Štamgasti a nováčci
19.10.2023 21:38:53 #1
Diskuze na toto téma je rozházená po několika místech. Toto je
pokus ji sloučit. Uvidíme, jestli bude úspěšný
Až budu mít čas, přidám sem seznam míst kde se toto téma řešilo.
19.10.2023 22:02:55 #2
>> #25, IIIvan, 19. 10. 2023 21:25:57
slowthinker napsal: „aby fórum mělo smysl i pro neštamgasty.“
Ako by si si to ty(alebo redakcia?) predstavoval – „mat zmysel“? Že každý žiadateľ napíše čo chce a niekto(kto? a kto určí toho niekoho, kto bude objektívne radiť?) mu poradí „to a to“. A ten dopytujúci odíde spokojný, kúpi lyže čo potrebuje a odíde happy na kopec…
Ja za tých pár rokov mám až príliš dobrú orientáciu v tom, čo tie „masy“ obvykle chcú(až príliš často je to povestné „ja něco chci, ale nevím co – nevíto co vlastně chci?“) – a to podľa typických formulácii a upresnených hneď prvými reakciami a protireakciami.
A úprimne, neviem si veru predstaviť ako plošne „uspokojiť“ tie rôzne typy ľudí – obzvlášť keď(ako som zmienil dnes) je každý druhý už dnes „snehová vločka“. Taká nenápadná zmienka typu „je dobrý lyžiar, ale keď mu niečo nejde hneď tak sa sekne“ – to je presne to o čom som písal! Taký človek potom ani neznesie najmenšiu pripomienku, všetci sú dokonalí a problém je v blbých lyžiach a ešte blbších radcoch v diskusii…
Kdo bude radit? Kdokoli, já se taky snažím radit, když vidím že nikdo
jiný se k tomu nemá, i když jsem asi ten nejméně povolaný, alespoň pro
lidi kteří neuznávají intuicionismus.
Já si myslím, že v „poradenských“ částech fóra by se měl
štamgast snažit chovat empaticky a při dilematu poradit – pobavit
se by měl volit to první. I s vědomím, že se může ptát
i blbec nebo troll. Takhle od compu nikdo nemůže s určitostí poznat kdo
trollí a kdo se ne úplně šťastně ptá, takže mi strategie „je to troll,
kopnul jsem ho proto do p..ele“ mi nepřijde šťastná.
A odpovídat by se mělo i s vědomím tazatel může být
přecitlivělý.
Nechci psát tady "chovejte se jako orim, protože jeho míra
slušnosti a empatie, to je nenormální a úchylné. Ale nebylo by špatné
nasazovat třeba 10% orimova stylu.
Ti lidé, kteří neumí lyžovat a myslí si o sobě kdoví co, nebo ti kdo si nechtějí nechat poradit asi stejně nakonec odejdou s nepořízenou, ale není důvod nepokusit se pomoci i těmto lidem. Ještě připomenu tady byla Ali také nedůvěřivá vůči radám, ale bylo potřeba být trpělivý a věci podrobněji vysvětlit.
Jak by si to představovala redakce nevím, pošlu odkaz na toto místo do https://snow.cz/…ty-a-dotazy/
20.10.2023 11:07:57 #5
>> #3, MichalW, 19. 10. 2023 22:14:32
Pochop, že z jeho strany se jedná o kultivaci úplně vypatlaných místních. Tak se trochu snaž.
20.10.2023 13:12:49 #6
off-topic
>> #5,
Martin47, 20. 10. 2023 11:07:57
Chtěl jsem napsat „mých 50k Kč běží kolem“, https://snow.cz/…-spravna/111#…
ale to bych to tu spoluplevelil off-topicama a to nechci…
No, neudržel
jsem se.
21.10.2023 08:58:07 #7
i toto se vztahuje k místnímu tématu: https://snow.cz/…-a-dotazy/30#…
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.