Alpine Ski World Cup 18/19 (strana: 12) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

Alpine Ski World Cup 18/19 (strana: 12)

10.03.2019 20:11:31 #332 

˘Ö˘Krab muž

>> #330, PetrAT, 10. 03. 2019 19:44:38

Jasně, ale jsou věci a zkušenosti, které se prostě moc nemění, jen je potřeba udržet (v rámci realizačního týmu) kontinuitu, aby se nemusely za těžké peníze a bolestné vynalézat znovu. Mladí psi se od starých vlků jistě mnohému přiučili a přiučí. Musí přece být rozdíl jet závod světového poháru podesáté a posté.

Zajímavé je (neprohnal jsem analýzou rozptylu pro potvrzení nebo vyvrácení domněnky), že jsou silné věkové skupiny a mezi nimi skoro vakuum, z některých ročníků ani noha.

Na druhou stranu asi má ‚styl‘ starců něco do sebe, protože jsou pořád relativně úspěšní. Hlavně tam vůbec jsou a lyžují.

Tedy až bude FIS příště zase sahat do norem, tak by se měli podívat, jaká technika reálně vede k lyžařské dlouhověkosti a jaká stavba tratí a jaké lyže se k ní asi budou hodit. Stejně budou závodníci, s vidinou setinek, pokoušet anděla strážného a chodit na hranu a za hranu.

Pro náš svaz budiž vzorem svazy, hlavně ty malé, které do svěťáku pošlou bez ostudy celou vyrovnanou letku draků, on se některý z nich časem chytí a ostatní ostudu také neudělají.

A pro nás smrtelníky budiž vzorem pro nedostižnou nápodobu nikoliv „mladíci“, ale právě staří pardi.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

10.03.2019 20:56:22 #333 

PetrAT muž

Noel VON GRUENIGEN
To bude syn Michaela von G.
Dnes 29.
http://noelvongruenigen.ch/portrait/
https://www.fis-ski.com/…results.html?…

13.03.2019 12:59:42 #334 

PetrAT muž

Esterka dnes předposlední
Puchner velký úspěch po zranění
http://live.fis-ski.com/lv-al5119.htm#…

13.03.2019 17:35:12 #335 

PetrAT muž

DH: Paris 4× první a přesto celkově druhý
https://www.fis-ski.com/…ography.html?…

13.03.2019 18:48:07 #336 

oblouk

Kdysi jsme se tady při příležitosti LV usilování o start ve sjezdu v Lake Luise mezi muři dohadovali o šancích – rozdílu mezi muži as ženami. Dnes se v Andoře asi nejlépe ukázalo jak to je. Myslím, že trať sjezdu mužú i žen byla identická. Vyhrál Paris za 1:26,80 a ženy Puchnerová 1:32.91 – takže ztráta nějakých 7,5%. To není moc.

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

13.03.2019 19:54:12 #337 

ivan

>> #336, oblouk, 13. 03. 2019 18:48:07

Trať zvaná Aliga 2598/710 m byla skutečně společná. Ale holky měly o 4 branky víc (30 vs. 34).

Jak velké změny směru znamenaly, netuším, to by musel říct ten, kdo trať prohlížel.

Ta pista byla pro smetánku mužského DH poněkud podměrečná, i když se na ní jezdilo hezky rychle (Paris 107,75). Pro holky podle mě přiměřená, byť ne kdovíjak těžká.

Problém měly s tím skokem. Možná v závodě o to větší, že se tam v TRA vysekala Mowinckel. Mám podezření, že být to tam jen pro holky, najmě při běžném závodě WC, nějak jim to srazili a ohladili (když už se odvážili skoro zlikvidovat i Zielsprung na Streif).

Nemám žádné nadnesené představy o ženském sjezdu, většinou to byla tak trochu křeč a většina holek se vždycky víc nebo míň bála, pravidla to ostatně už odedávna respektovala a příslušně formulovala, ale dneska pro mě současná bída ženského DH vyvrcholila.

S odepsanou Lindsey, Goggiou po zranění, Stuhec dtto a zase zraněnou, nejspíš už taky odepsanou Veith, zraněnou Gisin, žalostnými Gut a Weirather a dalšími různě pocuchanými a jezdícími podle toho, to dopadne tak, že

• vyhraje 30letá Schmidhofer, která do této sezony nevyhrála jediný závod WC a od prvního víkendu sezony žádný další. Třetí Siebenhofer, podobná „čekatelka“, dneska na skoku jak žákyňka. Goggia je za 3 závody sedmá. Shiffrin se svezla jen první víkend v LL a skončila 25.
  • body do WC i WCSL má jen 52 holek. Celé sjezdování je až příliš záležitostí Rakouska (13), Švýcarska (10), Itálie (8)a Německa (5). Dneska nejela ani jedna Američanka, ani jedna Kanaďanka. Všechny jejich dávné šampionky, od Nancy Greene po Lindsey, musejí plakat.

Američanky v žebříčku: 23. Lindsey, 26. Mikaela, 28. Merryweather. Kanaďanky: 43. Remme s 9 bodíky. Holky ze země Crazy Canucks!

U kluků se hezky vytáhl JMS Rösti: 4., 3., 5. mezičas nahoře, pak chyba, ale nakonec 15. a bodíky.

Ester asi tak na úrovni 2. půlky sezony. 84 bodů a 25. WC/WCSL nakonec imho jde. Je to sice horší než loni (94 z méně startů), ale mně se to vejde do realistických očekávání při tom, jak vlastně POŘÁDNĚ = SYSTEMATICKY podle nějakého rozumného RTC nemůže trénovat.

A ještě jeden postřeh. Zdánlivě posichrované MS na severu ve Skandinávii trpělo v závěru teplem. Tady na jihu, kde skoro celou zimu Španělsko a jih Francie hlásí sotva pod +15 stupňů, o měsíc později skoro azuro a k tomu –5/-3 stupně pro kluky. (Jasně, start je tam ve 2435 metrech). Dělat závody v horách je fakt očistec.

13.03.2019 20:38:03 #338 

oblouk

>> #337, ivan, 13. 03. 2019 19:54:12

Díky za pečlivé doplnění jak je u tebe zvykem… – já to líznul na první dobrou, jak je mým povrchním zlozvykem :-). Nicméně ať na to koukáme jakkoli, je (podle mne) jasné, že zas nějak kolosální rozdíl (na holčičí trati jako tady a v LL) ve schopnosti rychle klouzat mezi klukama a holkama není. Menší váha = méně síly v obloucích = nižší odpory na ceatě k cíli docela dobře vyvážej méně odvahy. Z hlediska zvládnutí lyžařské techniky se raději dívám na Shiffrin než na Hirschera…

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

13.03.2019 21:50:47 #339 

m3 muž

>> #338, oblouk, 13. 03. 2019 20:38:03

Z hlediska zvládnutí lyžařské techniky se raději dívám na Shiffrin než na Hirschera

I ty filuto. :-)

Hlavně zadní pohled vypadá o dost lépe.

14.03.2019 00:02:39 #340 

ivan

>> #338, oblouk, 13. 03. 2019 20:38:03

Těžko srovnávat. Nevíme, jak moc jiná trať pro holky byla. Mohla mít přepíchnuté některé těžké branky, ty 4 navíc mohly být spíš orientační, ne točné. Rychlost vychází o 7 km/h nižší, ale skutečně jetou vzdálenost stejně neznáme.

Výmluvným srovnáním jsou jen krátké paralely včetně družstev. Teď na MS jela holka nejrychleji 24,90, kluk 23,23. Což odpovídá i obvyklým ztrátám na sotva 20 sec. formátu CE. Když si tu cca vteřinu na 19–20 s vynásobíš cca 3 na délku celého slalomu, něco přidáš, protože holka by po skoro minutě, navíc na mužské pistě, neudržela tempo chlapa, přidáš profil obvyklých tratí a tvrdost podložky, jsi spíš na 5 než na 4 sec. rozdílu/jedno kolo SL.

Ale ani tohle není přesné, protože je to jen extrapolace 20sec. paskvilu.

Hirscher na závodní trati není arbiter elegantiarum, to víme. Ona by ta Miška na chlapském betonu někde v Madonně apod. svazích taky nebyla, vsadil bych se.

Pamatuju někdy 1997 či 98 Debby Compagnoni. Už měla poměrně dost krojené obřačky, parádně je zmákla a na koukání byla to nejhezčí, co se dalo vidět včetně chlapů, kteří ještě bojovali na tvrdých 203 cm.

Nakonec když chlapi začínali na R 35m, byl „hezký“ jen Ligety a ostatní dost nehezky bojovali.

Až to Marcel ve WC zabalí a půjde jezdit do Asie jejich demo-soutěže, bude se taky muset stát patřičně smooth, aby obstál proti těm gumovým Korejcům :-D

14.03.2019 10:03:36 #341 

Harry žena

>> #340, ivan, 14. 03. 2019 00:02:39

Až to Marcel ve WC zabalí a půjde jezdit do Asie jejich demo-soutěže, bude se taky muset stát patřičně smooth, aby obstál proti těm gumovým Korejcům :-D

:DDD.

Zjazd pre baby zaujimavy,narocny na vyber linie.Treneri si prisli na svoje.

Idem pozriet SG,na tom profile a pri sirke zjazdovky to moze byt velmi zaujimava podivana.

Dlhsie sa tu bavime o tych rozdieloch medzi babami a chlapmi,ale v priemere tych pet buchiet bude asi rozumny nahlad.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

14.03.2019 18:50:26 #342 

oblouk

>> #340, ivan, 14. 03. 2019 00:02:39

Schopnost asiatů překrásně lyžovat mě potřvrzuje mojí domněnku o jejich schopnosti naučit se i vyhrávat v alpských disciplínách…

>> #341, Harry, 14. 03. 2019 10:03:36

Dnešní SG byl taky hodně podobný=stejný a časový rozdíl zase cca 5% (procentuelní vyjádření je nejpřesnější měřítko), což by potvrzovalo opět nevelký rozdíl mezi holkama a klukama na víceméně holčičí trati – a souhlasím, že i na kluky se dá na takové trati koukat (zadky mě při lyžování nezajímaj M3 :-)).

14.03.2019 20:02:37 #343 

ivan

>> #342, oblouk, 14. 03. 2019 18:50:26

Dneska to měli stejný i na počet branek. Podle různých zdrojů to ale měly holky přiměřeně pozměněné (Assinger) oproti tomu, co postavil Amík klukům. Hlavně je nenechali jet tak, aby skákaly jako kluci – i někteří z nich s tím měli co dělat ba to nezvládli. Holky o 4 km/h pomalejší. Na ně docela fofr, na kluky cca standard. Náročnost 600m převýšení OK, aspoň že to nebylo zase nějak zkrácený, jak se pomalu stává až příliš častým zvykem.

Pokud jde o ty Asiaty: zatím za víc jak 60 let svoje schopnosti nedokázali prodat.

Abych ušetřil hledání: chlapi ve WC 4× 2. místo, 3× 3., 5 chlapů, všechno SL.

Holky jen Kawabata 1× 3. ve 2kolovém sjezdu.

A k tomu samozřejmě ten Igaya z doby (1950s), kdy se během pár let za studií v USA zvládl dostat do tehdejší špičky.

Pamatuju, jak před lety, když od Finů po Palanderovi odešel Christian Leitner, angažovali ho Japonci. Přivezl borečky do Evropy, usalašil je na půl roku někam k Innsbrucku a těšil se, co s nimi provede. A pak šílel z toho, že s jejich „vnitřním nastavením“ (nechce se mi formulovat přesněji, dosaďme si tam asijskou mentalitu a související) se prostě do špičky dotáhnout nedají.

Nejlepší 6bodový Korejec urval pár bodíků a kde je ho konec?

14.03.2019 20:25:00 #344 

m3 muž

>> #342, oblouk, 14. 03. 2019 18:50:26

zadky mě při lyžování nezajímaj

To mě zajímají vždycky, tedy ty holčičí. ;-) Lyžování nelyžování. Ve startovní boudě přeci jen vypadá lépe ten Mikaely než Marcelovo.

15.03.2019 01:15:34 #345 

Harry žena

>> #343, ivan, 14. 03. 2019 20:02:37

Dneska to měli stejný i na počet branek. Podle různých zdrojů to ale měly holky přiměřeně pozměněné (Assinger)oproti tomu, co postavil Amík klukům.

J.j.

Dost sa prekreslovalo,takze urcite sa to prepichalo inak.Normalne som rozmyslal nad tym,jak mali zmaknutu prehliadku ,po babach tam nebolo nejake extra velke okno.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

15.03.2019 13:29:54 #346 

oblouk

>> #343, ivan, 14. 03. 2019 20:02:37

Předevšíém jsem celej šťastnej, jak se mně daří tě vyprovokovávat k upřesňujícím komentářům :-¨:-) :-) – archiv nemám a důslednej taky nejsem… Vidíme to ale v podstatě stejně. Jen si ještě přisadím – jestli to těm holkám zpomalili, tak to je spíš argument pro to přiblížení klouzavosti holek schopnostem kluků na holčičí trati.

15.03.2019 14:12:56 #347 

ivan

>> #346, oblouk, 15. 03. 2019 13:29:54

Ona se taková úvaha nabízí – víc branek v DH holek a přesto jen o 6 sec. pomalejší, a „zpomalená“ stejná trať pro holky a ony jen o 2 sec. – takže by člověk skoro shledal, že vlastně holky byly rychlejší…

Jenže ten SG asi nebyl zpomalenej, nýbrž hlavně vedený tak, aby nenajížděly na skok(y) tak, aby je to házelo daleko a vysoko. Což může taky znamenat naopak plynulejší průjezd po sněhu tam, kde chlapi museli přesně nasměrovat odraz, pak letěli a protože to tam bylo slepé, ještě se někteří netrefili a museli fest korigovat do další brány (a ne všem se to povedlo).

Tím ale nijak nepopírám, že holčičí klouzavky se jezdí hodně rychle – dost možná příliš rychle. Za našeho mládí bylo v pravidlech doporučení pro DH žen 65 km/h, v 80s tuším 85 km/h (je to snad i v Malé encyklopedii) – a dneska se i v SG jezdí průměry i přes 90 km/h. Přičemž s dnešními poloměry jetých zatáček na současných často širokých tratích musí skutečná jetá dráha být znatelně delší než kdysi.

Taky si ale připomeňme, že čím rovněji se jede, tím menší zpoždění nachytáš. Pamatuješ, kolik se nás kdysi ve sjezdu vešlo do 10 % pro I. VT, kdežto v točivkách ji moc lidí nemělo? Stará známá pravda, na niž nakonec dojely i klasické kombinace a dojíždí na ni i ta skomírající současná.

Takže i proto kalkuluju mnohem větší zpoždění holek ve SL a GS. Uváděl jsem srovnání časů z paralelů.

Teď před chvíli týmy v Soldeu:

nejrychlejší jízda kluka 20.10 (kdo jiný než Zenhausern), holky 21.78 v závodě a 21,73 v „předkole“ (St. Germain resp. Mielzynski). Na kopečku 66 m s 25 brankami celkem (zs neuvedeny).

Ad St. Germain: jak jsme se bavili o dobré účasti ve Špndlu: ještě tam chybělo asi 5 holek USA a CAN, protože v tu dobu měly přebory NCAA, tedy akademické M-USA. Jak jsem někde vyrozuměl, účast je tam bez diskuse povinná, tahle holka tam vyhrála SL.

16.03.2019 11:29:35 #348 

PetrAT muž

Ligety po prvním kole GS 6.místo ! Před Marcelem i Fellerem
http://live.fis-ski.com/lv-al0120.htm#…
8-O

16.03.2019 12:18:08 #349 

ivan

>> #348, PetrAT, 16. 03. 2019 11:29:35

Krásný závod ve všem, důstojné finále WC. Dokonalá reklama na Andorru a Pyreneje.

Hezký kopec, na něm rozumně postavený GS (počítal jsem si tuším 11,75 %). Všude mezi bránami dost místa, to Ted potřebuje.

Hirscher vypadá na nějaký větší problém. Ještě v K. Goře jsem to přičítal lyžím a setupu, Atomic míval posledních cca 20 let často problémy na měkku, na němž zase sestava Rossi funguje evidentně líp.

Jenže dneska pista po nočním mrazu jen zvonila. Ale on byl přesto dost v křeči, dole věčně ruka za tělem, zkrátka jinej Hirscher. Přitom by člověk čekal, že jestli to chce po sezoně (= po zítřku) zabalit, pojede nadoraz, aby se rozloučil jako king, jímž už roky nezpochybnitel­ně je.

Uvidíme, něco se třeba dozvíme.

U holek podle mě jediná výtečná jízda = životní Holdener. Dalších pět míň (Shiffrin) až víc (Hansdotter) rozpačitých. Zbytek jen dobré pasáže. Na prudkém to byla ukázka, jak by si holky asi vedly v klučičím SL…

Na Wendy je dlouhodobě vidět, co s ní boty Rossi udělaly. A na Pinturaultovi ještě víc. Není divu, že se před měsícem začal Cercley cukat.

16.03.2019 12:52:53 #350 

johnycek muž

>> #349, ivan, 16. 03. 2019 12:18:08

Jenže dneska pista po nočním mrazu jen zvonila

Viděl jsem jen první kolo na eurosportu a tam právě spolukomentátor (myslím že to byl AŽ) mluvil něco o tom, že pista není pro Marcela a jeho techniku zase tak tvrdá, jak by MH potřeboval!

16.03.2019 14:06:53 #351 

PetrAT muž

Na Wendy je dlouhodobě vidět, co s ní boty Rossi udělaly. A na Pinturaultovi ještě víc. Není divu, že se před měsícem začal Cercley cukat.
.
Ivane, to mi vysvětli.
Všiml jsem si jen, že Heďácké boty nemají nápisy
.
.
Z holek se mi poslední době hodně líbí styl Swenn Larsson
Jinak mi to dnes přišlo zasloužené pořadí
A Frida 5. místo . To je pěkné!
.
Mužský GS, krásně postavený, vyloženě to mělo šťávu , krásné oblouky
Výkony s i netroufám hodnotit
Ale buďme rádi, že „se to mele“ a na bednu se podívá více lidí
Ted dnes 8. místo . Nejlepší Amík .
Ještě se chci podívat na video. Přišlo mi, že má Ted přilbu s měkkýma ušima, ale to je asi kktina, že ??? Možná tak působila grafika helmy.

16.03.2019 14:31:12 #352 

Harry žena

Na prudkém to byla ukázka, jak by si holky asi vedly v klučičím SL…

Presne.

Porovnavat rozdiely v tratiach a podmienkach,kde aj baby dokazu cisto zakrojit, a porovnavat v podmienkach kde uz baby musia ist za hranu,je dost rozdielne.

Marcel vyzera byt prepnuty do modu mimo lyzovanie. Sezona v nom ukoncena,moze byt rozptylovany mimolyziarskymi vecami.

Zacina robit chyby.

Uz pred mesiacom som mal na jazyku poznamku,ze manzelsto Alexisa odlahcilo.Aj psychycky.:}

Ale vyzera to aj na perfektne doladeny material.

Nejak tomu zacinam v poslednej dobe prikladat vetsi vyznam ako volakedy. Lebo evidentne vidno,ze niektore podmienky a niektore trate sedia lepsie jednym,niektore druhym.Anie je mozne,aby som pred tyzdnom krajal jak boh,o tyzden sa mi lyze klepu jak ratlik v chladnicke.

A tito chalani lyzovat fakt vedia.

Co to pustil dnes Andreas Z. ako spolukomentator Kurfurst aj ohladom tejto problematiky.

Celkovo,spolu s Kurfurst to bol pre mna komentatorsky koncert,islo sa pomerne aj do technickych detailov.Kvalitne komentovanie,prek­vapil Andreas,na prvykrat velmi slusny vykon.

Ovsem,dufam ze na dlhsi cas to bol aj jeho komentatorsky vykon posledny.

caute Harry

16.03.2019 14:35:49 #353 

Harry žena

>> #350, johnycek, 16. 03. 2019 12:52:53

J.j.

Bol to Andreas a spominal to.

caute Harry

16.03.2019 14:43:50 #354 

Harry žena

>> #351, PetrAT, 16. 03. 2019 14:06:53

Ted dnes 8. místo . Nejlepší Amík .

Nejde len o Teda,ide celkovo o obrakovu techniku.

Posuva sa inym smerom,ako to preferuju emericania.Z coho som aj prekvapeny.Ov­sem,nahanat lyze v tak obrovskych rozsahoch asi pyta svoju dan.Bude to vyhodna technika len v urcitych podmienkach.

caute Harry

16.03.2019 16:39:24 #355 

oblouk

Dnes jsem si moc přál aby si KONEČNĚ Wendulka šáhla až nahoru. Bylo by to zvlášť pěkný – měla ty dvě na talíři! A zas nic :-(.

16.03.2019 21:09:24 #356 

Harry žena

>> #355, oblouk, 16. 03. 2019 16:39:24

Toto uz nie je sranda.

Urcite ma nejaku velmi zlu vlastnost,bud klaje ako chlap,alebo potajme pluje.

A dnes isla ako pendolino.Nes­kutocny pech.

caute Harry

17.03.2019 11:46:19 #357 

ivan

Souhrnně k příspěvkům následujícím můj post 349.

Pista pro Marcela: dalo by se pracně dohledat 10 let zpátky a vsadil bych se, že MH dokázal vyhrávat GS i SL i na pistách pro něj nikoli ideálních. Nějak nevěřím, že by, dozrálý a na jakémsi vrcholu kariéry, najednou téhle schopnosti pozbyl.

Jaký byl na tento GS kopec? Podle oka (předpokládám, že komentátoři českého a snad slovenského ES to sledovali ze studia, ne v Soldeu) jarní klasika, kdy noční mráz při jasné obloze vytáhne vlhkost a ráno je sníh, bez ohledu na údaj teploměru, úplně zmrzlý a tvrdý. A podle ucha totéž.

Je to jiné než „modelová“ nainjektovaná pista uprostřed zimy? Částečně ano, třeba v porovnání s extrémním ledem při SL Kitzbühlu, ale pořád je to sníh, který v té výšce v cca 9:35 bude dost tvrdý na to, aby se do něj hrana zařízla a držela. O tvrdosti podložky mluvili i na německém Eurosportu – přímo z místa.

Nemám potřebu zavile hájit svůj vyřčený názor, ale opakuju: jsem přesvědčený, že na pistě srovnatelné s tou dnešní už v kariéře vyhrál řadu závodů. To, jak takřka mimo je v závěru sezony, imho nemůže být jen příliš tvrdým setupem.

Boty Rossi: fest přetřásané téma sezony, měl jsem za to, že všude možně, i zde.

„Anonymní“ boty těch dvou (plus ještě Myhrerovy) bez loga jsou podle skoro všech okolo WC Rossignoly. Head napřed dělal mrtvého brouka, pod stupňovaným tlakem tvrdí, že jsou to „prototypy“. Což mi přijde legrační, jelikož borci a borky s sebou všude možně tahají firemní lyži a o loga na výstroji i výzbroji se vedou tvrdé boje (též např. Kristoffersen, Ledecká) – a najednou Head v situaci, kdy jeho hvězdy řádí jako nikdy předtím (každý si přece musel všimnout, co se stalo s Pinturaultovým vždy problémovým slalomováním, i Wendy se dost vylepšila, oba viz naposledy včera), je nechá zářit v botách neoznamujících „Head“?

Jedna teorie zní, že jsou to přesné kopie Rossi/Lange na základě nějaké technologické špionáže. Kdoví, jaké zákulisní čachry mohly probíhat v Montebelluně, kde to vždycky byla jedna velká propojená mafie…

Tak či tak, CEO Rossignolu Cercley se při MS už asi dost naštval a ventiloval to v médiích.

https://france3-regions.francetvinfo.fr/…1625563.html

Bude zajímavé, co se uděje dál. Není to ostatně zdaleka jediný případ a s botami se klamalo už i kdysi. Napadá mě třeba kauza Ortlieb, San Marco a Lange v 90s, nebo švédské vázání SKF BOX u Stenmarka a Hanni Wenzel. Nebo ještě dříve (info neověřená) Killyho alu-sendviče Dynamic VR 17 DH, když Dynamic jiné lyže než torzní boxy nedělal a Killy, jak známo, na závěr kariéry takřka libovolně střídal Rossi a Dynamic…

Holdener: zdá se, že Wendulka neochvějně kráčí ve šlépějích kdysi notoricky druhé Fridy a zařazuje se mezi ty, jež se hnusně označují jako „good loser“. Jejich hlavním protagonistou je už nějakých 30 let Hubsi Strolz, ale takových je víc. Včetně těch, kteří/které vyhráli/y na olympiádě, ale nikdy závod WC.

Otoh, někdo se dočká až po letech. Viz třeba Schmidhofer z těch současných. Zuzu si taky nějakou dobu počkala. I ve sportu zčásti platí, že kdo si počká, ten se dočká. Včetně té Fridy.

Nemůžu nezmínit Odermatta. Po sobotě je v GS v TOP 7! Kluk jen o 3 měsíce starší než Zaby! Coby druhý Zurbriggen by se Švýcarům opravdu mohl povést.

17.03.2019 12:21:04 #358 

PetrAT muž

http://live.fis-ski.com/lv-al5122.htm#…
opět ta Robinsonka
Dnes po prvním kole 3.!
jsem zvědavý co předvede

17.03.2019 12:56:03 #359 

neuromancer

Předvedla to moc pěkně!

17.03.2019 17:35:16 #360 

johnycek muž

>> #357, ivan, 17. 03. 2019 11:46:19

Stejně jsem spíš pro názor AŽ. Ale jinak tvé komenty nemají chybu :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy