QUO VADIS, OBORE ?

14.10.2019 13:06:08 #1 

korsičan muž

Copak tento článek připomíná za zdejší téměř nekonečnou diskusi ?

A i ty argumenty jedné z diskutujících stran se podobají jako vejce vejci. Takže nejen že na to samé poukazuje Vítek v CMA a že se mu to nelíbí, ale stejný problém řeší i za velkou louží.

Kdepak, nenažranost je metlou lidstva. Schválně, kdy se začne tesat náhrobní kámen i pro Moltalský ledovec ??? Já bych vsadil nejpozději na leden 2020.

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

14.10.2019 18:13:47 #2 

HonzA_ muž

>> #1, korsičan, 14. 10. 2019 13:06:08

Moc pěkný článek. A se zajímavým pohledem na rozdíl mezi prostředím v USA a u nás. Hlad po maximalizaci zisku v USA snad ještě větší než u nás, marketing a obchodní praktiky agresivnější, ale na druhou stranu provozovatelé areálů pozorně naslouchají zákazníkům a promptně veřejně reagují na jakékoliv negativní reakce.

Velký rozdíl od toho zarytého mlčení a zaprděného „však ono je to přejde“ u nás.

Prostě další důkaz „shitty customer service“…

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

14.10.2019 19:12:47 #3 

korsičan muž

>> #2, HonzA_, 14. 10. 2019 18:13:47

A to ještě v článku schází informace, zda si tamní střediska dovolí zprovoznit celý areál až 1,5 měsíce od zahájení sezony a v březnu vypnou z ekonomických důvodů polovinu vleků, když je sezonka až do konce lyžařské sezony.

Můj odhad je, že by u jejich vedení došlo ze strany lyžařů částečně k jejich vykostění a částečně by se setkali u soudu za lživou reklamu s požadavkem odškodnění.

Na naší situaci mě fascinuje fakt, kolik letitých lyžařů (i zde na Snow) tuto galaktickou sviňárnu donekonečna obhajuje.

Chování tohoto střediska bych definoval asi jako když si někdo koupí lístek na představení v Národním divadle, reklama bude hovořit o představení za 1000Kč v délce 120 minut a proběhne to tak, že prvních 30 minut poběží regionální rádio, pak se na hodinu objeví herci a něco zahrají a na zbývajících 30 minut se opět zhasne a představení dohraje rádio.

17.10.2019 04:55:13 #4 

HonzA_ muž

>> #3, korsičan, 14. 10. 2019 19:12:47

„Na naší situaci mě fascinuje fakt, kolik letitých lyžařů (i zde na Snow) tuto galaktickou sviňárnu donekonečna obhajuje.“

I mne. Holt business a zisk nade vše. Hloupé je, když to prosazují a obhajují sami zákazníci.

A s tím, kam kráčí obor – pár perliček:

1. „Povedený marketing“ v podání TMR – sice starší, ale výstižné.

TMR začátkem léta koupila provozovatele 1 (slovy JEDNOHO) ledovcového areálu v Rakousku. Podle délky sjezdovek druhého nejmenšího. Ale titulek hlásá: „Rattaj rozšiřuje lyžařské impérium, jeho TMR koupila ledovcová střediska v Rakousku“. Už tam chybí jen to nevyřčené „všechna“. Vím, jsem s tím odporem k agresivním titulkům otravný, ale je to hnus.

Aby nedošlo k omylu, já to tomu Igorovi přeju. Má na to, ať si to koupí a věnuje se tomu.

https://www.e15.cz/…usku-1359757

2. Růst cen lyžařských dovolených je cca 5–7% ročně

„Všichni musejí počítat s tím, že se náklady na lyžování zvyšují. Tempo růstu cen napříč středisky se pohybuje na úrovni pěti až sedmi procent,“ doplňuje Papež (místopředseda Asociace cestovních kanceláří).

https://www.e15.cz/…-dal-1363341)

A to vše při inflaci 1.4% v eurozóně a 2.1 – 1.6% v Rakousku.

Opravdu je to lyžování meziročně o tolik lepší? Otazník na konci věty naznačuje, že správná odpověď je NE. Prostě je třeba podojit aktuální ekonomický růst, který už vlastně zase končí. Ale o tom o kousek níže.

3. Místo lyžování na horách prý preferujeme více dovolenou u moře – tedy (zatím?) o Vánocích

Mluví se o tom roky – největším nepřítelem lyžařského businessu jsou levné zimní dovolené u moře.

https://www.e15.cz/…more-1354048

4. Ekonomika nám zpomaluje. Ta německá je (prý) na prahu recese

Už delší dobu jsou toho plná média. Už ani luxusní byty na Manhattanu se téměř neprodávají. A ty, co se prodají, jsou na hypotéku a ne hotově, jak bývalo dobrým zvykem.

https://www.euro.cz/…cent-1465883

https://www.idnes.cz/…ranicni_svob

5. S Czech Skipassem v roce 2019–20 lyžujete kdekoliv a kdykoliv.

Že Vám zrovna na tom Vašem oblíbeném kopci bude naprd? Nevadí, „kdedoliv“ znamená „Ve Vašem pohoří“ a to Vám musí stačit.

Tak co, obore, kam kráčíš?

17.10.2019 07:32:55 #5 

korsičan muž

>> #4, HonzA_, 17. 10. 2019 04:55:13

Napsal jsi to hezky.

Já jsem pouze zvědav, jak se na jeho praktiky budou dívat na Moltalu, až skončí nadcházející sezona.

17.10.2019 20:35:09 #6 

HonzA_ muž

>> #5, korsičan, 17. 10. 2019 07:32:55

Třeba se v Rakousku budou chovat slušně. Tihle vychcánci mají většinou perfektní čuch na to, kam až se dá vyšponovat guma u trenek aby ještě nepraskla.

U nás a na Slovensku se bohužel dá šponovat opravdu hodně…

18.10.2019 07:18:12 #7 

IIIvan muž

>> #6, HonzA_, 17. 10. 2019 20:35:09

Tihle vychcánci mají většinou perfektní čuch na to, kam až se dá vyšponovat guma u trenek aby ještě nepraskla. U nás a na Slovensku se bohužel dá šponovat opravdu hodně…

To veru áno, asi fakt pozostatok prehupnutia z 1000 rokov zemepánov s bičom rovno do „svetlých zajtrajškov“. Ale už medzi SK/CZ/PL sú rozdiely, ktoré vidím napríklad na citlivosti na ceny v obchodoch.

18.10.2019 12:03:17 #8 

HonzA_ muž

>> #7, IIIvan, 18. 10. 2019 07:18:12

Ano. Rozdíly jsou. Ale strasne nam chybi zakaznicke sebevedomi, ktere vyvola tlak na vyrobce a poskytovatele sluzeb. Nasledovane duslednym „hlasovanim nohama“.

18.10.2019 12:25:28 #9 

korsičan muž

>> #8, HonzA_, 18. 10. 2019 12:03:17

Otázkou je, zda se za prvé jedná o zákaznické sebevědomí, nebo za druhé o pozůstatek komunistické deformace. Hlavně svým názorem soudruzi nevyčnívat, hlavně si nikoho nepohněvat a hlavně být schovaný pěkně pohromadě v bečícím stádečku, které šlape dopředu přichystanou brázdu.

Osobně bych se přikláněl k tomu druhému.

Naprosto mne fascinují lidé, kteří si opět a znova dobrovolně pořídí chytrou sezonku a přitom už nějaký ten rok neustále nadávají, jak to stojí za nic. Asi jsem divnej, ale tohle mě prostě hlava nebere.

To je jako když přijdu do restaurace, dostanu příšerný jídlo po kterém mě bude tejden blbě a já si tam přesto koupím obědy půl roku dopředu, protože je to za výhodnou cenu.

Na druhou stranu se tak nelze divit tomu, že této galaktické blbosti daní šíbři využívají až na hranu možností. Prostě proč ne, když je dané stádečko dostatečně velké.

Hlavně bude nesmírně zajímavé sledovat, zda v tomto nově zakoupeném lyžařském středisku v Rakousku pojedou z ekonomických důvodů všechny vleky také jen něco přes měsíc za celou sezonu, jak je tomu dobrým zvykem od nás. A ještě zajímavější bude sledovat, jak se k tomu poté vyjádří zdejší srdnatí obhájci těchto místních praktik. :-)

Osobně si myslím, že tam pojede všechno.

18.10.2019 16:25:57 #10 

HonzA_ muž

>> #9, korsičan, 18. 10. 2019 12:25:28

„Osobně si myslím, že tam pojede všechno.“

Vsadím se, že se tam budou chovat tak, jak je v Rakousku obvyklé. Alespoň ze začátku. A pak je začnou učit jak se to dělá líp – otázka je, jak k tomu přistoupí. Sám jsem zvědavý.

Teď jsem viděl pěkný vtip na téma „Soud rozhodl, že za výroky prezidenta není zodpovědný prezident, vláda ani ministerstvo financí, nýbrž voliči sami.“

Hořká pravda. A takto je to i se službami v lyžařských areálech.

03.02.2024 18:29:54 #11 

Africatwin

Asi nejsem ve správném vláknu ale měl jsem diskusi a uvažovali jsme od kterého roku jsou pravidelně rolbovane sjezdovky u nás ? Od kdy mají rolby valec na úpravu sjezdovek . V Rokytnici nad J. Byla často neupravena v 80’…

06.03.2024 08:57:42 #12 

oblouk muž

… ví do čeho se pustil … a umí se a tím vypořádat…
https://www.facebook.com/…Anuftvxii33/

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

17.08.2024 08:13:44 #13 

oblouk muž

RÁD PŘEDÁM NĚKOLIK ROČNÍKŮ SNOW – kdo se o ně přihlásí? Jako bonus nabídnu leccos co je k lyžování potřeba – včetně nějaké výzbroje.

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.
Fotky

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy