21.01.2018 02:14:21 #1
Zajímal by nás názor nějakého rozumného jedince / jedinců s přehledem na otázku, jestli v dnešní době ještě vůbec existují lyžaři, kteří by si jeli zalyžovat se skupinou, z níž doposud nevymizely prvky lidskosti? Věděl by někdo o nějakých?
Nemá se tím přirozeně na mysli typ výjezdu na hory za celonočními alkoholovými dýchánky nebo nespoutaným sexem, nýbrž ryze sportovní akce, jelikož ostatní má s horami společného jen to, že je k tomu zneužíváno jejich krásné prostředí.
- Je člověk člověku nepřítelem?
Ovlivnila nás stále více prosazovaná anonymita v dnešní době natolik, že si již neuvědomujeme, že s poctivým organizátorem a ve fajn kolektivu je dovolená nejvýhodnější a nejveselejší? Kodrcáme se raději v rámci dosažení pocitu jakési falešné volnosti za každou cenu vlastním autem, platíme si draze individuální ubytování, …, i když ve výsledku je to pro nás fyzicky náročnější? K tomu zdaleka ne tolik bezpečné a pohodlné, ekonomicky méně výhodné? Paradoxně cestujeme ve větší nejistotě, s větším tápáním, bereme si na sebe zbytečně větší odpovědnost, a to vše bez zaručeného výsledku. To je jen stručný výčet nevýhod, nehledě přirozeně – v neposlední řadě – na tolik diskutovanou rádoby ochranu životního prostředí…
- Skutečně na to není?
Opravdu mají lidé tak málo peněz, že by si nemohli dovolit lyžařskou dovolenou na úrovni včetně polopenze, když člověk vidí v supermarketech nakupující s „přetékajícími“ košíky drahých potravin za tisíce? Tu dále vylétne tisícikoruna za koncert, tu za to, tu za ono, ale na druhé straně několik tisícikorun v řadě za svoji osobu naráz se bojíme, či nedokážeme vynaložit? Omezil se náš život na uspokojení těch nejzákladnějších potřeb, v jehož stínu si neuvědomujeme postupné zákeřné chátrání naší tělesné schránky i duševního rozpoložení, jehož výsledkem je nálada dnešní doby? Kdy nám dojde, že sport a aktivita jsou lékem i prevencí!
- Jsme vskutku takové padavky?
Je maximem toho, co ze sebe dnes vydáme, prodloužený víkend v Rakousku a nikdo již nezvládá 5 dnů lyžování v kuse? A je pro sportovce vskutku nepřekonatelným problémem, že třeba odjezd není zrovna přímo z jeho města a musel by se přesunout o pár zastávek rychlíkem jinam, případně se tam přiblížit vozem? Vždyť i k autobusu, nabírajícímu v místě bydliště, se zpravidla s lyžemi musí (dát) dopravit autem, tak co třeba jet o kousek dále nebo se prostě nechat „hodit“ na nádraží, naskočit do vagónu a o něco dále přestoupit do busu, přistaveného ihned před nádražní halou? Představuje toto doopravdy takovou zátěž, že se vyplatí zaplatit tvrdě komerčnímu pořadateli za bonus ve formě odjezdu z vlastní obce až o několik tisíc více, které by se daly vhodněji vynaložit třeba za víkendovou lyžovačku?
…To jsou některé z otázek, které si klademe. Budeme rádi za slušně vyjádřenou a smysluplně formulovanou zpětnou vazbu… …Můžete psát i na e-mail: dolomitaci(at)seznam.cz
21.01.2018 06:47:42 #2
>> #1, Dolomiťáci, 21. 01. 2018 02:14:21
Milý Dávid. Neviem, či medzi nami prispievateľmi „narazíš“ na „nejakého rozumného jedinca“. Nebolo by praktickejšie, kedy si rovno napísal akú máš /resp. zastupuješ, nakoľko sa vyjadruješ aj v množnom čísle/ cestovnú kanceláriu?
21.01.2018 07:06:09 #3
21.01.2018 08:16:18 #4
>> #3, fischerbl, 21. 01. 2018 07:06:09
Ahoj Fischerbl. Dávid ma prinútil zamyslieť sa nad jeho príspevkom a výsledok môjho snaženia je ten, že jedine Harry by na jeho otázky dokázal zmysluplne odpovedať. On má vždy perfektnú spätnú väzbu na riešený problém. Tak som zvedavý, či sa nakoniec do tohoto vlákna zapojí. Môže byť jedno z najlepších v tomto roku, len je potrebné trochu popustiť uzdu fantázie.
PS: Srdečne Ťa pozdravujem do KV. (MS som upravil, no v prípade absolútneho nezáujmu ju vymažem).
21.01.2018 09:07:09 #5
nespoutaný sex a alkoholické dýchánky – to zní zajímavě.
A píšeš, že když pojedem vlakem, tak to bude ještě levnější? A to
ten sex bude už v tom vlaku nebo až na místě?:-D .
>> #3, fischerbl, 21. 01. 2018 07:06:09
Příští rok jedem, ale doma řekneš, že jedeš zase s brumlou.
21.01.2018 10:12:43 #6
Zaujal me bod 2, se kterym souhlasim. Uvedu konkretni pripad. Pred par lety jsem jel s partickou do dolomitu. Ubytovani jsme byly v rodinem penzionu. Cena vcetne polopenze byla podle me prizniva. Vecere vynikajici, vino vyborny. Penzion byl malej, ale cistej a celkove sympatickej. Jeden vecer jsme zvladli i navstevu spa v brunecku. Celkovy dojem vyborny. Jelikoz jsme to neprehaneli, tak vysledny ucet byl do 20k na hlavu. 4 lyzovaci dny. Prislo me to jako idealni akce pro par cechu, kteri nechcou rozhazovat desetitisice, ale chteji si neco uzit. Jake bylo ovsem moje prekvapeni, kdyz se v nasledujicich letech zadny takovy vylet nezrealizoval. Misto toho zacali kamaradi jezdit autobusem do Varsu za 9k s cestovkou. Doslo me, ze satisfakce v podobe snidani, veceri, pripadne neceho dalsiho fungovala jenom na me. Ostatni to neumi ocenit a radsi jezdi nejlevnejsi zajezd do francie, jidlo a vino si kupuji v obchode a vesele se oziraji s ostatnimi vyletniky na apartmanu. S dalsimi body nesouhlasim. Individualni dopravu povazuji zdaleka za nejlepsi. Hromadne zajezdove akce prinaseji vetsinou negativa, k cemu vam je, ze neztracite energii rizenim auta, kdyz si nemuzete zorganizovat vylet podle sebe.
21.01.2018 12:18:42 #7
>> #4, orim, 21. 01. 2018 08:16:18
že jedine Harry by na jeho otázky dokázal zmysluplne odpovedať.
Ha.Vtipne.
Kedze vieme svoje o tom, ze na podobny dotaz som tu jediny fundovany clen na odpoved ,zvolal som bunku pesimistov.Ze ci dam nejake vyjadrenie.
Komisia v zlozeni, preceda – Harry podpredseda – Harry pokladnik -Harry
bez TNS ,zatial nezaplatil clenske
sa uzniesla,ze vyjadrenie nedame .Ani bohovi.
Zalezi nam totiz na kazdom novom soudruhovi prispievatelovi na forum Snow.
Komisia sa uzniesla,ze ak by Harry odporucil soudruhum „Dolomitaci“,po predvcerajsom oznameni o „petrojuane“,o otvoreni pozicii futures krytych zlatom!! na burzach,o vyhlaseni Bundesbank o juane ......, preventivne zmenit nazov emailovej adresy tohto subjektu na nejaky co najblizsi kopec v ich okoli,s odporucenim kupit voci zauzivanemu trendu tu,co najmeksie lyziarky v ktorych sa da dobre slapat,mohlo by prist k nepochopeniu.
Carpe diem,soudruzi.Aj s tym chlastom a sukanim.Kym to ide.
Na „zdraviu prospesne,pet dnove“ vylety v dobrej "nesukacej "partii,spolocne,autobusom,bude casu dost.
Len treba este pockat.
Takze,ziadne vyjadrenia, snad sa temy ujmu akademici.
caute Harry
21.01.2018 14:45:25 #8
>> #7, Harry, 21. 01. 2018 12:18:42
Ahoj Harry, Orim měl pravdu, že na ten blábol dokážeš smysluplně odpovědět. Ostatně, co může být lidštějšího než sex, sport a akohol? A jestli se nám při tom líbí bydlet v apartmánu (mně nejvíc), nebo 5 hvězdičkovém hotelu, je úplně jedno. A s cestováním je to podobné. Ostatně před lety za námi na hory přiletěl kamarád letadlem a vůbec partu nekazil … Mimochodem, s cestovkou, která napíše takové dílo, bych se bál někam cestovat.
21.01.2018 17:47:26 #9
>> #7, Harry, 21. 01. 2018 12:18:42
No, vono to s těma penězma bejvá „vošajstlich“, jak říkala moje babička. Člověk kolikrát musí šetřit kde se dá. Kór, když má kolem sebe nezodpovědné jedince. Jako třeba můj kamarád. Tuhle mi povídá: " Ty, v..le, to je strašný. Dávám manželce patnáct stovek měsíčně, za flašky vod piva dostane další tři a stejně s tím nevyjde!" To si pak zájezd s cestovkou nemůžeš dovolit a musíš to řešit individuálně.
Jen tak mimochodem Harry, kdy myslíš, že začneš realizovat „zdraviu prospešné výlety“?
21.01.2018 17:52:12 #10
Přidám se k johnycekovi – také by mě zajímal ten alkohol a sex již na cestě ve vlaku.
Jo a netrvám na 6* hotelu, stačí 5* nebo 4+ pokud bude dámská obsluha nahoře bez.
22.01.2018 23:01:34 #11
>> #6, schali, 21. 01. 2018 10:12:43
No dát 20k za hlavu, tak mě stojí jedna 4 denní lyžovačka 80 tyček!!! Loni jsem to počítal a byl jsem 16 dní na svahu, z toho jen 3 jednodení výltey u nás, jedna týdení dovolená komplet s rodinou (2+2), jeden prodlouženej víkend (4noci) jen s dětma, a dva prodloužený víkendy s kámošema (na 3 noci). A to jsem navštívil Obertauern, Zauchensee, Nassfeld, Stubai, Kaprun a u nás Červenohorský sedlo, Bukovku a jednou Olešnici… A všechny tyhle akce do kupy nás jako rodinu stály cca 80k…
Nicméně ten výlet s alkoholem, sexem už ve vlaku po cestě zní zajímavě…akorát jsem už na takový pí…oviny asi starej… To by výkony na kopci nestály za nic…
Ale někde jsem slyšel: Není důležitý jak lyžuješ. Ale jak vypadáš
u baru.
22.01.2018 23:53:33 #12
Tohle je opravdu zvláštní agitační anketa… Odpovědi jsou přitom obecně známé, i bez těch sugestivních argumentů.
23.01.2018 07:32:47 #13
Podivné, následující text mi přišel mailem,chtěl jsem podrobnější informace,ale mailová schránka „dolomitaci@seznam.cz“ neexistuje :)
Skol!
Na základě Vaší lyžařské inzerce bychom Vás rádi pozvali do našich řad, ať už v zimě na lyžovačku nebo v létě na turistiku.
S radostí Vám oznamujeme, že máme jako každoročně připraven již 13. ročník akce
POŽITKOVÁ TURISTIKA V DOLOMITECH.
Pokud by Vás tato možnost aktivního trávení času tentokráte ve 2. týdnu letních prázdnin oslovila, dejte nám, prosím, vědět, rádi Vám zašleme bližší informace.
Přednostně bychom si Vás však dovolili pozvat na náš únorový pobyt, zaměřený na sjezdové lyžování a nesoucí se ve stejném duchu, viz upoutávka:
LYŽOVAČKA V BRENTSKÝCH DOLOMITECH
Jsme skupina prima lidí a jezdíme již 23 let busem do italských středisek za 5denním lyžováním. Přestože tradičně volíme ubytování v ***hotelech a dopřáváme si jejich výtečnou polopenzi, vše je vzhledem k obsaženému za výhodnou cenu a pobyt rozhodně neztrácí na sportovním charakteru.
Kromě párů a rodin jsou mezi námi též samostatné ženy a muži a rádi přibereme i případné další jedince odkudkoliv, kteří jsou nekonfliktní, přátelští a alespoň trochu sportovní, zkrátka a dobře zapadnou do kolektivu. Ubytování s osobou stejného pohlaví není u jednotlivců problém.
V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat.
S přáním krásného nového roku
Alena xxxx,Čáslav
23.01.2018 09:03:53 #14
Tento odkaz na mě působí nebývale vlezlým dojmem.
23.01.2018 09:47:10 #15
Ubytování s osobou stejného pohlaví není u jednotlivců problém.
Uz mi zacina zapalovat co znamena „doprava vlastnim busem“.
caute Harry
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.