Helma na velkou hlavu
10.01.2023 19:07:47 #1
Mám bohužel „trochu“ větší nekonfekční hlavu. Naměřený obvod 65 cm. Momentálně mám helmu Giro G9, kterou jsem musel brousit v oblasti spánků, abych ji dostal na hlavu. Ale již má dost za sebou a chtěl bych novou, nejlíp s vizorem… Zatím co jsem zkoušel, tak nejblíže byly nějaké Giro (bez vizoru), ale musel bych je zase brousit, což se mi nechce. To mi ještě vydrží ta stará. Jiné co jsem zkoušel tak to bylo ještě mnohem horší… Třeba Atomic Savor Visor Stereo s deklarovanou velikostí 63 až 65 cm jsem nedostal na hlavu ani kousek. To samé Smith Mission s deklarovanou velikostí 63 až 67 cm… Zkoušel jsem toho víc s deklarovanou velikostí do 65 cm…
Dokáže mi někdo poradit, jestli je nějaká možnost něco sehnat? Nebo jestli je nějaká možnost profesionální úpravy jako je tomu u bot? Našel jsem odkaz dát helmu do trouby na 70 °C, ale nedostal jsem se dál (ale asi to ani nebylo o lyžařské helmě). No asi to kvůli bezpečnosti možné nebude…
27.01.2023 19:50:27 #2
Hm. Tak mi nikdo neporadí jestli má můj problém řešení. A co tak vidím já tak nemá…
A jen takové drobné info: když jsem chtěl po prodejcích aby mi helmu co mají na prodejně změřili (u dvou obchodů) – jeden co se chlubili jak se mají lidi ptát, že jim poradí, tak neodpověděli, druhý napsal že nic měřit nebude, že si to musím přijet vyzkoušet. No jezdit někam třeba 50 km tam a pak zpět jen proto abych zjistil že je to k ničemu se mně nechce…
No nic, tak vydržím s tou starou G9…
27.01.2023 20:19:25 #4
>> #2, Boryš, 27. 01. 2023 19:50:27
https://www.sport-store.cz/index.php?… Ale jestli ti bude ok netuším:) https://www.blackcomb.cz/…te-black-15/
28.01.2023 18:23:48 #5
>> #4, adam 1, 27. 01. 2023 20:19:25
Adame, díky za snahu. Smith jsem zkoušel, Mission a pak ještě jeden typ, nevím co to bylo, také velikost 63 – 67 a ty jsem na hlavu vůbec nedostal. Byly stejně úzké jako většina co jsem zkoušel s deklarovanou velikostí do 65 cm. Od Briko jsem zatím nic nezkoušel. Zkusím se poinformovat v prodejně ve Zlíně.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.