Byl to dobrý výběr? (strana: 2) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

Byl to dobrý výběr? (strana: 2)

02.12.2010 23:15:50 #31 

Ludanek muž

>> #27, Snipp, 02. 12. 2010 21:38:09

:D rada zkousej je asi rada jako hledej:)to co jsi mi radil jsem ti vysvetlil:) nepocitam s tim, ze budu chodit po testcentrech a zkouset lyze.. jinak kdo tohle dela? pokud chces nejake zavodni lyze pro profika tak ok.. ale pro hobbika je tato rada uplne mimo..

Ahoj, Martin Ti dal naopak velice dobrou radu, bylo by fajn kdybys ji časem docenil, ne kvůli Martinově egu :-D ale kvůli Tvému lyžování ;-) Testování je kupodivu dostupné pro každého a určitě se mnou nebudeš polemizovat o tom, že nejlepší způsob jak si nějakou věc vybrat je si ji nejprve vyzkoušet :-) Může to být i zábava s partou podobně naladěných přátel, když lyže mezi sebou prohodíte a vzájemně o nich pokecáte ;-) Koneckonců testy lyží jsou určeny právě pro hobbíky. Ideální postup bych viděl jako natestování lyží v zimě a pak se po nich shánět na jaře, když jsou výprodeje ;-)

Kdybych si vybral lyže z katalogu jako Ty, tak by mě na Tvém místě hlodalo, zda se někde venku nepotulují lyže, které by mi sedly líp ;-)

Měj se fajn!

02.12.2010 23:22:12 #32 

Rusty muž

Ahojte! Chcel by som vás poprosiť o rady ohľadom výberu dámskych lyží pre priateľku. Ja sám jazdím na snowboarde, takže do lyží sa takmer vôbec nevyznám a preto sa obraciam s prosbou u vás-odborníkov. Takže sa to pokúsim zhrnúť, priateľka je drobnejšia, má výšku 158 cm (±1cm) a váhu cca 50 kg. Lyžovanie je pre ňu zábava, jazdí opatrne, vôbec nie rýchlo, takmer len na zjazdovkách (90%) a mimo zjazdovku (10%), mimo trať si odbehneme málokedy, len keď ju prehovorím raz za čas, aby išla so mnou, lebo ja freeride veľmi obľubujem. Ohodnotil by som ju na mierne pokročilú lyžiarku, jazdí len ľahké a stredne ťažšie trate, robí kratšie oblúky, také opatrnejšie, aby nespadla, má rešpekt pred tým. Lyžuje už dlhšie, asi 10 rokov, ale to neznamená, že je skúsená lyžiarka. Ako som povedal, je to pre ňu zábava, hobby, ktoré ju baví. Doteraz jazdila len na starých (nie moc kvalitných) lyžiach cca 8–10 ročných s dĺžkou 160 cm. Ale to je pre ňu myslím, že pridlhé. Niekedy padla, možno aj kvôli tomu. Preto by som chcel pre ňu už niečo skutočne kvalitné, čo ju podrží na trati, pritom niečo hravé. Jazdiť chodíme kedy sa dá, tak 10–15 krát za sezónu. Spoločne sa orientujeme na výber lyží od K2, konkrétne K2 Secret Luv, True Luv a Free Luv: http://www.k2snow.cz/…ree-luv.html
Táto nová K2 kolekcia má už Rocker, takže snáď to bude ďalšie plus pre ňu. Teda aspoň na snowboarde je to skvelá vec. Dĺžku K2 lyží odhadujeme na 149 cm. 156 by bola už asi pre jej štýl jazdenia trošku pridlhá, no neviem, aj keď doteraz jazdila na 160. Preto by som vás chcel poprosiť, či máte nejaké rady, odporúčania na výber, dĺžku lyží a pod. Vopred ďakujem za všetky odpovede a rady! =) Palo

03.12.2010 08:38:30 #33 

Pavlos muž

S K2 neuděláš určitě chybu. Jejich lyže (alespoň ty co jsem jezdil) jsou uživatelsky příjemné a lehce točivé. Na zmrzlém bude mít přítelkyně trošku problém, protože logicky moc nedrží, ale na tvrdém to už bude celkem v pohodě. Rocker je novodobá marketingová modla a tak bych určitě nevybíral jen lyže s rockerem.

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

15.12.2010 05:29:29 #34 

Jirka83 muž

Zdravím,

Připojím se s dotazem. Chci se naučit lyžovat, výbavu jsem už nakoupil.. Nejsem si úplně jistý délkou lyží, tak tu jdu s prosíkem o uklidnění nebo odstřelení..

186cm, 96kg. Prakticky úplný začátečník (byl jsem jednou na lyžáku kdysi na základce před 15 lety), ale chuť je veliká :) Víc nemožu říct, protože nevím, co jsou krátké oblouky, dlouhé oblouky, ani jaké chci jezdit. Můžu si přečíst radius a metry, ale nevím, kolik to v praxi dělá. Pokud na to jednou budu mít, rád si dopřeju rychlost či fyzicky zábavné lyžování; ale v mojí fázi je to pouhý dohad.

Koupil jsem tyhle lyže. 170cm, delší neměli. Bude to průser?

Zatím jsem byl na svahu jednou, carving/lyžování jsem ještě neobjevil. Jen jsem zkoušel plužit, tlačit na špičky, zjišťovat polohu těla, a tak no…

Díky za odpovědi

189cm, ~110kg, Dynastar Course 67 178cm, Vacuum 130, začátečník

15.12.2010 08:38:50 #35 

Martin430

Ahoj.

Nebude to průser. Koupils podle mého dobře, až ideálně. Na tvou postavu to je sice jakoby trošku kratší, než by později muselo být, ale pro začátky a osvojení si základní techniky – ažaž. Ddobrá volba.

Teď pro Tebe bude hodně důležité si osvojit SPRÁVNÉ návyky na lyžích. Tím, že nejsi „poznamenaný“ těmi nevhodnými (návyky), bys měl dělat velmi rychlé pokroky. Nebo alespoň nevidím žádný důvod proč bys neměl.

Někdy je třeba odhodit ostych, nebo překonat blok, který my dospělí často u učení se míváme. Přitom – nechat se vést lidmi, kteří už umí a nejen že umí, ale dokáží svoje znalosti předat dalším, to je NEOCENITELNÁ pomoc a mnohonásobně zrychlí tvůj lyžařský vývoj.

Buď si najdeš pomoc u něhoko odtud, nebo vyhledej DOBROU komerční školu a najmi si učitele. Podle chuti a taky podle kapsy. I když pozor, rozhodně to drahé nemusí být skvělé. A že nejlepší věci jsou (skoro) zadarmo naopak pravda být může.

Tak se měj pěkně a ať se ti na nových parádních ski daří.

SKOL

15.12.2010 16:19:23 #37 

Jirka83 muž

>> #35, Martin430, 15. 12. 2010 08:38:50

Martine díky. Šel jsem do sebe, a kromě ústního shánění jsem si dal „inzerát“ i sem. Třeba se mi poštěstí. Díky

189cm, ~110kg, Dynastar Course 67 178cm, Vacuum 130, začátečník

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy