Poškrábaná skluznice
18.12.2010 19:17:44 #1
Zdravím všechny lyžaře dnes jsem vyrazil si zalyžovat a nechal si před ježděním opravit lyže. Vzal jsem si komplet servis za 350 Kč bylo tam broušení hran, skluznice,voskování, oprava skluznice. Oprevený to bylo pěkně, žádné rýhy všechno OK.
Perfektně sem si zalyžoval, ale při sjíždění k autu sem najel na cestu kde byl štěrk ve sněhu a když se ted doma dívám na skuznici mám tam docela fest rýhy které sem tam ani před opravou neměl :( Mám si to nechat znova opravit nebo se na to mám vykašlat? Docela mě to naštvalo, je možný že ěkterý rýhy mám ze sjezdovky? Nikdy se tu skluznici detailně neprohlížel.
Jsou tam takový dlouhý rýhy podle mě i hluboký, půjde to opravit tak
že po jednom dni lyžování to vydrží, nebo ty lyže už můžu
vyhodit?
Díky za rady
18.12.2010 20:37:43 #3
>> #2, RadKov, 18. 12. 2010 19:28:44
JJ to bude teda pěkný školný, sakva :( Zítra napíšu kolik mě to
stálo!
18.12.2010 21:27:00 #4
>> #3, hit.man, 18. 12. 2010 20:37:43
Ak nie nie sú poškodene hrany, kašlal by som na to. Rozdiel nepocítiš. Zbytočne vyhodené peniaze.
18.12.2010 22:27:01 #5
Poškozené hrany jsou jistě daleko větší problém – v některých případech je to důvod k odpisu lyží. Poškozená skluznice je co se týká opravy skutečně daleko menší problém, ale co se týká jízdního komfortu, tak ten se snižuje dost výrazně – ty škrábance jsou velmi cítit… Obojí si můžeš opravit sám, skluznici dokonce velmi snadno a téměř zadarmo. Stačí například nasříhat hmotu z pet víček od lahví od mléka nebo od rostlinného oleje, ústřižek zapálit a odkapávající hmotou zakapat rýhy – nechat vychladnout a pak seříznout radekem nebočímkoli ostrým a zahladit… Rozhodně ale mně přijde neuvěšitelné, když vidím lidi přijíždět k autům…
20.12.2010 09:16:03 #6
K tomu zalevání, ted jsme byli ve francii, kde bylo celkem dost kamenu, takze skluznice dostavali dost zabrat, ryhy sem zaleval kofixovou svickou a naslednu srovnaval radekem. Uz po pul dni lyzovani se vsak ten kofix z ryh vyjezdil. Delam neco spatne nebo je to proste tak? Díky.
20.12.2010 12:18:50 #8
>> #6, kaja, 20. 12. 2010 09:16:03 Presne tak, kofix se pouzival pred 20 lety. Ted to v tom plastu samozrejme drzet nebude. Ani ciste grafitove tycinky nedrzi. Musi to byt ta hmota co se tam dava ted. Bilej teflon by taky nedrzel v kofixu to da rozum. >> #1, hit.man, 18. 12. 2010 19:17:44 Jinak zalezi jak hluboky to mas a na co mas lyze. Pokud to nemas skrz skluznici, aby se ti nekam dostavala voda a nemas „chytlou“ hranu, a lyze mas na freeride, tak to resit nemusis. Pokud neco z toho neplati, tak to res.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.