bolest stehnien - rôzne lyze (?)
10.12.2023 11:41:22 #1
Zdravim, chcem sa opytat ci nebude niekto vediet.. Mam taky problem som snowboardista a minulu zimu som zacal so skialpom (s VHT mam bohate skusenosti, stehna nemam slabe). Kupil som si ultra lahke lyze Black Diamond Cirque 84 o dlzke 158 cm (moja vyska je 176 a vazial som 85kg) Tak kratke lyze preto lebo som na lyziach zaciatocnich, chcem aby sa s nimidobre „preskakovalo“ v prudkych a uzkych miestach. Ale.. Celu minulu zimu som bojova s velkou bolestou stehnien ktora ku koncu sezony ustupovala ale stale pri dlhom zjazde stehna boleli – kazdy → vraj zla technika, sedim velmi v zadu, zly naklon komina lyziarok atd.. Teraz su moje lyze na reklamcii a pozicial som si teraz, (lebo som nemohol vydrzat kym pridu moje z reklamacie) ine skiaply → Atomic Black Land 85 UL tiez ultra lahke ale chcel som skusit dlhsie tak som pozical 165cm Lyziarky som mal svoje tie iste ako som pouzoval s BD C. 84 – no a prva lyzovacka tej zimy (vacsinou byva bolestivesia) a nic !!! Proste pri zjazde ziadna bolest stehien. Ci to moze byt ? Cital som na zahranicnom fore rozne veci naprikad:
- niekto stazoval na tie BD Cirque 84 ze ho nutia by posadeny viac v zadu a nevie si s tym rady.
- ze bolest moze byt pretoze su lyze ultra lahke atd.
Moj set BD Cirque 84 vazi spolu s viazanim jedna lyza 1180g a dlzka 158cm.
Novy set Atomic Black Land 85 UL vazi jedna lyza s viazanim 1500g a dlzka
165cm — moze byt rozdiel v tom? Plus aktualne mam hmotnost uz len 78kg
oproti min zime 85kg a zaroven som teraz bol v horach na VHT viac pred
1. lyzovavkou ako minuly rok.
Moze hrat rolu dlzka lyze, hmotnost setu, ze ma to nutit byt inak
postaveny ?
10.12.2023 18:07:22 #2
>> #1, lukasm, 10. 12. 2023 11:41:22
Zkus změřit na jedněch a druhejch lyží výšku špičky nad skluznicí vs výška paty nad skluznicí. Bolest stehen často způsobuje pata, která je moc vysoko třeba spolu s příliš nakloněným komínem bot. Člověk si myslí, že pata vysoko a komín dopředu, člověka jako posune dopředu, ale děje se pravý opak. Způsobí to záklon jako prase a ze záklonu bolí stehna.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.