ROZDÍLY MEZI RACE A NE-RACE TECHNIKOU LYŽOVÁNÍ ? - příspěvky uživatele ivan-ski
Krab mam pocit ze toto vlakno skoncilo, lebo uz nebolo prilis o com diskutovat. Ja uz tiez nemam k tomu co dodat, vsetko vidno na fotkach a v prispevkoch by som sa len opakoval. Diskutovat o zaklone b…
1. Je to jeden zo zakladov, slovo zaklon mozno nie je optimalne, lebo kazdy si pod tym moze predstavit nieco ine. V zaklone jazdia aj deti/turisti resp. ti co lyzovat nevedia. To sa tym zakladom samoz…
MSKI, pokial myslis rotaciu panve, ako sa kedysi v obluku odslapavalo, ked trup spolu s rukami robi pohyb ako pri korculovani, akurat sa dnes vdaka carvingom ide na 2 nohach, tak to berem. Hlavne v sl…
Zdravim, este jedna definicia zaklonu ma napadla. ZAKLON = ZJAZDOVY POSTOJ. Preco to je zaklad race techniky? Lebo race znamena maximalne rychlu jazdu, a vajice je ten najoptimalnejsi postoj aky kto z…
Ahoj MSKI,
Tie fotky som videl. Zhodneme sa na tom ze ramena su pretocene, panva medzi oblukmi rotuje tiez. Ale v obluku vo faze hranenia, ma kazdy …
MSKI: Skus prosim ta vlozit dake ukazkove photo/video na frontalnu polohu panve pri race. Pokial vidim na fotke vnutornu lyzu vpredu, alebo aspon minimalne vpredu vnutorny bok, tak mi z toho vychadz…
milan2: Tam kde presuva lyziar svoje vlastne tazisko (zadok) tam sa presuva tazisko celej sustavy (lyziar+lyze). Preto sa z pohladu lyziarskej techniky za tazisko povazuje zadok.
MSKI: bod 2. Pokial je panva natocena dovnutra, zadok smeruje von. Tazisko ide po dlhsej drahe, nie tak priamo ako by mohlo. Teda nespravna poloha panve okrem ineho zpomaluje.
zaklon – tazisko vz…
Zdravim,
MSKI:
Pokial sa bavime o spravnej technike zjazdoveho lyzovania (v rychlosti, na lade, nie freeride, telemark a pod) je rotacia panve dovnutra chyba. Pri race technike hlavne v rychlych…