10.10.2018 20:31:49 #62
Ta exkurze – to byl, myslím, dobře strávenej den. Závodníčci i doprovodi byli fajn. Ze zdejší diskuse tam nebyl nikdo – škoda… Většina dotazů týkajících se vlivu konstrukce na vlastnosti lyží a třeba i sdíleného know-how mezi výrobci tam byla, nebo mohla být zodpovězena.viz.
10.10.2018 21:13:26 #63
>> #62, oblouk, 10. 10. 2018 20:31:49
Pěkná práce pro podporu zdejšího domácího lyžování. S jakými druhy dřev tam pracují u sjezdového lyžování ?: buk, topol a Paulownia? Nebo i něco více do dalších kombinací, co třeba javor, bříza,osika,jasan? Podle čeho ( hmotnost, kN stanovují flexi lyže) a jak?
10.10.2018 22:30:30 #64
>> #63, Thomas, 10. 10. 2018 21:13:26
V té firmě se toho hodně mění a proto to nejde z vnějšího pohledu rychle. Jednou ze změn je podstatně vstřícnější přístup k důležité skupině lyžařů – závodníků a hobíků…
Jedná se ve většině případů o kombinace různých druhů dřev
s různými vlastnostmi (váha, pevnost, pružnost, kmitání…) do jádra
sendvičových lyží. Buk, javor, bříza i nějaké exotické dřeviny. To
podstatné je kvalita užívaných dřev, jejich „skládání“ a
„zrání“ dřeva dvojím sušením. Nepoužívá se, pokud vím, levný smrk
(což je jinde obvyklé…). Přesněji ti já neumím odpovědět – měls
tam bejt .
18.06.2019 09:30:10 #67
>> #65, Vvladimir, 17. 06. 2019 17:50:06
>> #66, HonzA_, 17. 06. 2019 22:58:22
Rádo se stalo! Jsme rádi, že se vám u nás dobře debatuje.
20.06.2019 18:03:48 #70
Dnes jsem si na kole jel pro očekávaný malý balíček cca 15 dkg. To co
jsem obdržel mělo váhu i tvar dost necyklistickej – dvakrát vyklouz . Díky i za tenhle
zážitek…
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.