Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem Lyže pro stárnoucí, ale docela zkušenější dámu + bazarovky pro mladého střelce

Lyže pro stárnoucí, ale docela zkušenější dámu + bazarovky pro mladého střelce

02.12.2023 22:56:43 #1 

VendulaT. žena

Ahoj všem, po delší době se vracím na své oblíbené fórum. Rozhodla jsem se rozloučit se svými prastarými společnicemi a pořídit si nové kámošky, které mě už budou asi provázet do konce mých lyžařských dnů. Měla by to být samozřejmě nějaká fajn univerzálka, která se nechá pěkně klopit na ranním terénu, ale pak mě nechá smýkat a udrží na odpoledních plotnách. Na klopení lyží v horším terén a výrazně prudším svahu už jsem prostě stará a bojím se, i když technicky teoreticky vím jak na to. Měřím 164, váha 78kg. Nemám problém ujet a užít si manželovy Iridia cca168 – 170 cm nejsem si jistá, ale jsou vyšší než já.(starší model, když ještě myslím nebyly číslované a byly jen jedny pod tímto jménem), ale celý den bych na nich už asi nedala. A hrozně se za to omlouvám, nikdy jsem to u těchto věcí nedělala a neřešila, ale asi bych chtěla aby se mi ty lyže líbily. Když mi ovšem vnutíte nějakou ideální pecku, tak holt asi i puntíkované… Cenově do těch cca 12k fakt max A líbí se mi a podle popisu by snad mohly i vyhovovat: ATOMIC REDSTER Q PRO LT + M 10 GW, SJEZDOVÉ LYŽE 23/24 asi 161 cm nebo 169… Lyže Nordica SENTRA S6 FDT/TP2 LIGHT11 FDT – 162, 168, black/white/bronze Aktuální Iridia 6 jsou fakt krásné, ale pekelně drahé … Co se týká různých testů, bydlíme v Brně, rodina a časté návštěvy u Hranic na Moravě, takže např. Bílá je ideální. A úplně náhodou, neprodává někdo fajn junior spíš obřačky pro 13 let sportovce, rychlý, střední až dlouhý jistý oblouk v jakémkoliv terénu, 167cm a 50kg? Děkuji, děkuji moc za jakékoliv tipy.

03.12.2023 09:08:19 #2 

oblouk muž

>> #1, VendulaT., 02. 12. 2023 22:56:43

Myslím, že pro oba lze nalézt kvalitní a přitom cenově dostupné na bazaru SLČR – https://www.czech-ski.com/bazar/?…

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

03.12.2023 17:40:41 #3 

MichalW

Ten svazový bazar… Pro dámu tam nebude nic a pro syna nějaké GS kolem 170 – 175 cm tam taky zrovna moc nejsou. Nejvíc je tam lyží do 150 cm.

Pokud jste zvládla Iridia zřejmě 6, proč si nedopřát něco podobného?

Sporten Iridium 5

Dámské Iridium 6

Ty vámi navrhované lyže jsem ani nehledal, když tak vložte odkaz, ale jak je to „light“, tak to bude nějaké ošizené :-)

07.12.2023 11:00:33 #4 

alext

>> #1, VendulaT., 02. 12. 2023 22:56:43

Zdravím. Pro juniora můžu nabídnout po synovi jeté Salomon race jr GS 166cm/R18

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy