06.01.2023 12:17:59 #1
Ahoj, 12–17.3. si chci jet s 14ti letou dcerou zalyžovat do Itálie. Loni jsme byli na Helmu, předtím 3 x Latemar-Obereggen. Obě střediska se nám líbila. Letos bychom chtěli někam jinam. Pročítám tady diskuzi a těžko se rozhodnout. Alta Badia, Val Gardena, Cortina, Tonale…Rádi bychom pohodovou lyžovačku. Má to někdo se zdejších lyžníků projeté celé? Děkuju za případné rady a tipy.
06.01.2023 13:10:31 #2
>> #1, gumajs, 06. 01. 2023 12:17:59
Nejpohodovější lyžování co jsem zatím v IT zažil bylo na Seiser Almu, kde jsem byl vloni v lednu. Letos tam jedeme znovu poslední lednový týden. Skipas js společný s Val Gardenou, takže tím pádem trochu dražší. Vlastní Val Gardena je nesmírně panoramatická. Některé části jsou pohodové, některé více sportovní. Další superpohodové lyžování nabízí Alta Badia, kterou mám projektou jen zčásti. Letos chceme během toho týdne na Seiser Almu vyjet na 1 den právě do Alta Badie, kterou bych chtěl projezdit celou, resp. co během toho dne stihnu. Pak můžu poreferovat. V Cortině ani na Passo Tonale jsem nebyl, ale každopádně se jedná o trochu sportovnější areály.
06.01.2023 15:39:12 #3
>> #2, Roman Jílek, 06. 01. 2023 13:10:31
Samotné Tonale, južne orientované svahy sú síce mnohé značené červeno, ale je to veľmi pohodové lyžovanie , kde s dcérou môžeš úplne kľudne ísť. Opačná strana, severne orientované Passo Presena a poniže ležiace Ponte di Legno a Temú, sú hodne športové. PS.: Prvá fotka je hore na Presene (bola zima ako sviň), druhá sú zábery na svahy Tonale, kde bolo až príliš teplo.
07.01.2023 10:06:59 #4
Alta Badia mne nadchla, když jsme dvakrát zkoušeli objíždět Sella Rondu, třetí den jsme věnovali jen tomuto středisku. Prázdné lanovky a sjezdovky, modré pohodové dálnice, nebo jen krátké jednohubky. Zcela jiný nádech než vedlejší komerční střediska. Seiser Alm mám už dlouho na seznamu přání, třeba se někdy poštěstí.....
15.01.2023 16:46:26 #6
Část Alta Badie tvoří areál kde jsou téměř jenom modré sjezdovky.
Pro ty kdo preferují „turistiku“ po modrých je to výborná volba.
Pro ty, kde chtějí jeden široký kopec, velmi modrou modrou
sjezdovku a necestují v ničem méně pohodlném než je kabinka
doporučuji Alpe Lusia u Bellamonte.
16.01.2023 09:55:19 #7
tak nakonec bude hodne zalezet na aktualnim pocasi:-) Nicmene, Tonale muze uz hodne „tect“ jizne orientovane svahy.Naproti Presena, ktera bude v pohode a hlavne severne oroentovane Ponte, kde jsou krasne pisty , propletajici se lesem, i kdyz vetsina je spise cervenych , prip cernych. Nicmene, zde jsme jezdil i kdyz bylo 15st nad nulou a v pohode;-) Sexten/Helm, hlavne nad Versciaem by take mohl byt schudny, preci jen chraneno lesnim porostem. v Cortine jsem lyzoval take v breznu a skvely zazitek. Rozmanitost arealu umoznuje se pohybovat dle aktualniho pocasi a kvality sjezdovek. Faloria, severni svahy tradicne oteviraji jako prvni a da se tam lyzovat i v hlubokem jare. Na druhe strane je Ravalles/Tofana uz tak vysoko, ze i kdyz to je jizne orientovany svah a dole bylo kolem 10 st a , tady se porad jezdilo paradne. Dalsi moznost je si i objet Cinque Torri, kde je hodne stineni skalami a kupr jezdeni po kratsich ale sviznych modrych v sedle Falzarega, je velmi prijemne. A jako bonus se da vydat na Lagazuoi a zvolit severni sjedz do Alta Badie;-)
16.01.2023 19:09:39 #8
Skiamade blízko, garance sněhu a možnost výběru ideálních sjezdovek v xy střediskách. Lyžování zdar
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.