Lyže "All in one" - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

Lyže "All in one"

20.01.2011 09:54:31 #1 

papas

Ahoj chci se zeptat, jestli náhodou nemáte někdo zkušenosti s následujícím typem lyží: ZAG – Big, SCOTT Crusade nebo Voelkl AC50? Sháním informace a rady od zkušených. Pročítal jsem zdejší diskuse, ale nic moc jsem neobjevil. Mám 185cm, 85kg, jezdím Voelkl Racetiger SL, Atomic Race GS a v případě ideálních prašanových podmínek(na ty už moc nanarážím) si půjčuju Armada JJ . No a nyní koukám po něčem, co bych mohl využít „všude“, mimo upravené svahy, ale zároveň si na tom užil ještě legraci i na upravené pistě (50:50). Někdy jsem už línej tahat dvoje lyže. Jo a rychlost už mě taky moc nebere. Co byste případně doporučili Vy? Jasně že vím, že nejlepší rada zní: vyzkoušej a uvidíš. To bych ale mohl zkoušet ještě příští zimu.

Dík za jakékoliv informace a rady.

20.01.2011 11:43:39 #2 

Kiri

Ja z podobnych lyzi mam rossignol scratch fs wrs. Jsou to 174cm a 84mm pod patou. Mne jako univerzalka vyhovuji ale mam o 10kg min nez ty, takze by na tebe byli asi mekci…

20.01.2011 12:59:20 #3 

iHonza muž

>> #1, papas, 20. 01. 2011 09:54:31 Ahoj u ZAG BIG, kdyz ti nevadi ze lyze bude pomalejsi a spravne ji budes brousit (87/0,5) tak si myslim ze by se ti mohla jak v prasanku i na sjezdovce odmenit pohodovou , ale i presnou jizdou. Myslim ze pro letosni sezonu jsou i BIG trosku tvrsi. Myslim ze to neni spatna volba.

20.01.2011 15:41:33 #4 

TomáS muž

>> #1, papas, 20. 01. 2011 09:54:31

Mám teď zkušenost se Scott Pure 188/92. Kdybych měl jako ty už SL a GS tak bych nechtěl jednu univerzálku. Je to krok zpět. Nevím, jaký máš motivace, ale asi bych tu lyži nejdřív vyzkoušel a to především na sjezdovce. Ty lyže od 80 výš sice nějak na sjezdovce jedou, ale já jsem názoru, že nahradit požitek z lyže do 70mm nedokážou. Jinak Scott Pure je pecka, ale na tvrdu bych na ní jezdit nechtěl. Jakmile je vodivý sníh, tak to jde překvapivě dobře, ale požitek z jízdy je v tu chvíli na lyži cca 75mm lepší, no a když je fakt měkko nebo prašan, tak je to PECKA. Lyží mám ale asi šest, takže jsem dost náročný:-)

20.01.2011 16:22:04 #5 

papas

>> #4, TomáS, 20. 01. 2011 15:41:33 Ahoj,díky za postřehy. Je mi jasný, že univerzálky vždy budou jakýmsi kompromisem. Že mi po ránu nenahradí požitek z jídy s 66mm pod botou na tvrdý, upravený pistě. SL i GS samo zůstanou doma :-) Vede mě k tomu ale to, že ne všude s sebou můžu vozit 2–3 páry lyží a ne všude si pak případně můžu půjčit slušné lyže ať už na pistu nebo do freeridu. Proto chci mít pro tento případ něco, s čím si budu moci užít v jakýchkoliv podmínkách. Jasně,že to nejdřív testnu. Zakládal jsem toto téma, kvůliva Vašim zkušenostem a tipům. Aby jste mě případně někam usměrnili. Na trhu je toho hafo, tak abych netestoval celou zimu :-)

to iHonza: Dík za konkrétní radu. Ty Zagy se mi zamlouvají docela dost.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy