Tvrdý boty tvarově jako Hawx Magna?
01.06.2018 22:11:02 #1
Potřebuju sehnat co nejtvrdší lyžáky, který budou celkově vnitřním prostorem tvarovaný podobně jako Atomic Hawx Magna.
Většina bot je pro mně bohužel naprosto nesnesitelná už po prvních pár minutách v lyžařskym nákleku. Mám trochu vyšší klenbu a k tomu výrůstky po vnějších stranách chodidel, zhruba uprostřed. Největší bolest cejtim z vnějších stran nártů po stranách, ale taky ze shora a ta bolest mi pak střílí skrz celý holeně a nemůžu kvůli tomu normálně jet dýl než pár desítek sekund… Pak musim stavět a rozdejchávat bolest.
Zkoušel jsem různý boty s šířkou 102mm ve vel. 280 a jediný boty, který mi sedly a ve kterejch jsem letos strávil týden ve Francii bez jakýchkoli problémů, jsou zmiňovaný Atomiky, ve kterejch mám ještě mimochodem Sidasky a jsou tepelně vytvarovaný.
Třeba HEADy mi nikdy neseděly vůbec žádný. Zkoušel jsem jak nějaký starší Raptory s flexí asi 130 (což bylo asi zbytečný vůbec zkoušet, protože jsou úzký), tak i nějaký Vectory 100 i jen tak ze zvědavosti tochu jiný Vectory 90 a všechno to bylo k nevydržení.
Přitom ty Vectory 90 určitě měly šířku taky 102mm, stejně jako ty Atomiky, takže se ukázalo, že v mém případě s mojí divnou nohou to nehraje žádnou roli…
Zkoušel jsem náhodně nějaký Dobermanny, Dalbella i další značky v šířce 102+mm a všechno stejnej případ… Docela dobře mi ještě seděly Tecnica Mach1, ale úplně perfektní to taky nebylo.
Nevíte náhodou někdo o botách s flexí 140–160 (nebo zkrátka podobně tvrdejch – vim, že ty čísla znamenaj u každý značky trochu jinou tvrdost), který by byly podobně prostorně koncipovaný jako ty Atomiky?
21.06.2018 13:02:15 #2
>> #1, DejvL, 01. 06. 2018 22:11:02
Ahoj. 102mm boty mají těch 102mm ve velikosti 26/26,5 MP. Ve 280 je to cca +4mm (s každou velikostí je to cca +2mm). Jen pro zajímavost, můžu se zeptat na délku a šířku Tvých chodidel?
Jinak u jiných výrobců je typově Atomic Hawx Magna 130 nejblíže asi: Dalbello Avanti AX120 – 102mm, Dalbello Panterra 130 – taky 102mm (jiná konstrukce skeletu, možná Ti právě takové sednou), Lange SX 130 – 102mm, Nordica Speedmachine 130 – 102mm, Rossignol Alias 120 – dokonce 104mm.
Vše udáváno při MP26/26,5 – u Tvých 28 to bude kolem těch 106, Rossi 108mm.
Otázka 2., jaká je Tvoje váha/výška a dovednosti? Že chceš jen ty nejtvrdší.. tady se obávám, že v kategorii takto širokých nad 130 nikdo nedělá…
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.