18.11.2019 23:31:25 #61
>> #58, Tom the Raxrider, 18. 11. 2019 22:24:21
Pane Tome, vy píšete ale vymyšlenosti – a ještě blbě – nesmyslně vymyšlené – propálilboty!!!! Celej váš „vynález“ je pitomost úplná, ale tím fantazírováním o rychlostním lyžování ještě potvrzujete, že lyžování pranic – vůbec nerozumíte – fakt nevíte o co tam běží.
„Pred dvouma lety jsme byli v kontaktu s tehdejsim nejrychlejsim lyzarem na svete, jednim Rakusanem. To jsou ty silenci, co jezdi 200km/h . Celkom šusom.“ – to je blbost a výmysl první vyplývající JEN z vaší nevědomosti a neinformovanosti – https://www.reflex.cz/…-jezdce.html
„Zajimal se samozrejme jenom o nasi lamelu v ose lyze. Chtel s jeji pomoci stabilizovat smer, aby pri 200km/h vykompensoval nerovnosti terenu..“ . to je blbost možnost přežití lyžaře zcela vylučující – což ví každý jen trochu zkušený amatérský lyžař. Víte co by taková ploutev už při rychlosti cca 50 km/h udělala? – odvedla by mu nohu někam pryč do unožení… Ti chlapci jezdí na lyžích 240 cm dlouhých, které mají sice sendvičovou konstrukci, ale daleko silnější titanalové pláty a ještě místo dvou třeba tři i víc! Že nemají žádné vodící drážky je samozřejmé – musí po povrchu „plavat“ a z toho důvodu mají tenoulinké kovové hrany zcela tupé – kulaté…
Pane Tome – Vy vůbec netušíte co lyžování obnáší !
19.11.2019 05:57:24 #63
>> #61, oblouk, 18. 11. 2019 23:31:25

To je studánka hoši. To je voda. Kurva hoši,ta by se dala i prodavat
Tom je celkom dobry ochodnik,dokazat presvedcit tolko ludi… Musi byt zarputily.
Oblouku,kazdy problem ako ho vidis Ty je riesitelny. Poradim Tomovi,zdarma.
Predlzit Raxy o 17 cm dozadu. Ploutev stupit.Vyrezat stvorcovu dieru do spice /okruhle su uz urcite patentovane/.
Rozsirit otvaracie hodiny na firme aby sa zbytocne netvorili rady rychlostnych pretekarov.
Pri vstupe dva sluky. A dobre dlho podrzat v plucach.
caute Harry
P.S. Tome ,nemas za co …
19.11.2019 07:28:37 #64
>> #56, Tom the Raxrider, 18. 11. 2019 21:57:53
A tato tři zoufalá videa s ještě zoufalejší parodií na něco, čemu se vzdáleně a asi po 32 pivech dá říkat lyžování, mají jako dokazovat, že jste vyvinuli něco lepšího, než jsou lyže ? To je ten revoluční „kááárving“ s mělkou drážkou na sjezdovce ?
To jako myslíš fakt vážně ???
Tvé nesebekritické počínání a prezentace toho Vašeho udělátoru zde, bych zhodnotil asi takto (například čas 13:30 a v čase 17:00, jako bych tě slyšel – položíme lyžařský průmysl na lopatky) – https://www.youtube.com/watch?…
19.11.2019 08:26:50 #65
Tak jsem cekal, jestli to karvovani dopadne jinak, lepe, nez si predatavuju a dle prezentovanych videi…
>> #64, korsičan, 19. 11. 2019 07:28:37
…tve video bajecne vystihuje me pocity z Tomova vynalezu, predevsim z jeho prezentace.
Vyhrivaci hadicky do kazde rodiny! Uplnej Daimler.
19.11.2019 21:26:11 #67
>> #61, oblouk, 18. 11. 2019 23:31:25 2013/11 Günther Foidl, Speed Weltrekord gue@korporal.at Unterwasser 1 6384 Waidring napsal „Hallo Tom, der RaxSki hört sich sehr interessant an und für potentiell neue Wege bin ich immer offen und probiere gerne Neues aus. ..Im Rahmen eines inoffiziellen High-Speedtrainings sehe ich aber kein Problem, denn dort gilt das Reglement nicht.“
Oblouk to ale vi lepsi nez nositel tychlostniho rekordu " to je blbost a výmysl první vyplývající JEN z vaší nevědomosti a neinformovanosti" Takze se vsichni ucastnici teto diskuze mohou rozhodnout: Günther Foidl nebo Oblouk?
Kdo by se chtel skutecne zabyvat rychlostnim lyzovanim, tady je original:
Die neue Steuerung über Heckfinnen hat einen verdammt großen
Stabilisierungseffekt. Es ist wirklich wie die Richtungssteuerung beim
Flugzeug. Natürlich bremsen die schneidenden Heckfinnen, sie verhindern aber
das Flattern. Der RaxSki stabilisiert sich automatisch in der momentanen
Fahrtrichtung. Das ist die Physik der hinteren Lamellen in der Achsrichtung.
Soll heißen: auf einem 40Grad-steilen Hang bist mit Finnen natürlich langsamer
als mit Normal-Ski .
du schaffst damit aber auch 65Grad Rinnen, wo ein brett-ähnlicher Ski ohne
besondere Stabilisierung schon hoffnungslos flattert.
19.11.2019 22:02:20 #68
>> #67, Tom the Raxrider, 19. 11. 2019 21:26:11
Tam se take pise, ze ta ploutev brzdi.
Take jsi psal, ze pred dvema lety jsi byl v kontaktu…se zminovanym Güntherem(?). To je uz dlouha doba, takze kdo s tim, krom nej, ve WC jeste jezdi a necha se tim zpomalovat? Treba nekdo zavola Radkovi Cermakovi s dotazem, jak moc se to ve svetaku rychlostniho lyzovani rozsirilo a jaky to ma mezi jezdci ohlas.
Zatim, dle zverejnenych videii, usuzuji, ze na bezne lyzovani na sjezdovce je to dost nevhodne s vyraznymi prevazujicimi negativy, tak jsem zvedavej na ten speedski.
19.11.2019 22:03:09 #69
Budeš se divit Tome, ale Oblouk je v těsném a velmi častém kontaktu s jedním z Guenthrových závodních kolegů, žádným ořezávátkem. A něco o ježdění v těchto rychlostech ví.
19.11.2019 22:16:39 #70
Ty si tusim splachovaci jak ja. Ale tusim este otravnejsi ked si ides za svojim.
Normalne som si to musel nechat prelozit strycovi ,dlhsie som uz nesprechoval a mal som pocit ze mi nieco uchadza.
Neuchadzalo. Pocitam ze ak si Guntera oblazoval svojim „vynalezom“ dostatocne dlho a vlezlo,tak Ti diplomaticky slusne odpovedal.
Ze nas mas za idiotov? Uz som Ti to napisal minuly rok,nerob medvediu sluzbu svojmu „vynalezu“.
Nerob z ludi blbcov, obloukov post na rozdiel od tvojich je logicky a plne pochopitelny.
caute Harry
20.11.2019 07:23:28 #73
Chudák Gunter …
20.11.2019 15:50:00 #75
>> #74, PetrAT, 20. 11. 2019 15:21:47
Anebo je možnost číslo dvě .....
Chvilami nad takou eventualitou rozmyslam…
caute Harry
20.11.2019 17:35:10 #76
Tomraxrider: to co jezděj na tvejch pololyžích není carving,to je jeho urážka. Zkus se zamyslet co vidíš zde: https://www.youtube.com/watch?…
20.11.2019 17:39:37 #77
Hlasuju pro Oblouka, protože slova Guntera budou, jako obvykle, vytržena z kontextu. A rozhodně s lamelami nikdo rychlostní rekordy nezlomil. Já jsem se v rychlosti na Raxski (ano, jistě na předpotopních, ale na tom nesejde) v rychlosti bál… Snad Gunter ještě žije.
Jinak, Tome, chápu tvé zaujetí pro raxy (záměrně už nepíšu lyže, protože jsi nám vysvětlil, že to lyže vlastně nejsou), jsou to tvé děti… , ale měj pochopení i pro naše obyčejné lyžování. Nás ty ověřené a postupně se vyvíjející zvyklosti baví, jsme staromilci, asi.
Popíšu ti takový svůj ideální den, který v poslední době je vždy s dětma. Po ránu se svezeme svižněji po tuhé (raději ne ledové) sjezdovce, pro pár oblouků si odskočíme do prašanu (sklon menší kvůli lavinovému riziku), pak si zajedeme do snowparku na menší skoky a lehké bedny. Po obědě si to dle sněhových podmínek ± zopákneme, nebo přidáme hravou jízdu přes nahrnuté boule atd. atd.
Dle svých zkušeností by mi raxy neposloužily (nebo naposled posloužily) v mnohých situacích. Nedokážu si představit odraz ani dopad na malém skoku (buď bych se přizabil, pokud ne, tak mě utluče shaper), na boxu bych asi taky jel naposledy, nesvezl bych se na středně prudkých kopcích v čerstvém prašánku, na sjezdovce bych se trápil (to vím)… A když si vezmu své obyčejné allmountainky, tak zvládnu ± vše. Pokud chci více onoho nebo tamtoho, šáhnu po užších nebo širších, což je taky fajn možnost (ženu mám jednu, ale lyží chci mít hodně! :- )
Tome, klidně nás inspiruj, ale nechtěj po nás, abychom se změnili. Na tom si povětšinou vylámaly zuby i naše drahé polovičky, a ty mají lepší páky, než raxy.
Nikdo ti raxy nebere. Já ti svým způsobem fandím… Jen si tady nenabourávejme karmu.
20.11.2019 18:02:37 #78
>> #76, kubaNGC, 20. 11. 2019 17:35:10
https://www.youtube.com/watch?…
(I kdyz spis jsem tohle chtel poslat k nejakeu videu „karvingu“ na raxech)
20.11.2019 19:23:45 #79
>> #76, kubaNGC, 20. 11. 2019 17:35:10
No fuj! Takové staromilectví. Tak už se přeci nejezdí, to je styl někdy
z přelomu tisíciletí
20.11.2019 19:39:40 #80
>> #79, HonzA_, 20. 11. 2019 19:23:45

Svět je takový jaký ho vidíme my
20.11.2019 22:32:08 #82
Milý Tome, je jasné, že se Gunther potřeboval zbavit tvé vytrvalosti a pokusil se tě zbavit tobě asi jedinou pochopitelnou argumentací o snížení rychlosti… – na to není potřeba ani bystrý rozum ani jakákoli lyžařská zkušenost.
Druhou a to opravdu podstatnou námitku vyřešil poize zmínkou o velmi značné SMĚROVÉ stabilizaci. Použil jenom „nenápadnou“ zmínku bez jakéhokoli vysvětlování, protože nelyžař (a nebo člověk s velmi omezenou lyžařskou zkušeností) by tuto námitku nepochopil. Opakuji – lyže při velkých rychlostech MUSÍ plavat – je nutné je ovládat velmi citlivě + zkušeně a s poměrně značnou silou směrově. Toto ví každý lyžař který má zkušenost s rychlostí nad cca 80km/h (a to tady je většina diskutujících) ví, že jen na setinu vteřiny jen mírně na hranu postavená lyže velikou silou ustřelí – a to tím rychleji a silněji, čím je ostřejší, Proto se sjezd a SG jezdá na lyžích s podbrusem 1st – narozdíl od třeba slalomek 0,0 – 0,3. Na lyži která má dokonce grot nejde jet rovně vůbec – ustřeluje nenapravitelně…
21.11.2019 11:31:31 #84
>> #82, oblouk, 20. 11. 2019 22:32:08
Přesně tak. Využití tohoto udělátoru při rychlostním lyžování je naprostý nesmysl, rovnající se pokusu o sebevraždu.
Při rychlosti 240km/h (což je mimochodem nějakých 66m/s !!!!) by stačil náraz té zahnuté hrany do jedné jediné malinké ledové hrudky, nebo rýhy na trati a okamžitě by následovala změna směru jízdy (kterou by lyžař díky těm dvou plechům zarytým do sjezdovky neměl šanci jakkoli korigovat) a při této neskutečné rychlosti by se závodník roztrhnul vejpůl během milisekundy !
Celý tento výmysl na lyžování vůbec není (dokládají to všechna ta videa) a jediné kde by se to dalo použít je sjíždění strmých a úzkých žlebů, kde se lyžař posadí jako na WC, přenese veškerou svoji váhu na paty, tím zaryje ty dva rýče do terénu a pomalu se sesune dolů žlebem. To by bylo řešení pro lyžaře, který by neměl odvahu sjet žleb klasickým způsobem.
21.11.2019 11:33:02 #85
>> #83, orim, 21. 11. 2019 10:45:05
Dokonalé foto do reklamy na Raxy, dokonale ich vystihuje.
caute Harry
21.11.2019 19:47:57 #86
>> #84, korsičan, 21. 11. 2019 11:31:31
Korsicane, musim ti sdelit, ze prekrucujes fakta! Ja jsem napsal
o Günterovi : „Zajimal se samozrejme jenom o nasi lamelu v ose lyze.“
A ty z toho udelas: „by stačil náraz té zahnuté hrany“. Lamela v ose
lyze samozrejme neni zahnuta:-D Dale pises „Celý tento výmysl na lyžování
vůbec není … To by bylo řešení pro lyžaře, který by neměl odvahu sjet
žleb klasickým způsobem.“ Takze to myslis nas, the Rax Riders Vis co,
Korsicane, rozdame si to!! Odstartujeme pred svedky do opravdu brutalniho zlebu
a pak se uvidi, kdo bude dole prvni. http://www.youtube.com/watch?…
21.11.2019 20:24:53 #88
>> #86, Tom the Raxrider, 21. 11. 2019 19:47:57
A pinďoura si taky budeme měřit před svědky ???
Pro boha, kolik je ti roků ??? Jestli je to víc než 13, tak máš celkem problém.
Ale jo, jsem pro. Uděláme takový souhrnný rychlostní test. Projedeme vedle sebe ( ty na svých ohnutých rýčích a já na zoufale nemoderních lyžích) modrou, červenou a černou sjezdovku, dáme nějaký ten rekreační „speedski“ (když už tvoje vesmírná technologie dobyla svět rychlostního lyžování), sjedeme freeride v pěkně hlubokém prašanu a pak si dáme ten tvůj prudký žleb. To je 6 disciplín, 6 terénů ............................... co myslíš, kolikrát vyhraješ ???
Nechci se vytahovat, ale lépe než 1:5 to pro tebe nebude. A ten jeden budeš mít za ten žleb, protože do takového terénu už já nejezdím. Takže ti to vítězství připíšu rovnou.
Ty jsi ale vynálezce. Na fakta zde sdělená zásadně nereaguješ, pouze si vždy vybereš nějaký útržek a snažíš se v něm zvítězit. Navíc nechápeš psaný text, takže si ještě jednou přečti post 84, protože se tam píše úplně něco jiného, než se mě tady snažíš podstrčit.
A teď budu zlej a řeknu ti to na rovinu.
Zatím je tvoje veškerá argumentace na úrovni dítěte. Je to fakt propadák. Ty ani nejsi schopen předložit použitelné video, které dokáže, jaký že jsi to vymyslel revoluční výrobek, který zastíní ty staré lyže. Z toho co jsi zatím dodal, jsi dokázal pravý opak.
Protože je to bohužel pod tvoji rozlišovací schopnost, tak ti to prostě řeknu na rovinu. JSI TADY VŠEM PRO SMÍCH !
Tvoje každá argumentace je nejen směšná, ale bohužel už začíná být i dost trapná. Skoro bych se odvážil tvrdit, že i vlezlá. Nejsi náhodou Jehovista ? Každým tvým dalším pokusem z tohoto bezduchého marastu vybruslit, se utápíš čím dál tím víc.
Takže pokud si chceš fakt měřit pinďoura, popřípadě závodit, tak máš možnost. Ale bude to 6 disciplín.
Doufám, že jsi to konečně pochopil a já tady nebudu muset smolit další pamflet.
21.11.2019 21:00:40 #89
>> #88,
korsičan, 21. 11. 2019 20:24:53 Tak kdyz uz ten
Korsican s nama nepojede, pise totiz „…ten žleb, protože do takového
terénu už já nejezdím.“ , treba se tady na foru najde nekdo, kdo zachrani
cest tradicnich lyzi

21.11.2019 21:02:55 #90
>> #89, Tom the Raxrider, 21. 11. 2019 21:00:40
Přestaň žvanit, už jsi trapný.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.