Jaké yže?
29.11.2010 10:01:41 #1
Zdravím, vím, že radit po netu je nesmysl, ale nechci se ptat typu jaký model lyží si mám koupit;) Mam dilema, protoze sem nebyl na lyžích pár let a letos mám konečně čas i zdraví zatím drží. Nicmene potrebuji nove lyze a nemuzu se rozhodnout jestli jit do slrace nebo allmountain (allround). Moje lyzarske schopnosti byvaly dobre ale nevim co se mnou leta udelaly. Take nesmim zapomenout, ze jsem po plastice vazu v koleni…uz je to sice 2 a pul roku a koleno drzi jak zidovska vira, ale clovek bude mit porad obavy.
Proto se ptam…Mate nekdo zkusenosti z navratu k lyzim po delsi odmlce, pripadne operaci?Kdyby nekdo poradil byl bych nesmirne happy;)
Diky!!
29.11.2010 10:07:26 #2
>> #1,
makarena, 29. 11. 2010 10:01:41
Odbornikem na lyze nejsem, na to tu mame jine, ale generalni opravu kolena jsem
na jare absolvoval a tak k tomu snad mohu neco rici.
Z meho pohledu polofunkcni koleno a slalomky nejdou dohromady. Takze ja bych
volil cokoliv jineho.
Pri postavani u bufetu je aspon na delsich lyzich logo vice patrne…
Hezky den!
29.11.2010 10:23:01 #4
>> #1, makarena, 29. 11. 2010 10:01:41
Nepopsala si svoje preference, ale SL race je dost vyhraněná lyže na dost jednoznačný styl ježdění. Je pravda, že fakt snadno zatáčejí, v provedením druhé lyže v řadě výrobce se šířkou třeba 70mm to nemusí být pro ženskou zase tak špatná volba. Je ale jistý, že lyže s větším rádiusem (R15–70–75mm) a možná malinko širší bude lepší ve výšších rychlostech, na měkčích površích, lépe tlumit nerovnosti… Kolenům všeobecně prospívá střední až delší oblouk…tj lyže delší s větším rádiusem a měkčí než lyže krátká a tvrdá…
29.11.2010 11:56:04 #11
>> #10, makarena, 29. 11. 2010 11:37:11
Tak pokud šilháš po Salomonech, zkus mrknout taky na tohle. Nejel jsem na nich, ale nic než chválu jsem na ně neslyšel.
09.12.2010 13:10:13 #13
>> #1, makarena, 29. 11. 2010 10:01:41 Ahoj osobně mám po druhé plastice vazu v koleni. Jsem 4 měsíce po operaci a vytáhnul jsem staré slalomky na noční lyžování vyzkoušet co mi koleno dovolí.. Musím konstatovat, že to sice nebylo stoprocentní, ale na první lyžování v sezóně to ušlo… Ale hodně záleží v jakém stavu to koleno máš ty, jestli ho máš po operaci dobře rozcvičené a nebo jestli máš svaly zkrácené.. Chce to vyzkoušet popř. doma protahovat a ono to půjde..
10.12.2010 00:42:06 #14
Ahoj, makarena. Jak dopadl výběr? na otázku bych Ti odpověděl allmountain (allround). Výš to napsal kokoska.rokoska polofunkcni koleno a slalomky nejdou dohromady. pokud máš obavy rozhodně nezkoušej nic nového. po několika leté odmlce opraš um a navázej na to. rozdíl v technice sjezdu je dost zásadní RACE lyže ti na svahu budou budou dávat to co chceš jen dle Tvé kondice těžko tvrdit ale rozhodně ne víc jak dopoledne, už jen kuli sjezdovce… ojeď pár testovaček a udělej si přehled skol
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.