14.02.2023 18:33:33 #1
Pokud už se vám v Rakousku zajedla velká komerční střediska, a máte
chuť spíš na něco komornějšího se širokými pohodovými sjezdovkami,
které nejsou přeplněné, pak může být pro vás východotyrolský Lienz to
pravé. Zatímco na Zetterseldu si zalyžujte na prosluněných pláních, na
Hochsteinu si můžete projet rychlé sportovní sjezdovky, včetně trati
Světového poháru.
Odkaz
na článek
15.02.2023 17:22:39 #2
>> #1, Andrea Drengubáková – SNOW tour, 14. 02. 2023 18:33:33
Zdravím Vás tímto Andreo… Na mě zapůsobil Hochstein v Lienzu takto :Kopce zajímavé,sjezdovky celkem slusné.Ale starou dvousedačku považuji za velkou ostudu,kterou by si už ani v Čechách nikdo nedovolil v tomto stavu provozovat.Ze všech opěradel totiž trčí oškubaný molitan a lidé se kontrolují zda nemají špínu na zádech......což jsem nikdy v Rakousku neviděl. Extrémně dlouhý kotvový vlek téměř 2 km dlouhý vedoucí na vrchol má stará téčka,která vypadávají z podzadku pokud jede lyznik sám…ve dvou je to lepší… Tady se zastavil čas s letopočtem 1950. Netuším proč.Nejspis finance.
15.02.2023 18:26:34 #3
>> #2, ZB?, 15. 02. 2023 17:22:39
Přiznávám jednu svoji chybu. Nechal jsem si na pokoji svůj RV.:-D
16.02.2023 09:27:28 #4
Mně se teda na Hochsteinu líbilo moc, právě pro tu liduprázdnost,
o které psala i Andrea. Stará dvousedačka jede strašně dlouho, ale
s trčícím molitanem jsem problém neměl – ostatně zádová opěrka je
z nějakého laminátu či co (viz foto) – a kotva, byť jsem na ní jezdil
sám, byla taky v pohodě. Jinak ten výkřik o roce 1950 je asi nadsázka,
to chápu, ale stejně mi to přijde trochu nefér, když dole jezdí celkem
současný telemix (rok výroby 2009) a dvousedačka s kotvou jsou ze
sedmdesátek… Což teda, ano, taky není žádná moderna. Ale říkám si, že třeba
právě proto je na Hochsteinu tak prázdno, a to mi přijde jako celkem dobrej
deal.
16.02.2023 16:34:28 #5
Malá návštěvnost = malé tržby = malé investice. Všude, kde se zastavil čas, jezdí málo lidí. Lidi sice chtějí prázdné sjezdovky, ale ještě víc chtějí pohodlí, cvrkot, pocit hodně možností, …
V jednom malém nejmenovaném tyrolském areálu, kam jezdili prakticky jen místní, nedávno nadobro zavřeli. Vždy, když se o tom dříve uvažovalo, místní skuhrali, že to je škoda, že takové malé areály by se měly zachovat. Prý by bývalo stačilo, kdyby každý sezónkář, tedy typicky místní lyžař, strávil v daném areálu jeden den za celou sezónu. Ani to se ale nestalo, drtivá většina z nich sezónku vyjezdila ve velkém komerčním areálu v sousedství.
Lidi sice leccos chtějí, ale při hlasování „nohama“ to často
dopadne jinak.
A Hochstein je jedním z těch míst, která se drží jen tak tak.
17.02.2023 11:51:31 #6
>> #5, Radek Holub – SNOW, 16. 02. 2023 16:34:28
je to velka skoda. Mne osobne je kvalita ci modernost lanovek celkem jedno. Jak pisete, vymenou za to clovek dostava prazdne sjezdovky a zadne fronty;-) A co uplne nenavidi m je vymena sedacek za kabiny…kazdopadne je docela paradox, jak lide brblaji, jak je vsechno drahe a zaroven do tech nejdrazsich stredisek stale jezdi, daleko vice nez do tech mene komfortnich., ktere jsou kolikrat dosti vyrazne levnejsi..
17.02.2023 11:58:38 #7
>> #6, silversurfer, 17. 02. 2023 11:51:31
Veď práve…
Len musíme byť pragmatici, proste to tak je, masy chcú pohodlie a pocit
„nóbl“ a veľkého strediska(do určitej miery je to vedomým alebo
podvedomým pózerstvom „pozrite kde som bol“). Ale tieto masy umožňujú
nám „postihnutým“ fanatikom zatiaľ relatívne rozumné ceny a kapacity,
lebo gro z toho financovania ide práve z takého mainstream konzumenta. Mne
by stačilo Poma
24.02.2023 19:27:35 #8
Tak sem po přečtení komentářů trochu znejistel,protože tam v půli března jedem.No naštěstí jsme zvykli jezdit každý den do jiného střediska a spíše návštěvujem ty komornější,tak snad nebudem nemile překvapení.mame v plánu sillian,st.jakob,kals matrei,heiligenblut,molltal a zettersfeld.Mozna dáme nassfeld nebo za hranicemi tre cime.Jen doufám že nebude moc teplo a mokrý sníh.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.