Nakup lyzi pro starsi holku, co to jeste nevzdala :)
15.01.2022 23:02:19 #1
Ahoj, je mi jasny, ze jsou pro vas tyhlety rady uz otrava, ale presto bych byla moc vdecna, kdyby se nasla dobra zkusena lyzarska duse, ktera mi pomuze. Je mi 44 a lyzuju od 7 let. Takze jakoze dlouho. Problem je v tom, ze jsem mela v prubehu zivota dost dlouhy roky uplne bez lyzi, a pak jsem z ruznejch duvodu lyzovala obvykle tak 1–2× do roka (na pujcenejch). Ale lyze miluju, neznam nic lepsiho nez ten stiplavej vitr v obliceji, kdyz clovek svisti z kopce dolu. No proste, zkratim to, chci zase vic zacit lyzovat a chci svoje lyze. Hezky a dobry. Svet lyzi se ale dost posunul a nevyznam se v nich. Co jsem tak nacetla, je urcite je fajn mit dreveny jadro a lyze spis ke svoji vysce nez o 15 cm mensi. V tech dalsich parametrech jsem ztracena. Poradili byste mi prosim, ktere lyze by za vas byly dobra volba podle nize uvedenych parametru?
- Starsi holka, co uz nema tak pevny kolenni slachy jako zamlada
- Jezdi slusnym stylem cerveny upraveny sjezdovky s obcasnou ledovou plotnou nebo odpolednim rozbredlym snehem
- Nehleda nic silene sportovniho, nechce se nijak dramaticky zlepsovat. Chce chytry lyze, ktery nechaj cloveka si odpocinout, ale i svihnout kratsi obloucek a primene zrychlit, kdyz ma naladu
- Maji jednoduchej design
- Do 15 000 Kc
- Na vysku 170 cm a stredni postavu (65–70 kg)
Nemam zadnou preferenci na znacku nebo cokoli. Pocitove se mi libej Lusti nebo Egoe, protoze jsou jednoduchy a cesky, ale nejsou to hlavni parametry, podle kterych chci ty lyze vybirat. Moc diky vsem co ten sloh docetli a jeste vic tem, kdo mi jakkoli poradi. Vla :)
16.01.2022 06:02:28 #2
>> #1, vladimira.vrbovcova, 15. 01. 2022 23:02:19
Nevypadá to, že si vzpomeneš na jakých půjčených lyžích jsi lyžovala, co ti na nich vadilo nebo co ti vyhovovalo. Máš možnost testovat, nebo rovnou koupit, 15 tisíc je dost peněz na náhodný výstřel. Na tvém místě bych buď testoval nebo pro začátek koupil lyže ježděné, mnohdy jsou v super stavu. Asi pro začátek univerzální zadání. Délka kolem 168–175 cm, šířka 70–75 mm, rádius kolem 14–17 podle délky preferovanych oblouků, dřevo sandwich, bral bych 1 nebo 2 titanaly, barva bílá, černá nebo něco mezi :) Cena by mohla být do 5 tisíc. Až zjistíš víc, kup si novou lyží snů.
16.01.2022 07:16:28 #3
Ahoj, určitě co bych doporučil, je využít testovacích akcí prodejců, kterých je teď všude poměrně dost. Rissignol Tour, wintertest atd. a nebo navštívit nějaké testcentrum. Za jeden den ale zkus maximálně 2 páry lyží. Chvilku trvá než zjistíš co a jak, lyži dej čas. Co se týče parametrů, tak bych se soustředil na sportovní univerzálku kolem 170cm, rádius cca 15m a pod botou v rozmezí 68–72mm. Určitě bych do výběru zařadil dalšího z tuzemských výrobců Sporten, dělají opravdu dobré lyže za dobré ceny. A úplně nejdůležitější jsou lyžáky.
16.01.2022 07:16:51 #4
>> #2, Vvladimir, 16. 01. 2022 06:02:28
To je velmi dobrá, kvalifikovaná řada, jen ty titanaly raději dva, jeden nedělá dobrotu kvůli tvarové stálosti. Devčeti mohu nabídnout juniorské GS 168cm dvě jízdy testované (dva titanaly) k zapůjčení a posléze ke koupi (bude-li velmi chtít) za méně peněz než kdy doufala…
16.01.2022 11:41:58 #5
>> #4, oblouk, 16. 01. 2022 07:16:51
Moje žena podělila juniorské gs po synovi a je moc spokojená, i když je jako gs dle mých představ nepoužívá.
16.01.2022 11:46:51 #6
>> #4, oblouk, 16. 01. 2022 07:16:51
Já jsem vždycky pro 2 Ti. Teď sedím na Červenohorském sedle, dal jsem si pivo a Elany 193 od Pavla C vyměnil za Mantry. Je mi dobře.
16.01.2022 12:16:54 #7
Řešila jsem to stejné, akorát je mi o dva roky méně, a nakonec po zkušenostech zdejších pánů a vyzkoušení jsem koupila Sporten iridium 5w. Jezdí se na nich dobře. A vzhledově jsou také pěkné bílo modro růžové kupovala jsem na konci sezóny, kdy cena byla poloviční. Zkusila jsem i další značky, ale tyto seděly nejlépe. Ty lyžáky byl problém sehnat, neseděly skoro žádné. Nakonec K2 a manželovi jsem musela objednat Roxy. Lyže ještě nemá, ještě pár značek před koupí vyzkouší.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.