Domů Diskuze Lyžařské boty vložky z cyklo tretrů do lyžáků?

vložky z cyklo tretrů do lyžáků?

19.02.2019 12:24:34 #1 

thf muž

Ahoj, moje lyžáky už jsou trochu vyšláplé a široké tak jsem do nich zkusil dát vložky z cyklo treter které v létě používám.. Vložky do treter se používají aby podpořili podélnou klenbu a aby se nehroutila při šlapaní (je k dispozici několik velikostí prů různě prohnutou nohu). To pak vyústí ve správnou rovnou pozici kolene – nehroutí se dovnitř ani ven. Vložka je zesílená v oblasti klenby, není to obyčejná placatá vložka od Baťi.

Moje lyžáky jsou vevnitř taky dost placaté takže mi to příjde ok a je to příjemné. Chci s nima dojezdit sezonu, možná začátek příští. Zatím mají najeto tak 10 dnů. Může v tom být nějaký problém, např že kolena půjdou až moc ven? Možná se s tímto u lyžáků nepočítalo a všiml jsem si že někdy už jsou samy o sobě vykloněné ven.. Díky

https://www.velo-centrum.cz/…-215864.html?…

19.02.2019 12:42:00 #2 

Pavlos muž

>> #1, thf, 19. 02. 2019 12:24:34

Nevím jak na tom jsou tyhle, ale já vložky Sidas Custom Fit z lyžáků používám v létě v inlinech. Takže by to IMHO neměl být problém.

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

19.02.2019 12:45:18 #3 

˘Ö˘Krab muž

>> #1, thf, 19. 02. 2019 12:24:34

Není s tím žádný zásadní problém, pokud vložka v botičce necestuje. Řešíš hodně podobné biomechanické zadání.

Že jsou lyžáky (komíny) vykloněné ven – když je tak nastavíš (u většiny to jde), tak jsou. Pokud Ti to vadí a táhne Ti to holeně příliš dovnitř (na vnitřní hrany), tak si nastav komíny jinak.

Tady je vložen obrázek; nastavení odklonu komínu (většinou nesprávně uváděno jako „canting“) se provádí šroubem na kotníku popsaným jako „cuff alignment“ – u levnějších modelů jen na vnější straně (a moc nedrží), u dražších zpravidla na obou stranách boty, někdy se nastavuje jen otáčením excentru, někdy třeba převracecí vymezovací vložkou nebo posunem se dvěma zajišťovacími ozuby proti sobě.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy