Rozbor jízdy - LBR - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

Rozbor jízdy - LBR

25.11.2010 21:03:12 #1 

LBR muž

Ahoj. Za 10 dní jedu lyžovat. Rád bych na sobě zapracoval. Kdyby se našel někdo, kdo by dovedl říct na co bych se měl zaměřit byl bych rád. Přikládám video. Bohužel je jen z dojezdu a dost krátký. Ale třeba i tam bude vidět na co bych se měl zaměřit. Díky. Jirka http://www.youtube.com/watch?…

25.11.2010 21:34:57 #2 

Harry žena

*>> #1, LBR, 25. 11. 2010 21:03:12 sa zameraj na video ktore bude mat aspon ako taku vypovednu hodnotu.Toto nestoji za nic.Uz chyba len ako na zaver videa sadas na vlek a odchadzas.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

25.11.2010 21:35:31 #3 

iHonza muž

>> #1, LBR, 25. 11. 2010 21:03:12

Jestli to chces slyset tak zapomen na to co doposud delas a koukni na nejaka videa zde doporucena. Ale konkretne zamer se na sjezdovy postoj (telo, sire lyzi), az budes mit zakladni postoj OK pokracuj na uplne placce treba prvnima obloukama jetymi po spodni (vnejsi lyzi) a az dokonale zvladnes „zakladni oblouk“ pust se z kopce dolu a zacni zkracovat prechodovou fazi. Ale neustale mej na pameti jak na lyzich stojis, kde mas ruce, jak mas od sebe lyze a jestli tvoje telo v oblouku nerotuje (protirotuje) ale aby bylo vzdy v ose spicky lyzi, kolena, ramena A ZNOVA SI OPAKUJ DO KOLA TO SAME :) omlouvam se za kritiku ale toto nepovazuji (alespon podle videneho) za moderni lyzovani. Jeste jsem zapomel, nedelej zbytecne mnoho pohybu a hlavne zbytecne pohyby, ktere muzou vyvolat dalsi reakci napr. rotaci.

25.11.2010 21:55:41 #4 

LBR muž

Kritika ok. nedávám to sem abych slyšel chválu.

25.11.2010 22:00:54 #5 

ivan

>> #2, Harry, 25. 11. 2010 21:34:57

Jako obvykle se s Harrym ztotožńuju a poprosím o kvalitní vypovídající video, z něhož bude zřejmé, že sis dal práci s natočením tak, aby potenciálním hodnotitelům maximálně usnadňovalo práci.

25.11.2010 22:05:51 #6 

LBR muž

Vím, že to video nestojí za nic. Pokusím se něco natočit. Zatím díky

26.02.2011 21:59:55 #7 

LBR muž

Ahoj. Tak se situace opakuje. Zase jedu na pár dní na větší svahy a rád bych na sobě zapracoval. Kdyby se našel někdo, kdo by dovedl říct na co bych se měl zaměřit byl bych rád. Přikládám video snad už lepší kvality než předchozí. Díky. http://www.youtube.com/watch?… Jirka

27.02.2011 02:46:04 #8 

Gravedigger

nebyt toho priserneho radoby sjezdaku na zacatku, tak bych rekl, ze se divame na docela pokrocileho lyzare. natoceni tela ti trochu moc sleduje smer, kam jedou lyze. abys telo zklidnil, potrebujes drzet ruce trochu dal (v predu i od tela). jinak to fakt vypada ok. ale kameramanovi priste kup horky caj, at se tak neklepe.

27.02.2011 10:58:38 #9 

VlastaR

TO LBR: Ahoj, dle mého názoru na lyžích „sedíš“. Pánev dopředu, nesedej.Zastav si sekvenci na 0:22,0:23. To je můj první dojem z tvojí jízdy. Můj názor.

27.02.2011 15:32:33 #10 

Harry žena

Pochvala za video.Toto uz sa da citat.

Neviem kolko za rok najazdis,vidno neistotu.

Ak Ta budem posudzovat optikou priemerneho lyziara,pekne rozsahy,v obluku dolava protirotacia,do­prava dobre.Nejazdis na vnutornej nohe,to je dobry zaklad pre buducnost.Jazdi a jazdi,myslim ze zaklad nie je spatny. Mas zaujimavu predozadnu rovnovahu,si na hrane postoja predozadne vyvazeneho,co je vidno pri vyjazde z obluku,kedy tam vidim naznaky reboundu.Zaujimave a pre mna dobre.

Jazdi,nie je to marne ,drzim palce.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

27.02.2011 15:46:09 #11 

Wartus

>> #7, LBR, 26. 02. 2011 21:59:55

Ahoj. Chtelo by to instruktora live, ale chapu ze to neni levny… Takze aspon takhle virtualne: Je tam jeste hodne prace, ale uplne zly to taky neni. Ten strasnej sjezdak na zacatku komentovat nebudu, chapu ze jsi chtel nabrat rychlost. To ze ti litaji ruce nahoru a dolu a kazda trochu jinak dela jizdu „rozevlatou“ ale to je vec kterou asi vidis i sam na videu a da se odnaucit celkem rychle a snadno. Horsi je ze se ti rozjizdi v kazdem oblouku lyze „Vecko“. Na zacatku oblouku si prizvedavas spicku!!! budouci vnitrni lyze, takze ses v zaklonu. Je sice hezke ze se snazis zahajit oblouk na budouci vnejsi lyzi, ale nestane se tak. Nekdy ho zahajis jen na vnitrni nekdy na obou a pak dale v pubehu a zaveru oblouku uz to nedozenes a spodni ti ujizdi ve zminovanem „vecku“… Take jizda na techto tvrdsich slalomkach by mela byt vice dynamicka, ale to uz je jen poznatek k pouzitym lyzim a ne k technice. PS: A neslzi ti oci bez bryli?

27.02.2011 16:57:00 #12 

adam 1

Kluci nemá LBR(asi Libor)nějak delší hole než by měl mít? Myslím si že tyto mu spíš překážejí ,než aby mu pomohly? Ps:nemyšleno jezdit bez! adam

27.02.2011 18:24:32 #13 

Pavlos muž

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

27.02.2011 18:35:12 #14 

LBR muž

Zatím díky všem. Jo je to Šacberk. Harry to vyčetl přesně. Měl jsem úraz a na lyžích poprvé po dvou měsících:(.

27.02.2011 20:01:06 #15 

Harry žena

>> #12, adam 1, 27. 02. 2011 16:57:00

Tiez mi pripadaju ako by ich šlohol krakonošovi.

27.02.2011 20:51:21 #16 

korsičan muž

Já bych ty hůlky moc neřešil, ale ta horní půlka těla ???? Ty ten trup lámeš při oblouku do protisměru, proto to vypadá divně. Zkus držet trup rovně. Jinak to jsou spíš všechno akademické rady. Důležitý je, že tobě se lyžuje dobře, že tě to baví a že máš z lyžování radost. Na to co ti říkají ostatní se vyprdni, protože ideální postoj neexistuje. Podívej se, jak lyžuje B. Miller. Jeho postoj byl všem k smíchu a podívej, jak je úspěšný. Důležitá je „tvoje“ radost z jízdy a ne názor druhých (přestože můžou mít pravdu) !!!

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

27.02.2011 23:18:00 #17 

Gravedigger

to LBR: vzadu nejsi. predozadni rovnovaha je to, co ti jde nejlip. chybi ti vyjezdenost a z toho prameni obcasne chyby, ktere ale nejsou systematicke. napriklad to rozjizdeni se lyzi do vecka, protoze moc zatezujes a/nebo malo hranis vnitrni. pro me zustava nejvetsim nedostatkem to neklidne telo, coz je projevem zatim ne uplne zvladnute techniky (a bylo by to na mnohem delsi rozbor). trochu by pomohly ruce dal od tela. celkove jsi na spravne ceste (coz je docela vzacne), ale cil je jeste daleko.

28.02.2011 13:33:21 #18 

mski muž

>> #7, LBR, 26. 02. 2011 21:59:55

Ahoj LBR, procetl jsem si tohle vlakno od pocatku vcetne prvniho videa. ten prvni prispevek jeste z listopadu#3 od iHonzy, to potrebujes byt vestcem abys jen uhadl co vlastne mysli vsim tim gulasem co tam vmestnal na tak kratky odstavec!!

rady typu delky hulek jsou sice podnetne ale nepodstatne, masli doma pilku tak si je od rukoveti klidne o par centaku urizni aby Adam mohl klidneji v noci spat..-))

Ruce taky klidne nech napokoji, vepredu jsou dost a ze by mohli byt vice od sebe je sice pozitivni rada, narozdil od „genialnich“ postrehu ze jsi v zaklonu at uz proto ze si to nekdo proste mysli a nebo ze tak usuzuji z toho ze zvedas spicku lyze, ale ne podstatna..

A tady pozor, tady uz jsou to rady nejen liche ale mohou byt i skodlive obvzlast kdybys poslechl rady Vlasty R #9 a cpal panev nekam dopredu, protoze pry tam sedis..

Harry vidi ze zaznamu ze mas protirotaci v oblouku doleva a doprava dobry,.. mozna ze i jeden oblouk je trochu jiny, mozna je to jen opticky tak videt z teto ne uplne idealni nahravky..

Pan profik instruktor z kanady Gravedigger zase vykoukal ze mas telo moc ve smeru lyzi..

To je dobre ze mas telo ve smeru lyzi, jen tak dal LBR, jen k tomu jeste musis pripojit i panev (boky). To zaostava a je v protirotaci a myslim ze na obou stranach.. proto to vecko o kterem pise nas dalsi profik Wartus #11. Akorat uz ti nepovedel jak to udelat jinak, ani tady virtualne a mam pocit ze i kdyby jsi si od nej vzal instrukce placene na kopci „live“, aby jsi to veco nemel.. apropo, rad bych videl a mozna ze i vice lidi zde na diskuzi Snow, nejakou virtualni nebo live jizdu panu kteri zde radi…

Co je totiz treba udelat,(dle meho skromneho nazoru, (jak si to tady pod stinem palmy od kompu davam), jinak, aby jsi zlepsil svou jinak celkove na amaterskeho jezdce velmi slusnou jizdu, jsou dve veci:

1. Boky od zacatku oblouku smerovat vice do smeru zataceni lyzi, nepokrcovat u toho koleno vnejsi nohy dopredu a dovnitr a tim padem ti vnejsi lyze pujde do zatacky lepe. (momentalne zaostava vzadu a zataci mene nez vnitrni a nez by sis pral,..(proto to vecko). pravda muzes se snazit o vetsi zahraneni vnitrni aby obe lyze hranily pod stejnym uhlem.

2. Pri celkovem vklopeni do oblouku v nutnosti vyvazovat odstredive sily se pokus horni telo „jakoby“ vyklanet ven z oblouku. Tim docilis lepsi stabilitu a duraznejsi zatizeni vnejsi v oblouku..

Tot si myslim ze by na zacatek stacilo. Az pak bych se zameril na dalsi niance, jinak se zahltis informacemi a nebudes stihat nic..

Omlouvam se predem i zadem panum, kteri si mohou zde projevenou kritiku opet vzit „priliz“ osobne.. est la vie…

a jeste by me mooc zajimalo do ceho / koho / jakeho ze idealu ma L. jeste tak hodne daleko? Jaky ze je ten cil??

Skol, Milan

jen mrtva ryba plave s proudem...

28.02.2011 13:55:12 #19 

˘Ö˘Krab muž

>> #3, iHonza, 25. 11. 2010 21:35:31
„az dokonale zvladnes „zakladni oblouk“ pust se z kopce dolu a zacni zkracovat prechodovou fazi“ … a budeš lyžovat nejvýše stejně blbě, jako všichni, kdo vzešli z nejmenovanovaného AZ s „+“ v názvu.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

28.02.2011 14:30:09 #20 

Wartus

>> #18, mski, 28. 02. 2011 13:33:21

A zase si rypnul… Nikdo nejezdi dokonale(jen par vyvolenych mozna) takze samozrejme i ja ne. Vim o svych chybach, ale tak nejak uz se na lyzovani divam z jineho pohledu a snazim se si to spise vice uzivat. Moje vzdelani, skusenosti a prace mi umoznuje 100dni v roce nekoho ucit lyzovat at uz je to zacatecnik, pokrocily sjezdovkar, instruktor, freerider nebo zavodnik… No a LBR je klasickej klient, kterych tady mame furu a za par dni jezdeni jsou videt velke pokroky. Prijdou my tvoje kecy k smichu, ale obcas to cloveka dost urazi, kdyz zhazujes to co clovek dela celej zivot, je v tom uspesnej a dobrej a bavi ho to. Moje jizda by nejspis tvoji kritiku schytala, ale tvoje jizda zase mou. A nechtej se potkat a lyzovat live, to bys ve svym veku opravdu nestihal… Nemyslim to nijak povysene, ale uz me proste stve, jak tady tomu vsemu „sefujes“. Radsi si bez zaplavat se zralokama a svoje zastaraly nazory prevzate pouze ze zavodniho lyzovani(ktere je naprosto nevhodne pro sirokou verejnost) si nech pro nekoho jinyho.

28.02.2011 15:51:20 #21 

Harry žena

>> #20, Wartus, 28. 02. 2011 14:30:09

Wartusi,zostan nad vecou,tak ako upozornil HOnzo a Ivan,pocuvaj a nereaguj podrazdene.Proste ,Milan je taky. A pre mna su jeho nazory velmi zaujimave,pricom do polemik a osobnych invektiv sa nedam zatiahnut.

Dost odvazne je Tvoje vyjadrenie o potkani se v lyzovani Live.

Ty asi nevies,akych chalanov s akou vykonnostou v preteku Masters,co sem dal vysledky z OS,Milan zajel.Tu by som bol velmi opatrny vo vyjadreniach.

Cau Harry

28.02.2011 15:53:39 #22 

MirekP

Nehodnotim nelyzarskou cast diskuse…

Ale jedno je jiste odtajil kdo je, jak lyzuje, koho trenoval jake byly vysledky (jiz nekym jinym zminene anylyzy typu, ze s tim budgetem a moznostmi by to dokazal kazdy…mohou i nemusi byt pravdive – to ale tezko nekdo prokaze a tim padem jde jen o teorie, vysledky pravdive jsou)

Take by mi prislo fer pri vyzvach typu "…kdyz zhazujes to co clovek dela celej zivot, je v tom uspesnej a dobrej a bavi ho to. Moje jizda by nejspis tvoji kritiku schytala, ale tvoje jizda zase mou.** A nechtej se potkat a lyzovat live, to bys ve svym veku opravdu nestihal… "** …poskytnout nejaky dukaz o svych vysledcich, veku, uspesich – jinak je to zase jen vykrik…

I kdyz verim,ze to muze byt pravda, ostatne vek je neuprosny, presto a mozna prave proto mi prijde vic nez slusny ten vysledek z masters, ktery Milan uverejnil.

Mozna by to bylo zajimeve odhaleni…

28.02.2011 16:28:35 #23 

Wartus

Jo, jasny, nechal jsem se unest… Viteze Masters jsme bezne v obraku zajizdeli, ale to je jedno. Jen me mrzi ze ostatni nevidi, jak se „nevhodne“ pan Trnka chova… Ale neznam ho osobne, nemam uspechy jako on, takze uz to resit nebudu. At si pise z pod palmy co chce. Ja jsem rad, ze jsem na horach a lyzuju a mam kolem sebe lidi, kteri maji lyzovani radi jezdi dobre a rozumi mu a to mi staci.

28.02.2011 17:00:17 #24 

vašek2

Ahoj, píšeš: „a svoje zastaraly nazory prevzate pouze ze zavodniho lyzovani(ktere je naprosto nevhodne pro sirokou verejnost) si nech pro nekoho jinyho.“

Šlo by to nějak rozvést? V čem ti ty názory přijdou zastaralý? Proč jsou poznatky ze závodního lyžování pro veřejnost tak špatný? Osobně mi to přijde jako hodně velkej omyl… S „nevhodností“ Trnkova chování nelze nesouhlasit. Ber to ale tak, že to alespoň vyvažuje denní příděl nesmyslný politický korektnosti. (Právě jsem dočet Klausův sloupeček :-) )

28.02.2011 17:50:38 #25 

Harry žena

>> #23, Wartus, 28. 02. 2011 16:28:35

Ale vidi,neboj.Ale v tomto pripade je to ako sa hovori,bud kup nebo nech lezet.Ale nic neries.

A najvecsia sranda je,ze Milan To o sebe vie aky je,a nechava to na kazdom ako sa s tym vysporiada.

Caute Harry

28.02.2011 19:50:47 #26 

LBR muž

Jsem rád, že jste si dali práci s videem a hodnocením. S tím rozjížděním do V to je problém to vím. Jen jak na to. Vyzkouším dle mski. díky všem.

Wartus:na Šacberku to jde i bez brýlí:) Krab:Co je-AZ s „+“ v názvu?

28.02.2011 21:47:36 #27 

mski muž

opet me Wartus po ranu nezklamal a pobavil. Jeste jsem cekal neco od Gravediggra ale ten uz sel pritom svem casovem posunu v Kanade bud spat a nebo je na kopci..

Diky za zastani od chalanou ceskych i slovackych, jednou mi nekdo povedal" Milan uz jsi velky kluk, dokazes se o sebe postarat sam.." ale diky tak jak tak..

Wartusi ja jsem sice hulvat ale ze zkusennosti si reservuji narok na urcitou uroven teto charakteristiky.. ty jsi na tom mozna trochu opacne, mozna si slusnac,(coz ovsem ani zde ve svych projevech alespon vuci me nedemonstrujes),co je ale ve tvem projevu velmi patrne je ze jsi kazdym coulem primitiv!

Sve ohodnoceni a stesti ze zivota zalozene na hlubokem presvedceni ze jsi v tom co delas dobry a uspesny ti rozhodne brat nechci. Je to ostatne pojem relativni! Pepik co kope mic za Dolni Berkovice a strili gol za golem v pate lize, tezko pochopi co se deje ve fotbale kdyz prejede caru sveho okresu.

Zajet viteze z Masters z ceskych zavodu je opravdu presvedcivym vysledkem a dolozeni tveho lyzarskeho umu.. jeste priste prosim specifikuj vekovou kategorii a kvalitu toho zavodnika. nekterym dedum se tam blizi devadesatka… Takovej Phill Mahre, s kterym jsem take v 90. letech mel tu cest zavodit, se jeste pred par lety pokousel zmerit sily s jeho o 20 az 30 let mladsi konkurenci na Fisovych zavodech a vyjizdel tam stabilne okolo 50 bodu.. A Paul Fuchs, rocnik 1957, soucasny mistr sveta Masters by verim sjel mezi omladinou i pod 40 bodu.. (skoda jen ze jsem nenasel nic na Utube, bylo by to pro mnohe velmi podnetne)..

A co se meho veku tyce, loni mi bylo sice 50, ale treba vcera jsem na gymnastice kam jezdim se svyma detma a kde delam trenera skupince kluku, jsem vysvih zasebou 5 vymyku na hrazde z visu, tahem..nevim kolik je let tobe Wartusi, hadam tak nejmene o 20 mene, ale jsem si jist ze bych ti to v minutovym obraku ve srovnatelne trati dal tak minimalne tri buchty a to i ted kdybych vylez z pod te palmy a mel tak tri dny na rozjezdeni!!

A klidne se s tebou vsadim o 10000 ceskych ze me v zadnem pripade nezajedes, na realizaci srovnani si pockej az se nekdy prijedu podivat na navstevu do tech Dolnich Berkovic kde hoblujes kopec tech svych 100 dni v sezone..

Mimochodem mam instruktorske vzdelani na urovni statliche, lyzarska cast,(vyjimaje horolezeni, lavinovy kurz a jine speciality) a oducil sem tisice zacatecniku a beznych turistickych lyzaru, klientu jak pises..

A vim ze i na teto parkete ve srovnani s lidmi ktere znam z branze a je to vesmes mezinarodni elitni spolecnost, moje metody bez vyjimky funguji superiorne..

Jen na vysvetlenou..

PS. Brzy se snad dostanu k dalsim poznatkum o Sarce Z. Diky Mirku za vsechny jeji zaznamy ze zavodu, jsou ve skvele kvalite!!

a taky jeste dopisu v casti 2. moje lyzarske prihody potom co jsem v roce 1983 vyjel na severoamericky kontinent mezi ostre hochy z profi lyzovani..

Zdar a silu!! Milan

28.02.2011 23:48:30 #28 

Harry žena

>> #23, Wartus, 28. 02. 2011 16:28:35

Wartusi cau.Kruci aka nahoda.Ty tvrdis ze viteze Masters ste bezne v OS zajizdeli.A hned nato je na strankach lyzaru CR sprava ze Ryco/Mira RYCEK/sa stal dvojnasobnym majstrom sveta v Andorre.A to Ti rovno poviem,ak ste v OS zajizdeli takovyhle kluky,tak si fakt dobry.

Ja viem ,ako som spomenul,koho soudruh TRNKA zajel/tym soudruhem ho chcem nasrat/v osobe Ryca,ale su tam v tabulke dalsie typy,ktore ked mi povies ze zajedes,tak dam klobuk z tej mojej plesatej hlavy dolu.

To len na margo toho,ako spomenul Milan,o akych jazdcoch v kategorii Masters chceme viest debatu.

Cau Harry

15.04.2011 00:21:57 #29 

LBR muž

je dobře, že funguje tato diskuze na snow. dost mě pomohl rozbor videa i další příspěvky ve foru, krásně se mě ted jezdí. mějte se pěkně

18.04.2011 14:15:32 #30 

mski muž

>> #29, LBR, 15. 04. 2011 00:21:57

Diky za zpetnou vazbu za sebe alespon ze vsech co ti radami prispivali…

Zas sem za cas prilipni nejaky klip az se budes citit dobre a po ruce bude kameraman(ka)..

Hezke leto!

M.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy