nastavení vázání (strana: 2) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Lyžařské boty nastavení vázání

nastavení vázání (strana: 2)

07.11.2016 07:11:33 #31 

Vvladimir muž

Bylo by fajn, kdybych řekl, že jsem machr a dělal jsem si kozy. Ale machr nejsem. Ptal jsem se obecně. Když mi přišly použité lyže, propočítal jsem DIN,vložil botu do špice a vzadu posunul patku tak, aby pěkně zacvakla k botě. Myslím, že zobáček by asi neměl být zapadlý až v některé krajní poloze, tedy nejlépe uprostřed té kolejničky, ale to mi nějak nesedělo s odborným pojmem nastavení předpětí. Díval jsem se na svoje vázání na Kastle RX 12, což byl myslím u lehce starších ročníku Marker. Jiné šrouby než na DIN a posun patky tam nejsou, tak to je asi vše, co k tomu můžu říct.

07.11.2016 22:21:17 #32 

HonzA_ muž

>> #30, Boryš, 06. 11. 2016 23:48:24

Mně ta tvá věta: „Na velikost boty se primárně vázání nastavuje jinak“ opravdu zarazila. Když potřebuji namontované vázání přizpůsobit jiné botě, tak naopak jdu primárně po posuvu patky a až když to nestačí, řeším (sekundárně ;-) ) přešroubování vázání…

Ale asi to bylo nějaké nedorozumění.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

06.02.2017 20:24:36 #33 

anonymni 36

Taky řeším problém s vázáním. Nechala jsem si nastavit Tyrolii Sl 100 na svou botu. Půl dne jsem tomu dala záhul a zdálo se,že je vše ok. Teď učím prcka na lyžích a několikrát se mi stalo, že se mi uvolnila noha ve špičce. Znamená to, že se mi uvolnilo nastavení ze servisu a že by to stačilo jen posunout kousíček dopředu? Jsou to půjčené staré lyže, nouzovka než si koupím ty první vlastní. Chtěla jsem to zkusit sama poštelovat. (mně se zdá to jedno vázání prostě celkově volnější-a když s tím zahýbu do boku, tak i nahoru)

06.02.2017 20:39:35 #34 

PetrAT muž

Jakou hodnotu nastavili v servise ?
http://dinsetting.com/
Tady si můžeš orientačně zkontrolovat hodnoty
Skier Type 1-začátečník, 3-expert
.
Vázání se ti zdá volné . Je volné ikdyž do něj upneš botu ?

06.02.2017 20:51:57 #35 

anonymni 36

Právě, že necítím volnost při upínání. Jen když zkouším současně zahýbat oběma botama, tak tam vidím rozdílné chování každého vázání.

Prvně se mi to vypnulo na pohyblivém koberci, tak jsem tomu nevěnovala moc pozornosti. Dnes na kopci se mi to stalo vícekrát.

Hodnotu mám myslím kolem 5. Měla bych mít 7,5. Zítra máme rest, tak vytáhnu lyže a chci je zkusit poštelovat. Taky to vázání může být vychozené…

06.02.2017 21:43:21 #36 

PetrAT muž

Podívej se zezadu na patku vázání
Je tam dole kovový jazýček – obdélníček s drážkama
Když zapneš botu do vázání, měla by část toho jazýčku zajet dovnitř do patky.

09.02.2017 19:14:00 #37 

anonymni 36

Díky za rady, ale nějak jsem to v reálu nepobrala. Trošku jsem to poštelovala. Výsledkem bylo, že se jsem dnes byla bez jediného vystoupení z lyží. Jezdila jsem však opatrně, hodně opatrně (pomalu). Jednak na svahu plno děcek, ale i šílených lidí. Druhák, nejezdilo se mi na nich po testu SCT vůbec dobře.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy