Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem Lyže do Alp pro zkušenější poleno

Lyže do Alp pro zkušenější poleno

16.02.2025 12:42:55 #1 

ondrej.bestak

Ahoj, je mi 33, vážím 72 kg, měřím 171 cm. Jezdím už řadu let cca 5 dní do roka v Itálii v Alpách. Sjedu téměř cokoli střední rychlostí, ale moje technika je prý mizerná, mnohdy si pomáhám smýkáním, jak jsem se v mládí naučil :-)

Lyže jsem si půjčoval, většinou nějaké Atomicy, začínal jsem na 140cm, dostal jsem se až na 166cm. Více mi seděly spíš ty delší, i když vzhledem ke své ne-technice bych to nerad přeháněl.

Ráno si chci zasvištět dlouhými oblouky po upraveném manšestru, odpoledne zakličkovat mezi muldami na rozbité rozteklé sjezdovce, tak aby lyže byly stabilní i v nerovnostech. Chci lyže, které zvládnou libovolně upravenou sjezdovku.

Potřeboval bych poradit:

– spíše koukat po klasických sjezdových lyžích nebo all-mountainech, či jaký typ?
- délka 160–165 je správně, nebo byste doporučili jinou?
- nějaké značky/modely po kterých koukat s cenou do 20k vč. vázání?

Předem moc díky za nasměrování a pomoc!

16.02.2025 12:52:20 #2 

ZB?

>> #1, ondrej.bestak, 16. 02. 2025 12:42:55

Vyzkoušej a kup něco co má pod botou 72–75 mm. To jsou univerzální lyže. Ale nejprve otestuj. Můj tip.Atomic Q9

Lyze-to je moje diagnoza...

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy

Volkl V-Werks Code

Livigno: [Středisko]

Je technika správná?

"Brahma"

Modrá Open 2025

5

Ideální setík

Stupava: [Středisko]