"Chlap" zvany Mikaela - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Osobnosti "Chlap" zvany Mikaela

"Chlap" zvany Mikaela

08.12.2017 06:56:51 #1 

Harry žena

Pevne verim,ze nazov vlakna bude prijaty so sudruzskym porozumenim.

Nema nic spolocne s poplatnostou terajsej dobe,ale to vsak kazdy chlap/snad aj „normalne“ baby/ vidi na kazdej fotke.U nej zatial aj na tych nemodernych,„o­blecenych“.Za­tial si ich vykonnostne moze dovolit.

Ide mi o lyziarsky prejav.A o to,ze po vitazstve v zjazde,by si aj samostatne vlakno tusim zasluzila.

Rozhovor.

Dufam ze je robeny priamo s nou, a nie je pretaveny cez „medialnych tvoritelov osobnosti“.

Je v nom par zaujimavych veci a postrehov.

Mikhaela,nech zdravie sluzi.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

08.12.2017 09:37:44 #2 

˘Ö˘Krab muž

>> #1, Harry, 08. 12. 2017 06:56:51

Harryno, oprav názov vlákna, hybaj! Aj text v Tvojom poste.

Mikaela Pauline Shiffrin (* 13. března 1995 Veil, Colorado)

Žiadna Mikhaela Shiffrin nepreteká! Ani očko nenasadíš.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

08.12.2017 14:56:31 #3 

PetrAT muž

http://medias4.fis-ski.com/…5037RLR1.pdf
Dnes opět Mikaela vítězně v kombi SL
Druhá část (super G) zrušeno pro mlhu
Péťa Vlhová pěkné 4. místo
Esterka se ztrátou cca 5s na 32. místě

08.12.2017 15:39:59 #4 

ivan

>> #1, Harry, 08. 12. 2017 06:56:51

Prolinkovaný článek je jenom povrchním výběrem již dávno napsaného z různých zdrojů. Její výroky o startu v mužském slalomu jsem možná dvakrát rozebíral včetně toho, jak si v jednom rozhovoru protiřečí. (Po těch letošních SL, jak jsem taky v blogu komentoval, už nejspíš sedí víc na zemi a k té 30 by se už nehlásila.)

Motto ABFTTB sdělovala už např. v březnu 2016 na sportnet.at, tamtéž i ta 30.

Taky tuším tam komentovala jízdy s Hischerem přibližně takto: někdy jsem měla dobrý pocit, jindy byl proti mně z jiného světa.

Že malé děvčátko korčuluje rychleji než „jeden chlapec“? Klidně možné v určitém věku, když navíc má holka dobrou techniku a kluk blbou. Švagrová je už dlouho profi trenérkou krasobruslení a privátními kondicemi pro malé hokejisty si docela příjemně přivydělávala. (mski by o tom bruslení hokejových děcek mohl dost vědět.)

„Unikátní zjev“ tím, že pár dnů před 19. narozkami vyhrála SL na OH?

Haha, norská rychlobruslařka Laila Schou-Nilsen vyhrála sjezd na OH 36, když jí ještě nebylo 17. Trať 3300/820 m, takovou baby dneska nejezdí (jely pomaličku, jasně).

Mikela Figini vyhrála taky sjezd na OH 84, když jí ještě nebylo 18. Sjezdy, ne slalomy, které ve WC dokázaly vyhrát i holky ještě mladší.

A Annemarie měla ve 22, kdy Miška urvala svůj první WC, doma těch velkých globů pět v řadě, počet malých dohledávat nebudu.

Tím neříkám, že MS není dobrá, srovnání dneška s minulostí v mnohém nutně kulhají, ale ódy bez kontextu jsou jen krmení pro bulvár.

„Rozhovor“, prý unikátní pro Pravdu, je nalinkovaný pod tím, ale po úvodu odkazuje na print.

Jo a to, že nejlepší baby se projevem přirovnávaly k chlapům, je staré. Už před 50 lety se tohle psalo o Erice Schinegger, na což prorocky Schranz: ženská, která dokáže být ve sjezdu rychlá jako já, nemůže být ženská…

08.12.2017 16:49:24 #5 

Harry žena

>> #4, ivan, 08. 12. 2017 15:39:59

Ej kruci,vysli o Mikhaele /mne sa to zda sexy Krabe :}/ tri clanky za sebou na Pravde,takato naloz nebyva zvykom,a ja som prelinkol ten druhy.

Pardon,idem pohladat ten iny,ten sa mi zdal ako priamy rozhovor s nou,ale je tusim uzamknuty.Tak opozrem. EDIT: Nie som si isty ci to je on,tusim ano,ale este rano mal iny nazov.Tento je tusim nejak zrevidovany.Miš­ka.

caute Harry.

P.S. Moj nazor na zenske lyzovanie Ivane poznas, ale treba uznat ze Mikhaela medzi babami vycnieva, aj ked na tridsiatku v chlapoch moze asi zabudnut.Ale pri nej by som si nebol az tak isty ze by to obcas nedala.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

08.12.2017 17:29:12 #6 

Harry žena

>> #3, PetrAT, 08. 12. 2017 14:56:31

Predbezne kombi SG zajtra.

Komb SL.

caute Harry

08.12.2017 21:30:43 #7 

ivan

>> #5, Harry, 08. 12. 2017 16:49:24

Ano, tohle je článek, který jsem zmínil jako tehdy přístupný jenom v printu.

Sorry, ale typická banalita pro masmédia. Standardní odpovědi pro běžný novinářský hmyz. Obecné, hladké, neurážející, hezky stravitelné. Případně uhýbavé. Být moje studentka, nad pár odpověďmi bych asi pravil „Stick to the question, Ms Shiffrin.“

Nebudu ale stařecky zlej. Před 20 lety, kdy jsem byl osobní ctižádostí i (jakkoli skromně) ekonomicky motivován ke zpovídání světových hvězd, jsem podobné banální rozhovory páchal taky. Dneska bych se s nimi nijak nechlubil, ale není to tak snadné.

Když se okolo dění trvale nemotáte a vyskytnete se jenom tu a tam (MS, OH), jste pro hvězdy jenom jedním z tisícovky akreditovaných pisálků. Povrchních blbečků, z nichž spousta si tak jenom vydělává na živobytí plkáním v mimosezóně formule 1. Abyste se stali něčím víc, musíte se angažovat trvale a dlouhodobě. NIc moc, furt jen mediální figurka, ale aspoň povědomá.

Když si promítnu panoptikum mediálních mrdek, které jsem kdysi (MS 2001) sledoval, nedivím se.

Když píšete pro lyžařský plátek, máte pár bodů navíc.

Jenže jazyková bariéra. Když napíšete něco ne úplně blbého německy nebo anglicky, rozšíří se to. Můžete psát geniálně česky (a podobnými haťmatilkami), jste furt marťan.

Vyšší level je, když se s nimi znáte ze sněhu. Na němž ukážete, že dokonce umíte sjet kopec. Pokecáte při testu lyží, kam hvězdu poslal jeho výzbrojce. Při slušné jazykové kompetenci ji/ho můžete přesvědčit, že jste příslušná krevní skupina.

Další levely jsou známost s trenéry („tohle je můj kámoš, s nimž jsme závodili“).

Úplně nejvíc je v tomhle prostředí společné mládí, čas jahod nezralých a mladistvých hříchů a radostí. Frank Wörndl bude vždycky víc než Holičák.

Vždycky si budu pamatovat, jak při MS 2001 starý nevrlý Karl Frehsner roztál, když se s ním uprostřed kopce začala bavit Nicola. A jak naběhl pro média pečlivě utajovaný Hubertus von Hohenlohe, když mu sdělili, že tato dáma volá. Byl měkkej, vstřícnej, ochotnej, prostě dávnej kámoš před dávnou „kamarádkou“ z gymplu.

Tyhle poměry nikdy žádný novinář nezlomí, i kdyby měl dva Pullitzery a psal pro NY Times.

Takže dostupné produkty beru s vědomím vylíčené situace.

08.12.2017 22:35:49 #8 

ivan

>> #6, Harry, 08. 12. 2017 17:29:12

Kombi nebude.

Zchřadlá alpská kombinace, do roku 1948 základní disciplina nového sportu, dostala další ránu.

Pod hrozbou vyškrtnutí z olympijského programu se ji FIS narychlo snaží oživit. Vrátila jí i malý globus, byť i za cenu toho, že ho lze získat i za směšné dva závody v sezoně. A nenápadně ji převedla do častějšího spojení jednokolového slalomu a super-G místo tradičního sjezdu.

Nyní v St. Moritz páteční SG coby součást kombinace padl. Uvažovalo se o tom, že se její součástí stal sobotní samostatný SG (úvaha naprosto logická).

Jenže nestane.

Tento jeden závod = jeden TV přenos s prodaným reklamním časem by se tak totiž stal součástí dvou závodů, za něž by bylo třeba vyplatil příslušné prize money. Neboli 1 závod = 2 platby. Nemyslitelné.

Kombinace tedy nebude. Páteční slalom získal jen hodnotu absolvovaných branek v závodním módu, jinak zapomeňme, nekonal se.

Řekl bych, že pro fanouška/diváka to k pozitivnímu vnímání alpského lyžování moc nepřispívá.

Ale money talks.

08.12.2017 22:47:00 #9 

Harry žena

>> #8, ivan, 08. 12. 2017 22:35:49

Ano. Ciste slalomarky co sa neprihlasili ,moze aj svihnut. Keby vedeli.:}

caute Harry

P.S.Vlastne,budu sa zapocitavat aj tak nejake body?

EDIT: Dnes mi to vynimocne pali. :}}

08.12.2017 23:04:48 #10 

Harry žena

>> #7, ivan, 08. 12. 2017 21:30:43

Jo,jo.

Ivane,pre cloveka co uz nieco v zivote prezil,je Tebou spomenute zakladna abeceda.

Clovek by sa az cudoval,kolko vztahov zo sportu si dovlece aj do podnikatelskych aktivit. Sportovci,nie vsetci, ale prevazna vetsina, su nauceni prekonavat prekazky a zabojovat.Takisto poznaju neuspech.

Dobre kombo pre zivot po sporte,ak im to aj pali.

Dobry pisalek ,inteligentny,so znalostou veci,by sa za clanok ktory som linkol,hanbil­.Mainstreamovy bezobsazny,hlavne ze mu odpovedala.Nejak sa mi pomotalo rano toho viac dokopy,viac clankov, vysledok je, ze som zabil par ludom cas,prace kvapna houby platna.Sorry.

Pisalkovska kvalita sa pohybuje tam,kde aj ja.Vieme svoje. Cas je drahy,treba ist k zriedlu.:}

caute Harry

09.12.2017 12:33:03 #11 

ivan

>> #10, Harry, 08. 12. 2017 23:04:48

„Clovek by sa az cudoval,kolko vztahov zo sportu si dovlece aj do podnikatelskych aktivit.“

Původně jsem sem k tomuto něco přidal. Jenže to už vůbec nebylo o Mišce a ta si takový OT nezaslouží.

Přemístěno pod „Vztahy ze sportu v podnikání“.

09.12.2017 12:35:51 #12 

Harry žena

>> #11, ivan, 09. 12. 2017 12:33:03

Nocni vtaci stihli precitat. Si sa volaco prelinkoval a napastoval.:}

caute Harry

30.12.2017 08:42:16 #13 

orim muž

Harry, mám k Tebe na sklonku roka veľkú prosbu. Je mi trochu proti srsti názov vlákna. Viem, že si to myslel na pobavenie a ako odľahčenie vzhľadom k jej jazdeckému potenciálu, ale taká neskutočná pretekárka si zaslúži našu úctu a ocenenie. Určite sa nepasujem do role mentora – to by som si voči Tebe v živote nedovolil, len nemám dobrý pocit pri čítaní toho názvu. Mikaela je proste fenomén v ženskom lyžovaní a to vo veku 23 rokov. Harry, v Novom roku 2018 Ti prajem veľa zdravia a osobných úspechov. Tvoje príspevky veľmi rád čítam, si neskutočne nad vecou a pevne verím, že Tvoj vzácny optimizmus budeš prinášať aj v nasledujúcich príspevkoch.

S úctou – Orim.

30.12.2017 10:21:20 #14 

Harry žena

>> #13, orim, 30. 12. 2017 08:42:16

Cau Orim.

Kedze mi na Tvojej srsti zalezi,zmekcil som nazov.

Tvrdsi soudruzi si mozu uvodzovky nevsimat.

Tiez prajem vela zdravia.

caute Harry

01.01.2018 02:58:16 #15 

ivan

Iirc, Harry to myslel jako poklonu.

Když se řekne, že holka jezdí jako chlap, je to nejvyšší pocta. Kdo odkoukal poslední závody WC a porovnával výkony, má to čerstvě v paměti. To, co jezdí holky v GS, a co odjel ve 2. kole v Alta Badii na 448 m Hirscher, je nebe a dudy načisto a natvrdo. Podobně nádherná bitva kluků v Madonně oproti slalomům holčičím.

Krásnou a milou Mišku nikdo soudný nemůže brát jako babochlapa kalibru naší bývalé koulařky či běžkyně.

01.01.2018 03:30:04 #16 

Harry žena

>> #15, ivan, 01. 01. 2018 02:58:16

A to som mal pocit,ze uz si to tu vzdal.

Dakujem.

caute Harry

P.S. Sam pre seba si Tvoj vstup spracovavam formou, Harry ,je Silvester.Tak to ber.

Ale budem sa poctivo modlit, Ivane, a to vies ze my ateisti to mame strasne tazke.Budem sa modlit aby Ta Snowaci dobre platili.

01.01.2018 09:32:59 #17 

orim muž

>> #15, ivan, 01. 01. 2018 02:58:16

>> #16, Harry, 01. 01. 2018 03:30:04

Chlapi, čo vy nemôžete spávať? Silvester za klávesnicu – teda to je oddanosť, klobúk dole. Obom Vám prajem v roku 2O18 veľa optimizmu a zdravíčka.

PS: Harry – moja srsť sa trochu upokojila, trošku to ešte škriabe, ale je to o niečo lepšie.

01.01.2018 14:03:13 #18 

Harry žena

>> #17, orim, 01. 01. 2018 09:32:59

Coze my.

Chlapi, čo vy nemôžete spávať?

Ked pozeram na cas kedy si prispel,tak mam pocit,ze Ty.

caute Harry

10.02.2019 16:10:54 #19 

Harry žena

Miska,

ak si toto zosmolila uplne sama,idem si kupit klobuk…

caute Harry

10.02.2019 16:34:43 #20 

˘Ö˘Krab muž

>> #19, Harry, 10. 02. 2019 16:10:54

I kdyby si to sama nepsala.

Harry, před chvílí lano, teď klobouk … máš doma rodeo?

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

10.02.2019 19:46:35 #21 

oblouk

>> #19, Harry, 10. 02. 2019 16:10:54

Ona totiž vyhrává m.j. (a nebo hlavně?) proto, že to má takhle v hlavě srovnaný už od samého začátku „kariéry“ (tedy asi od 10 let). Má totiž rozumné rodiče.

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

10.02.2019 19:52:01 #22 

Harry žena

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy