Domů Diskuze Portál SNOW Štamgasti a nováčci

Štamgasti a nováčci

19.10.2023 21:38:53 #1 

slowthinker

Diskuze na toto téma je rozházená po několika místech. Toto je pokus ji sloučit. Uvidíme, jestli bude úspěšný :-)

Až budu mít čas, přidám sem seznam míst kde se toto téma řešilo.

19.10.2023 22:02:55 #2 

slowthinker

>> #25, IIIvan, 19. 10. 2023 21:25:57

slowthinker napsal: „aby fórum mělo smysl i pro neštamgasty.“

Ako by si si to ty(alebo redakcia?) predstavoval – „mat zmysel“? Že každý žiadateľ napíše čo chce a niekto(kto? a kto určí toho niekoho, kto bude objektívne radiť?) mu poradí „to a to“. A ten dopytujúci odíde spokojný, kúpi lyže čo potrebuje a odíde happy na kopec…

Ja za tých pár rokov mám až príliš dobrú orientáciu v tom, čo tie „masy“ obvykle chcú(až príliš často je to povestné „ja něco chci, ale nevím co – nevíto co vlastně chci?“) – a to podľa typických formulácii a upresnených hneď prvými reakciami a protireakciami.

A úprimne, neviem si veru predstaviť ako plošne „uspokojiť“ tie rôzne typy ľudí – obzvlášť keď(ako som zmienil dnes) je každý druhý už dnes „snehová vločka“. Taká nenápadná zmienka typu „je dobrý lyžiar, ale keď mu niečo nejde hneď tak sa sekne“ – to je presne to o čom som písal! Taký človek potom ani neznesie najmenšiu pripomienku, všetci sú dokonalí a problém je v blbých lyžiach a ešte blbších radcoch v diskusii…

Kdo bude radit? Kdokoli, já se taky snažím radit, když vidím že nikdo jiný se k tomu nemá, i když jsem asi ten nejméně povolaný, alespoň pro lidi kteří neuznávají intuicionismus. :-)

Já si myslím, že v „poradenských“ částech fóra by se měl štamgast snažit chovat empaticky a při dilematu poradit – pobavit se by měl volit to první. I s vědomím, že se může ptát i blbec nebo troll. Takhle od compu nikdo nemůže s určitostí poznat kdo trollí a kdo se ne úplně šťastně ptá, takže mi strategie „je to troll, kopnul jsem ho proto do p..ele“ mi nepřijde šťastná.
A odpovídat by se mělo i s vědomím tazatel může být přecitlivělý.
Nechci psát tady "chovejte se jako orim, protože jeho míra slušnosti a empatie, to je nenormální a úchylné. Ale nebylo by špatné nasazovat třeba 10% orimova stylu.

Ti lidé, kteří neumí lyžovat a myslí si o sobě kdoví co, nebo ti kdo si nechtějí nechat poradit asi stejně nakonec odejdou s nepořízenou, ale není důvod nepokusit se pomoci i těmto lidem. Ještě připomenu tady byla Ali také nedůvěřivá vůči radám, ale bylo potřeba být trpělivý a věci podrobněji vysvětlit.

Jak by si to představovala redakce nevím, pošlu odkaz na toto místo do https://snow.cz/…ty-a-dotazy/

19.10.2023 22:14:32 #3 

MichalW

Hmm, hned po latríně druhé zbytečné téma. Nechceš si najít nějakého jiného koníčka?

19.10.2023 22:32:24 #4 

slowthinker

off-topic
Máš to pomotané, Latrínu jsem nezakládal.

20.10.2023 11:07:57 #5 

Martin47 muž

>> #3, MichalW, 19. 10. 2023 22:14:32

Pochop, že z jeho strany se jedná o kultivaci úplně vypatlaných místních. Tak se trochu snaž.

20.10.2023 13:12:49 #6 

slowthinker

off-topic
>> #5, Martin47, 20. 10. 2023 11:07:57

Chtěl jsem napsat „mých 50k Kč běží kolem“, https://snow.cz/…-spravna/111#…
ale to bych to tu spoluplevelil off-topicama a to nechci…
:-) No, neudržel jsem se.

21.10.2023 08:58:07 #7 

slowthinker

i toto se vztahuje k místnímu tématu: https://snow.cz/…-a-dotazy/30#…

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy