Poradite pri nakupe?
16.10.2010 22:30:10 #1
Ahoj,
lyžujem uz druhu sezonu a planujem si kupit lyze. Studovala som web, ale je tam vela moznosti. Skusenosti mam z modrej a minulu zimu ma vytiahli aj na cervenu. Zvladla som to, ale neuzila som si to – modre su lahke a cervena bola tazka. Som uz trocha starsia zaciatocnicka (uz mam po 40-tke), ale lyzovanie ma zacalo bavit. Pokukujem po znacke Head a skusam najst nieco s radiusom okolo 13. Moja vyska je 165. Aku dlzku lyzi / parametre mi odporucate? Pokial je nieco lepsie/vhodnejsie, budem rada za akekolvek info. Diky moc,
Dana
16.10.2010 23:46:47 #2
>> #1, Danaju, 16. 10. 2010 22:30:10
Ahoj Dano,
podobné dotazy se tu velmi často opakují. Jistě neuděláš chybu, pokud se pokusíš vhodné vlákno v tomto fóru vyhledat. Bezpochyby si tam najdeš pro sebe dostatek vhodných informací. Velmi srozumitelnou formou je popsán výběr lyží a vůbec veškeré lyžařské výbavy v aktuálním čísle SNOW MARKET. Pokud je pro tebe dostupné, doporučuji ho pročíst.
Obecně bych řekl, že při tvojí výšce bude uspokojivá délka 150–155cm, proti točivější lyži s rádiusem kolem 13 metrů nelze nic namítat a pokud je ti osobně sympatická značka Head – proč ne. Tam by to asi bylo v délce 149 nebo pak až 156 u lyže Power One, která má dřevěné jádro a je zde předpoklad trvanlivější konstrukce. Ovšem tato lyže překonává hranici 17.000 Kč, a to si dovolím tvrdit, že u jiné značky se najde též sedvičová konstrukce a vhodná lyže za nižší cenu.
Vloni jsem tu třeba doporučoval jedné lyžařce tuhle lyži. Doporučím ji i tobě.
Kolegové zde mě jistě doplní, případně opraví. Dobrou volbu a hodně radosti na sněhu.
16.10.2010 23:55:44 #3
>> #1, Danaju, 16. 10. 2010 22:30:10
Hodně chválená lyže je Head Big Easy. Nejezdil jsem ji, ale je
hodně chválená. Jen ten design není pro ženu asi nic moc ![]()
Jinak platí to, co píše Martin430.
20.10.2010 22:11:35 #5
>> #4, Danaju, 20. 10. 2010 21:25:32
Ahoj, taky jsem zatím Snowmarket nesehnal. Jak mi bylo odpovězeno v jiném vlákně, „SNOW 55 market je speciální vydání – má jinou dobu prodeje a v trafikách se chová jako „jiný“ časopis.“
Nemusí ho mít tedy ve „tvé“ trafice. Zkus mrknout na seznam zde
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.