Domů Diskuze Sjezdové lyže - osobní zkušenosti a recenze Ohodnoťe lyže blizard emotion 7400

Ohodnoťe lyže blizard emotion 7400

05.12.2017 12:14:00 #1 

ksirova.v

Rating: / 5 Price: $700.00 Year: 2007 Level: 1 Gender: Female Waist Width: Tip/Tail/Waist: 123–74–104 Lengths:

Stability at speed: 3.30 / 5 Hard snow performance: 3.40 / 5 Crud performance: 3.32 / 5 Forgiveness: 3.30 / 5 Pro Like the men’s IQon, Blizzard’s Emocion series of women-specific recreational skis is new. The construction is the same, but Blizzard softens the Emocion slightly to make it even more compliant and high-performing at slower speeds. The wood core is slimmer, as are the reinforcement layers. But Blizzard’s IQ interface defines the ride quality, with leverage that makes it almost impossible not to put the ski on edge so it can carve. From there, the Emocion’s deep sidecut and smooth turn initiations take over, drawing even the most reluctant carver into clean, automatic arcs of every shape. Moscarella liked the „balance of power and touch“ and had the „overall impression that it’s just a well-made ski.“ Con Softer flex lacks the thrilling rebound of other IQ skis.

Mám tyto lyže (155cm), jiný popis jsem nesehnala. Byly by vhodné pro školní lyžařský výcvik 16-ti leté rekreační lyžařky (samouk), výška 165, váha 57, střední rychlost. Jsou to moje lyže, se kterými jsem se nikdy moc nesžila, ani nevím proč, asi nejsou vhodné pro můj styl (spíše smýkaný oblouk). Nevím, zda dát dceři tyhle nebo jí půjčit nějaké universální LUST. Poraďte.

05.12.2017 12:56:39 #2 

˘Ö˘Krab muž

>> #1, ksirova.v, 05. 12. 2017 12:14:00

Asi by stačilo lyžím trochu změnit broušení, ubrat jim hranu od skluznice vepředu i vzadu, aby šly snáz do smyku, pod botou ale nechat, aby držely na ledu.
Ty ses s nimi nesžila a poslala bys na nich na kurz začátečnici? Nejsi trochu pomstychtivá?

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

05.12.2017 13:06:14 #3 

ksirova.v

>> #2, ˘Ö˘Krab, 05. 12. 2017 12:56:39

No děti sdílejí životní úroveň rodičů:)Ale pomstychtivá nejsem, spíš nedovedu rozklíčovat, v čem mi ty moje lyže vadí, jsou taky dost těžké a zdá se mi že tvrdé-ale fakt tomu nerozumím.
Měla bych v úmyslu půjčit jí testovací LUSTI SC 74 (měli by být takové univerzální). Rádce mi vyhodil délku 164 cm, v půjčovně radí spíše 157cm. Myslíte, že tyhle by byli vhodnější??

05.12.2017 13:23:32 #4 

˘Ö˘Krab muž

>> #3, ksirova.v, 05. 12. 2017 13:06:14

Třeba tady se o nich opakovaně vyjadřují veskrze pozitivně, jako o univerzálních lyžích především na měkký povrch, jde podle nich spíše o rychlejší lyže pro jisté (ve smyslu pokročilé) lyžařky. Takže (domnívám se) na carving po vodivé pistě jako dělané.

Jak Tvá dcera lyžuje víš nejlépe sama, na jakých lyžích a jakou technikou jezdila doposud, jak moc je sportovně zdatná a pohybově nadaná, jak mnoho toho (ne)nalyžovala. Lyže na lyžák by se neměly příliš lišit od toho, na co je zvyklá, aby jí ze zájezdu neudělaly noční můru.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

05.12.2017 13:29:21 #5 

ksirova.v

>> #4, ˘Ö˘Krab, 05. 12. 2017 13:23:32

Díky, v tom to bude – „rychlé a pokročilé“. Ještě se vypracuji a ono se to půjde:)Děkuji za radu a docela jsem se tu i pobavila.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy