Domů Diskuze Itálie Cesta do Arabby - mimo dálnici

Cesta do Arabby - mimo dálnici

20.01.2025 16:26:41 #1 

Roman Jílek muž

Nemá zde někdo zkušenost s cestou do Arabby mimo Rakouskou a Italskou dálnici? Já jezdím každoročně do Dolomit, a to takto : z Klatov přes Cham, Landau, Eggenfelden a Rosenheim. Mám to takto raději než po dálnici přes Mnichov. Za Rosenheimem pak pokračuji po Německé a následně Rakouské dálnici, přes Brenner a pak kousek po Italské dálnici, což už je klasika. Takto jsem jel i minulý týden na Seiser Alm a pak zase zpět. Bohužel je letos na Brenneru poměrně dlouhý úsek svedený do jednoho pruhu a dělají se tam zácpy v obou směrech. Na zpáteční cestě jsme v zácpě uvízli, 6 km úsek jsme jeli téměř hodinu. Další zácpa byla na mýtné bráně na vjezdu na Italskou dálnici, další při výjezdu z dálnice. Další zácpa pak byla na Rakousko – Německé hranici u Kufsteinu, což se opakuje každý rok. A hned za hranicemi byl pak ještě havárka, kde jsme uvízli znovu. Když vezmu v úvahu, že za úsek v délce cca 150 km (součet délky dálnic v Rak. a It.) zaplatím za cestu tam a zpět celkem cca 44 Euro a jedu jako slimák, tak mě to přijde jako totální nepoměr cena / výkon. Když se dívám do mapy, tak by byl se dal jet celý tento 150 km dlouhý úsek mimo dálnici. Trasa se dle mapy vlní podél dálnice a je delší jen asi o 7 km. Časově by to mělo být sice o cca 1,5 h delší, ale to je za předpokladu normálně průjezdné dálnice. Ve skutečnosti (se zácpami na dálnici) by to tedy mohlo vyjít časově skoro stejně a jako bonus by byla značná finanční úspora. Nejel již někdo z vás v zimě tuto trasu? Já jedu letos v březnu ještě do Arabby, tak zvažuji, zda nejet tudy. Díky za sdělení zkušeností.

20.01.2025 21:29:30 #2 

želvounka

Dobrý den,

vybírám nové lyže max. do ± 10tis.. Výška 165cm, 69kg, 44 let.

Mám tyto v merku:

https://www.skisportmelnik.cz/…elw-9-20-21/

https://www.skisportmelnik.cz/…lw-11-18-19/

Doteď jsem jezdila na lyžích 148cm a vloni jsem měla půjčené dokonce 144cm. Jezdím klidně, spíš si užívám než, že bych jela rychlostí blesku, většinou jen 1 týden v roce hory a sem tam na den dva navíc. Z jiných dotazů jsem pochopila, že se už teď zase moc krátké lyže nedoporučují, ale ty první, které se mi zdají lepší mají 150cm a 158cm. Ty 158cm už mi přijdou pro mě, minimálně pocitově, dlouhé. Sice lyžuji už pár let, ale každou zimu mám pocit jako bych to zase po létu zapomněla :)

Nějaké rady, tipy?

Předem moc díky za váš čas a rady.

Dana

20.01.2025 21:31:22 #3 

želvounka

>> #2, želvoun, 20. 01. 2025 21:29:30

Moc se omlouvám, myslela jsem, že se příspěvek dá jako nový a ne odpověď na jiný. Takže nevím, jak ho vložit. :-D Kde se vkládá nový? Nemůžu najít… díky. Dana

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy