Lyže vhodné na občasný výlet do volnýho terénu
27.11.2024 12:30:51 #1
Hledám do výbavy druhé lyže, které by se hodili na sjezd ve volném terénu, ale neztratí se zcela i na sjezdovce. Jezdím do střediska, kde jsou hezké trasy mimo sjezdovku propojené s upravenou pistou, ale se slalomkami je to utrpení. Měl jsem ve výběru loňské Fischer RC One 86 GT, bohužel se již nedají sehnat. Letošní RC 85 GT zase v testech mimo sjezdovku moc nedopadli. Plánuji že tak 20% bych chtěl jezdit ve volným terénu, ale zas nechci speciálky a ani neplánuji výšlapy. Preferuji sportovnější jízdu, ale jsem již přes padesát, tak již bych preferoval lyže na kterých se po jedné jízdě neodrovnám Přešel jsem z Fischer race slalomek na Curv, ale na značce mi nezáleží. Teď je v testech vysoce hodnocená VÖLKL Mantra M7, ale mám obavu že bude hodně silová. Máte nápad po čem se ohlédnout? Děkuji.
27.11.2024 15:25:11 #2
Pro tyhle ucely mam Blizzard Brahma 88 (uz dlouho, druhy par). V terenu to sice neni tak pohodlne jako lyze siroke 100mm a vic, ale zase se na tom da jezdit vpohode cely den i na sjezdovce (tam obzvlast exceluje v odpoledni oranici a jarnim firnu ale i rano na upravenem to jde, takova linejsi skoroobracka). Dalsi podobne lyze jsou Kastle MX88.
Mantry jsou taky hodne chvaleny, ale jel jsem na nich nekdy pred desti lety, takze si dojmy uz moc nepamatuju. Kazdopadne to chce sirku kolem tech 90mm, mene ne.
28.11.2024 08:44:20 #3
Nakoľko mám už vyše dvadsať rokov „cez päťdesiat“, môžem Ťa ubezpečiť, že aj pri sebalepšom tréningu Ti bude svalová hmota a tým aj sily ubúdať. Ja mám ako druhé lyže AR od Stockli a keď plánuješ len cca 20% mimo zjazdovky, odporúčal by som Ti tieto lyže. Aj keď majú „len“ 83 cm pod pätou a tým pádom vo voľnom teréne niečo strácajú na širšie, o to sú stabilnejšie na zjazdovke. Chcem však zdôrazniť, že nakoľko sa jedná o lyže vyššej cenovej hladiny, pred kúpou si ich v každom prípade vyskúšaj. Aj keď som presvedčený, že spĺňajú všetky požiadavky na tento druh lyží, čo vyhovuje mne to nemusí Tebe.
28.11.2024 17:35:36 #4
>> #1, Styxik, 27. 11. 2024 12:30:51
Jezdím asi 8 let starou mantru, šířky myslím 102 mm. Ve volném terénu je i přes delší R (20 nebo 22) točivější než Brahmy. Není to nějak silová lyže, dost universální, dobrá i na trochu změklou sjezdovku. Na ranní tvrdé pistě to moc dobré není, ale to ani Brahmy ne. Jakmile se sjezdovka alespoň trochu rozjezdí, je fajn.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.