Domů Diskuze Hole, brýle, přilby, chrániče... Softhellová (zimní?) bunda

Softhellová (zimní?) bunda

13.04.2018 10:13:14 #1 

Jarda007 muž

Zdravím,

měl bych jeden dotaz. Jelikož občas člověk lyžuje už v trochu jarním počasí, uvažuji o koupi nějaké softshellové bundy. Máte nějaké doporučení? A zda vzít normální, zimní nebo lyžařskou, koukal jsem například na značku Kilpi, která má zde i cca 2 roky starý článek. Ideální s nějakou kapsou na skipas, což také nemá každá. Nějaké tipy?

Děkuji předem všem.

Jarda

13.04.2018 10:31:43 #2 

˘Ö˘Krab muž

>> #1, Jarda007, 13. 04. 2018 10:13:14

Softhellová (zimní?) bunda Miluji pěkné dvojsmyslné překlepy. Bundu, která by byla zaváněla lehkým peklem bych si asi nepořídil, to raději hard-hell.
Letos jsem kvůli počasí po mnoha letech lyžoval v normální zimní bundě, před tím spoustu let převážně či výhradně v různých softshellových. Nejsou samospasitelné, nešetři na paropropustnosti a na zipech. Některé levnější tmavé kousky vykazují po letech problém s barvostálostí, slunečný týden na jarním ledovci udělá z černé hnědou.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

13.04.2018 10:58:46 #3 

Myval muž

Ja to resil z trochu opacne strany. Poridil jsem si zimni lyzarskou NEzateplenou budnu (s membranou a vsemi potrebnymi kapsami, zipy a jinymi nesmysly). Kdyz je opravdu teplo tak si pod ni beru jen jedno tricko, kdyz je –18 tak klidne 4 ruzne vrstvy.

Nejlepší je TLUSTÁ ( lyže, ale ty hubený jsou taky dobrý :-)

13.04.2018 13:24:37 #4 

Lumir

>> #3, Myval, 13. 04. 2018 10:58:46

To je taky dobrý přístup. Ja jsem si pořídil lyžarskou budnu zateplenou, takže letos jsem si k ní koupil i softshellku. Z původních požadavků na sněhový pás, vodní sloupec, kapsu na skipas atp. jsem výrazně slevil a spokojil se s tím, že má v podpaží všité prodyšnější díly plus zipy na odvětrávání, na rukávech otvory na palce a že je výrazně červená, takže na svahu zářím :-)

13.04.2018 15:12:03 #5 

Myval muž

Dcera jezdi za teplych jarnich dni v softshellce (nejake celkem obycejne), protoze by se ve sve tluste zimni bunde upekla. A rano me vzdycky otravuje dotazem, jakou bundu si ma vzit aby ji nebylo zima/teplo. A ja do toho musim resit jake lyze si mam vzit ja… tak jsem rad, ze aspon tu bundu mam vyresenou. :-)

Nejlepší je TLUSTÁ ( lyže, ale ty hubený jsou taky dobrý :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy