Domů Diskuze Články Start sezony a "Ski Absolute"

Start sezony a "Ski Absolute" (strana: 4)

21.11.2019 21:27:29 #91 

oblouk muž

>> #86, Tom the Raxrider, 21. 11. 2019 19:47:57

Mě ten slovní pig – pong s tebou opravdu baví. Proč? Protože jsi ten nejvytrvalejší beznadějník – lyžařskej diletant, kterýho si vůbec umím představit. Mohu tě ujistit, že v rámcu své spolupráce se SLČR nebo s firmami vyrábějícími lyžařskou výzbroj a výstroj jsem se setkal s opravdu mnoha šílenostmi. Tvoje Raxy jsou sice jedním z těch větších nesmyslů, ale mohly by být okrajovou epizodou, kdyby neměly TEBE…

Ty například tím, že napíšeš „Lamela v ose lyze samozrejme neni zahnuta...“ stále víc a víc potvrzuješ svoji „vizitku“ člověka – „lyžařského“ „vynálezce“, který o jízdě na lyžích neví nic. Z toho, co jsem opakovaně napsal jsi nepochopil zhola nic a trváš na nesmyslu, že vodící prvek v ose lyže přispěje ke stabilitě jízdy lyžaře. Neuvěřitelné…

Nenech se zviklat – drž se – jsi ve své obraně pozoruhodnější než již nyní legendární Ovčáček.

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

21.11.2019 21:45:17 #92 

oblouk muž

>> #89, Tom the Raxrider, 21. 11. 2019 21:00:40

Situace, která je prezentována tvými dvěma fotografiemi je JEDINOU ze všech představitelných situací, kdy mohou Raxy najít své opodstatnění – velmi prudký svah, ideálně (ne extrémně) rozbředlý firn a úzký žleb. Je to ale situace jasně nelyžařská – možná – snad – výjimečně horolezecká… Ve všech ostatních situacích jsou tvoje Raxy na hovno (možná se to slovo nesmí peát, ale sem se hodí jako jediné).

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

22.11.2019 07:42:27 #93 

HonzA_ muž

>> #89, Tom the Raxrider, 21. 11. 2019 21:00:40

" Tak kdyz uz ten Korsican s nama nepojede, pise totiz „…ten žleb, protože do takového terénu už já nejezdím.“ , treba se tady na foru najde nekdo, kdo zachrani cest tradicnich lyzi "

Tome, čekal jsem kdy to vyplave. A tys na ten žleb skočil jak slepice na flus(s).

Jestli si dobře pamatuji marketingové kecy z doby před cca 10 lety, tak uříznout lyži za patou není vůbec tvůj (případně váš) novodobý vynález, ale k tomu došli staří horalé v Raxalpen, když potřebovali sjet z plání na kopcích dolů po velmi strmých svazích. Netuším jestli tam nahoře měli nějaké Almy či co. Každopádně se potřebovali bezpečně dostat v zimě dolů do údolí a nešlo jim o žádný sport.

A jak na tom jezdili? Rovně dolů a když to jelo moc rychle, zaklonili se a začali ve sněhu rýt a brzdit.

Vy jste to vytáhli znovu na světlo a přidali nějaký ploutve, který postupně inovujete. Paráda a skvělý počin pro lidi, kteří se potřebují nebo chtějí dostat dolů v takhle prudkých a extrémních terénech.

Na tohle jsou tvé „Raxy“ evidentně dost dobré a dá se s nimi celkem bezpečně dostat z celkem prudkých kopců.

Ale na ty více mainstreamové terény jako je sjezdovka a nebo běžný volný terén s dostatkem prostoru a menším sklonem je Rax fakt naprd.

Na výuku lyžařů je Rax fakt naprd, protože je učí přesně opačné pohybové vzorce než které budou na lyžích potřebovat.

Extrémní sjezdy Lhotse a podobných horských velikánů – asi taky dobrý, ale zeptal bych se Davo Karničara, kdyby to ještě šlo (R.I.P.).

Prostě jste našli jeden konkrétní segment a máte do něj dobrý produkt.

Ale nemáte nic, co by se hodilo do sjezdového lyžování jako takového. Vím, špatná zpráva, hlavně v Rakousku. Ale asi s tím nic nenaděláš.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

22.11.2019 08:33:43 #94 

Vlark muž

>> #93, HonzA_, 22. 11. 2019 07:42:27

Myslím, že veľmi prehľadne zhodnotené možnosti využitia „vynálezu“ a jeho použitia pre masy… Vždy sa na trhu nájde ešte nejaká medzera, ale nie vždy sa táto medzera dá dodatočne zväčšiť, čo je – myslím – presne tento prípad. Využitie naozaj len pre úzky účel použitia, určite nie ako masovka a už vôbec nie na zjazdovky. Ako prevádzkovateľ zjazdovky by som hnal zas..ranou metlou takých zákazníkov, čo mi rozryjú pracne upravenú zjazdovku po dvoch jazdách ako divé svine …

Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá dôvody...

22.11.2019 09:14:03 #95 

IIIvan muž

>> #88, korsičan, 21. 11. 2019 20:24:53

A že vraj ja som prchký ,ako mi píšu krajania vo vedľajšom vlákne :-)

V každom prípade je to blbosť tie odrezané udělátka a hlavne spôsob argumentácie kolegu Raxáka. Ako píšem vyššie, už cca 1990 to u nás vynašiel jeden maďar a jazdil s odrezanými lyžami(nebol to len vtip, to bolo naozaj) :-)

22.11.2019 09:30:06 #96 

korsičan muž

>> #95, IIIvan, 22. 11. 2019 09:14:03

No to se na mě nezlob, ale to je diskuse jak s jedenáctiletým, mentálně retardovaným autistou.

Tak buď se můžeme bavit na nějaké téma, ale k tomu je nutná věcná komunikace a hlavně argumentace obou stran. Jenže v tomhle případě je jedna ze stran úplně mimo tento čas a prostor a ještě si chce poměřovat vercajk.

Už soudružka učitelka na naší ZŠ říkala, že člověk který si chce cokoli dokazovat tím, že druhé vyzývá k souboji čehokoli (skoč to, vylez tam, podplav to …atd.) je jedinec mdlého rozumu a nízkého intelektu, se kterým je dobré neztrácet čas. A to se jednalo o žáky Základní školy !

A tady ten vynálezce předvádí úplně to samé.

Navíc i na ty žleby je ten jeho nesmysl úplně k ničemu v porovnání s někým, kdo se danému segmentu lyžování věnuje.

https://www.youtube.com/watch?…

Mě do žlebu už nikdo nedostane, protože jsem si za prvé před lety v jednom takovém pěkně rozbil hubu, za druhé už mě není dvacet, za třetí jsem smysl lyžování našel úplně jinde, za čtvrté nejsem na tomto světě sám a mám nějakou povinnost a zodpovědnost vůči svému blízkému okolí a za páté mám zdevastované koleno. A rozhodně si nebudu proměřovat ve žlebech pinďoura s někým, kdo ani nechápe psaný text a prezentuje se vysloveně hloupě.

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

22.11.2019 10:03:00 #97 

IIIvan muž

>> #96, korsičan, 22. 11. 2019 09:30:06

k tomu je nutná věcná komunikace a hlavně argumentace obou stran

Jasné, to poznám z predošlých debát s niektorými – keď debata bola po našom povedané „jeden čihi – druhý hota“ :-)

Mňa teraz hlavne se…e, že výhľady počasia v našich končinách nič-moc a budem rád ak začne sezóna 7.12. v normálnom stave zjazdoviek…

22.11.2019 21:48:52 #98 

Tom the Raxrider

>> #93, HonzA_, 22. 11. 2019 07:42:27

A) „tak uříznout lyži za patou … k tomu došli staří horalé v Raxalpen, když potřebovali sjet z plání na kopcích dolů po velmi strmých svazích“ Nojo, nebylo to v „Raxalpen“, ale v Tyrolsku a nebyli to „staří horalé“, ale mladi mistni sjezdari v 50. letech. Proste urizli tehdy moderni dvoumetrovou lyzi hned za vazanim a „raxovali“ s timto „Firngleiter“ strme zleby na jare. Stalo se to novym velikonocnim zvykem, zaroven s malovanim velikonocnich vajicek.

B) „Na výuku lyžařů je Rax fakt naprd, protože je učí přesně opačné pohybové vzorce…“ Honzo, nas byvaly partner Dusan pujcil Raxy celemu kurzu zacatecniku z Londyna. Vetsinou dospele zeny, mladi cernosi, atd. Ti uz se trapili treti den se standardnima lyzema a vypadali zoufale. A ejhle: najednou mohli zatacet a brzdit a jejich nadseni neznalo konce. Protoze se konecne mohli vysrat na „přesně opačné pohybové vzorce“:-P

C) „Ale na ty více mainstreamové terény jako je sjezdovka … je Rax fakt naprd.“ Zhruba 90% nasich zakazniku jezdi jenom na sjezdovce, Honzo!

22.11.2019 23:13:26 #99 

oblouk muž

>> #98, Tom the Raxrider, 22. 11. 2019 21:48:52

Bravo – vydržať! – brilantní argumentace.

Tome the Raxridere:

• kolik zákazníků jste měli za těch cca deset posledních let?
  • kolik si jich Raxy koupilo po druhé?

Tuto diskusi čte pravidelně několik desítek opravdu nadšených lyžařů z celé republiky. Zeptám se tedy VŠECH VŠECH VŠECH zde diskutujících nadšených lyžařů:

• Kdo jste kdy viděl někde na sjezdovce nějakého raxaře?
  • případně kolik jich bylo?

Já jsem nikdy nikoho na Raxech neviděl, kromě nás při zoufalých pokusech na Dolní Moravě v roce cca 2010…

22.11.2019 23:41:40 #100 

PetrOstap muž

Já už bych nekrmil trolla :) Já jsem nikoho na té šílenosti ještě neviděl.

23.11.2019 08:21:07 #101 

M.art.in muž

Já jsem nikdy nikoho na tomto “vynálezu” neviděl. Občas vidím dobrého zdatného sportovního lyžaře (experta) mezi spoustou rekreantů. Tento expert jistě ví jaké lyže mu k jeho léty pilované technice sednou a vsadím se, že raxy to nebudou :) Stejně jako jsem přesvědčen o tom, že pokud se chce rekreant zlepšit a posunout na úroveň experta, tak musí v PRVNÍ ŘADĚ zamakat na technice, fizičce a celkovému přístupu k lyžování a v tomu mu raxy rozhodně nepomůžou. Pro koho tedy raxy jsou? Podle mě pro pošetilé průkopníky slepých uliček. Však jistě mnozí vzpomenou na slova Járy Cimrmana: “co to děláte Tome the Raxridere?” uřezávám patky lyží… “a bude to stačit?” 8-)

Rock 'n' Roll Forever...

23.11.2019 08:40:37 #102 

Harry žena

>> #99, oblouk, 22. 11. 2019 23:13:26

Bravo – vydržať! – brilantní argumentace.

Anglicky cernoch ako nadejna klientela,to je aj brilantna uvaha.

Presne to som chcel vecer napisat.Ked som zbadal ze pises Ty,tak som ani nereagoval,nema vyznam krmit trolla.

Inak Tom na to ide dobre.Ma vydrz.

Este dva tri posty s podobnymi argumentmi, a tusim uz zhruba o troch adeptoch co si Raxy kupia,a osobne pred nim mu na upravenej zjazdovke zdemonstruju o com tie zazraky su. Kde a o co mu ich potom otrepu,to uz necham na ich predstavivosti.

Aj Tom bude spokojny ,biznis frci a jeho celozivotne dielo zije.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

23.11.2019 08:58:31 #103 

adam 1

>> #101, M.art.in, 23. 11. 2019 08:21:07

Taky jsem neviděl ,ale taky jsem na tom nejel/neraxil no ,klidně bych to zkusil :) “nezkusíš -nevieš”:) https://www.youtube.com/watch?… Jestli jsem to dobře viděl tak řízli FCT (120–130)což nebylo třeba ,ty točí samy i bez amputace . Za cca 200–300 Kč bych to aji na zkoušku vzal :)

23.11.2019 09:45:20 #104 

HonzA_ muž

>> #98, Tom the Raxrider, 22. 11. 2019 21:48:52

A) „…Stalo se to novym velikonocnim zvykem, zaroven s malovanim velikonocnich vajicek."

Paráda! Předpokládám, že už máte svá želízka ve Velikonočním letáku Lidlu. Taky bychom si mohli psát o kýblech, protože někde se na Velikonoce polévají vodou z plechových kýblů.

B) „Honzo, nas byvaly partner Dusan pujcil Raxy celemu kurzu zacatecniku z Londyna. Vetsinou dospele zeny, mladi cernosi, atd. Ti uz se trapili treti den se standardnima lyzema a vypadali zoufale. A ejhle: najednou mohli zatacet a brzdit a jejich nadseni neznalo konce. Protoze se konecne mohli vysrat na „přesně opačné pohybové vzorce“:-P"

Takže se nenaučili na Raxech nic, co by jim pomohlo s lyžováním, ale povedlo se jim sraxovat kopec dolů. To je skvělé a přesně podle očekávání. Tak prosím piš příspěvky na FB stránky londýnských cestovek a ne lidem, kteří mají rádi lyžování. Tam máš totiž potencionální zákazníky.

C) „Zhruba 90% nasich zakazniku jezdi jenom na sjezdovce, Honzo!"

Výtečně. A kolik zákazníků je těch 90%, žádného jsem ještě nikdy v Alpách ani v ČR nebo Bavorsku neviděl. A kolik z nich si na ježdění po sjezdovce koupilo Raxy znovu?

Já viděl akorát nás na Dolní Moravě 2010. A pak už ani prd.

23.11.2019 09:56:24 #105 

Tom the Raxrider

Tak ted jsi mu to dal, Oblouku! „kolik zákazníků jste měli za těch cca deset posledních let?“ Musi ted priznat, ze to bylo daleko mene, nez kolik si koupilo tvoje lyze!!:-D

My a nas odtrzeny partner Dusan jsme dodali vice nez 2.000 paru, nejvic do Nemecka,. Ameriky, Ceska, Slovenska, Rakouska, Anglie,Francie a Italie, ale i do Australie a na Pamir.

Tak 90% zakazniku nikdy nejezdi mimo sjezdovku. To jsou ti, kteri nedokazou

https://www.youtube.com/watch?… (kdyz se ruka dotyka sjezdovky). Takovych neni na svete malo…

PS Ti, co mne tady nejvice nadavaji, to take nedokazou, psst! Ale znaji nekoho ve Svazu, kdo to dokaze jako na tomhle videu

23.11.2019 10:04:43 #106 

M.art.in muž

>> #103, adam 1, 23. 11. 2019 08:58:31

Ale jo proč ne, taky jsem pro každou legraci :-D

Rock 'n' Roll Forever...

23.11.2019 10:11:30 #107 

HonzA_ muž

>> #105, Tom the Raxrider, 23. 11. 2019 09:56:24

„…ale i do Australie.“

Ty vole. MTS Raxuje :-O

23.11.2019 10:57:32 #108 

korsičan muž

:-) :-)

My a nas odtrzeny partner Dusan jsme dodali vice nez 2.000 paru, nejvic do Nemecka,. Ameriky, Ceska, Slovenska, Rakouska, Anglie,Francie a Italie, ale i do Australie a na Pamir.

Přesně si dokážu vybavit, jak jsi k tomuto galaktickému číslu došel.

Musím prohlásit, že jsem se NIKDY s tímto výtvorem na horách nesetkal. NIKDY !!!

A ani na youtube o nich žádná videa nejsou, jedinou výjimkou je pár trapných pokusů od uživatele jménem Georg Leitner (pamětníci si jistě vzpomenou, co pro mne toto příjmení znamená – možná budete příbuzní !!!). Tato videa mají obří sledovanost v řádech desítek shlédnutí, takže to jasně dokládá ten obří zájem široké veřejnosti a následný prodej, popsaný výše.

Hlavně jedno video ze sjezdovky, kde je natočeno dohromady těch 90% osob, co si ten udělátor koupili a používají ho na sjezdovce.

V reálu a očima diváka se ve videu kopcem dolů sune parta naprostých tragédů na ohnutých rýčích stylem, který strčí do kapsy každý začátečník na lyžích. I ten černoch z Anglie, co stojí na lyžích poprvé v životě, to po dvou dnech učení sjede lépe, než ta tvoje zoufalá the Rax riders parta.

23.11.2019 11:03:33 #109 

korsičan muž

>> #107, HonzA_, 23. 11. 2019 10:11:30

A ještě Japonsko !!! Na Japonsko jsi zapomněl !

Japonsko a Čínu !

A ještě Vietnam a Ghanu ! A Tanzánie ! Protože na Kilimanjáru měli průvodci eminentní zájem !!!

23.11.2019 12:24:04 #110 

oblouk muž

Musi ted priznat, ze to bylo daleko mene, nez kolik si koupilo tvoje lyze!!:-D“ – no já jsem porodal jen několik párů mých OPRAVDU lyží – a to velmi různých značek (lehce ojetých a většinou závodních FIS závodních). Víš velmi dobře, že kdokoli z nás si může snadno ověřit kolik základních „uříznutek“ sis nechal vyrobit (dobře i osobně známe tvé dodavatele :-) ).

(kdyz se ruka dotyka sjezdovky)“ – co je na tom dobrého? – touto větou znovu prokazuješ svojí lyžařskou neznalost… – těch, co se jim ruka dotýká sjezdovky vidím při každém lyžování několik – skoro všichni jsou to tzv. „šahači“. Ti, kteří lyžují v postnutém videu jsou velmi dobří lyžaři, ale zdaleka ne proto, že občas táhnou rukou po sněhu.

Těch co v Česku-Slovensku přibližně takto na tak ideálním sklonu a povrchu lyžují znám desítky – stovky – jsou to např. všichni závodníci do cca 150FIS bodů + cca desítky instruktorů APUL A + B a někteří i nižších kvalifikací a jistě desítky neznámých amatérů (vč. několika zdejších diskutérů)…

I z tohoto tvého postu je jasné,. že se v opravdu lyžařském (nikoli „raxařském“) prostředí velmi málo pohybuješ.

Nevzdávej to – těším se nejen já.

23.11.2019 14:16:28 #111 

kubaNGC

Pane Tome,tak jak jedou na videu jezdí většina zde s tebou diskutujícíh. (na stejně prázném svahu)

23.11.2019 14:22:06 #112 

Harry žena

>> #108, korsičan, 23. 11. 2019 10:57:32

korsi,je ma do toho houby,tento tvoj styl pisania mi nieco pripomina.Z mi­nulosti z debaty s M47. Netreba sa nechat uniest niekam kde to nema vyznam. Tom ma proste svoju hlavu, ja takych ludi obdivujem co si idu za svojim, par takych cudakov mam aj v okoli.

Zi a nechaj zit.

caute Harry

P.S. Len som chcel aby to niekam nesklzlo kde nema…

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

23.11.2019 15:06:27 #113 

HonzA_ muž

Absolute skiing, tedy alespoň tohle se mi vybaví při pohledu na videa raxování na sjezdovce:

A ano, je to ode mně hnusné Tome. Ale je to reakce na tu tvou argumentaci v celém vlákně.

Každopádně tohle se mi vybaví, když řekneš raxování na sjezdovce. Zatím jsem neviděl naživo, na videu a ani na fotce nic, co by změnilo můj názor.

A mimochodem, není to vůbec mimo mísu. Tohle ti vrátí Google, když hledáš obrázky k heslu „firngleiter“.

23.11.2019 15:18:37 #114 

HonzA_ muž

A ještě jedna věc, Tome – znamená to, že za 1 mil. Kč (cca 40.000 EUR) + nějaké vlastní a další peníze jsi prodal 2.000 raxáčů?

https://www.ceskatelevize.cz/…60009-den-d/

Co Tomio, byl spokojený?

23.11.2019 15:49:35 #115 

oblouk muž

>> #114, HonzA_, 23. 11. 2019 15:18:37

Moc dobrá informace – ani ve snu by mě nenapadlo, že (kromě Tomia Okamury) může být někdo tak tupý, aby do takové pitomosti investoval. Doufám, že to byla jen standardní oblbovací televizní show a že Tom žádný peníze odnikud nedostal.

A nebo – a tomu bych věřil, že ten 1 mil Kč byl jediným příjmem za vyrobené (opravdu vyrobené???) raxrýče.

Je to čím dál zajímavější :-).

Tome piš!

23.11.2019 18:47:25 #116 

Harry žena

>> #113, HonzA_, 23. 11. 2019 15:06:27

>> #114, HonzA_, 23. 11. 2019 15:18:37

>> #115, oblouk, 23. 11. 2019 15:49:35

:-D

Ja som to Tomovi pisal nech sa zdekuje so svojim vynalezom kym je cas a nech mu tu nerobi medvediu sluzbu.

Aj ked neverim ze prijal ponuku tothentych investorov na vstup do firmy a podelenie vysledkov svojej prace, mozno by stalo za to preluskat poriadne clensku zakladnu SPD aby sme sa dozvedeli viac.

Šokantné vlákno.

Ale aj negativna reklama je reklama. A ked clovek vidi teleshopping a co vsetko ludia kupia…

caute Harry

23.11.2019 18:59:54 #117 

korsičan muž

>> #112, Harry, 23. 11. 2019 14:22:06

Já se polepším.

Každopádně si dovolím poslední poznámku. Kdo chce déšť, musí počítat s blátem.

23.11.2019 19:09:26 #118 

Harry žena

>> #117, korsičan, 23. 11. 2019 18:59:54

No a zas.

Každopádně si dovolím poslední poznámku. :-D

Ked do toho nezamontujes moc emocie je Ta pasia citat.

caute Harry

23.11.2019 19:20:03 #119 

korsičan muž

24.11.2019 09:33:42 #120 

Tom the Raxrider

>> #114, HonzA_, 23. 11. 2019 15:18:37 Pises „A ještě jedna věc, Tome – znamená to, že za 1 mil. Kč (cca 40.000 EUR) + nějaké vlastní a další peníze jsi prodal 2.000 raxáčů? http://www.ceskatelevize.cz/…60009-den-d/ Co Tomio, byl spokojený?“

Honzo, zhruba polovinu z toho prodal Dusan pred svoji tragickou smrti. Ale jeste predtim nas spor zpusobil, ze Dana Bérová, Tomio Okamura a Michael Rostock odvolali svoji slibenou investici.

Ale jeste na pripomenuti: az do roku 2016 RaxSki a Skirax NEUMELY karvovat. Protoze mely jenom ROVNE lamely/kridla/plou­tve. Teprve 2016 jsme „ukradli“ ideu Carvingu, zkratili karvovou hranu na desetinu delky a prelozili ji do pusobiste sily, tedy pod botu. 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy