Nesnesitelná bolest nad kotníkem
04.01.2025 13:38:49 #1
Dobrý den. Před dvěma roky jsem se kompletně vyprdnul na ježdění na snowboardu, kvůli nesnesitelné bolesti nad kotníkem na přední (levé) noze. Probíhalo to tak, že jsem si svah sjel jednou/dvakrát poté mě neskutečným způsobem začalo bolet nad kotníkem, zbytek dne jsem pajdal protože jsem mohl sotva došlápnout, a pak jsem se na to až do teď vyprdl. Myslel jsem si že příčina byla moc dlouhá deska, kvůli tomu jsem měl nohy moc daleko od sebe, a kotník v nepříjemné poloze a to to mohlo způsobovat. Jelikož známí jezdí lyžovat a snowboardovat každou zimu, tak mi to bylo líto, jelikož jsem chtěl jezdit s něma, ale skrz tu bolest to prostě nešlo. Před pár dny jsem tedy naletěl do obchodu kde je i servis se starým boardem, a potvrdili mi, že je na mě opravdu příliš dlouhý. Koupil jsem si nové kratší prkno, nové vázání, nové boty a vše s tím, že to bude konečně super a budu si moci znovu zajezdit. Dnes, po čtvrté jízdě sedím v autě a píšu tohle. Jen se trochu dotknu kosti, která je z vnější strany nohy nad kotníkem a opět cítim bolest jak hrom. Bolí to i když mám nohu volně položenou a vyzutou botu. Nejvíce jsem bolest cítil asi když jsem na sedačce jel nahoru, a board mi vykřikoval levou, zapnutou nohu (i když jsem si ho podepřel o ty profily, nebo druhou nohou), nebo když jsem jel oblouček čelem ke svahu a stal jakoby na špičkách. Opravdu už nevim co s tím může být. V kostech, šlachách apod. se nevyznám, ale bolest nejde z kotníku, ale jak jsem psal výše, z kosti která vede vnější stranou nohy od kotníku nahoru. Budu rád za jakýkoliv typ/radu. Děkuji.
04.01.2025 19:32:34 #4
>> #2, IIIvan, 04. 01. 2025 15:12:14
To je mi jasné, já jen jestli se s tím nesetkal už někdo jiný, a nebylo to např. kvůli špatně nastavenému úhlu vázání apod.. Každopádně děkuji za radu :)
05.01.2025 19:17:06 #5
>> #4, svarclu, 04. 01. 2025 19:32:34
Kvôli uhlu viazania asi ťažko. Skôr to vidím ako nejaké „přetížení šlachy“(peroneal tendonipathy in english) kvôli nevhodnému postoju a podobne(telo dokáže rôzne divné kompenzácie, kde zdanlivo nesúvisiaca vec ovplyvní niečo iné v pohybovej sekvencii…).
05.01.2025 20:21:53 #6
Nastaveni vazani na snb je silne individualni vec a vzhledem k tomu ze kazda noha ma 3 stupne volnosti (posun podelne, posun pricne a uhel natoceni)… vlastne jeste uhel sklopenj patni operky, tak je potreba s tim trochu experimentovat a zkouset co vyhovuje a co ne. Koupe kratsiho prkna je dost kratkozrake reseni a jak se ukazalo tak spis NEreseni. Proste je potreba se tomu venovat a nebat se vzit parkrat za den sroubovak do ruky.
Neco o tom vim, jezdil jsem na tom vehiklu dost intenzivne 12 sezon, mimochodem prkna spis delsi – od 161 do 166cm (merim 175).
05.01.2025 23:07:51 #8
>> #7, Vvladimir, 05. 01. 2025 20:51:39
Mě na lyžích nic nebolí
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.