Lyžáky flex 130
12.09.2025 15:26:35 #1
Ahoj, vybírám nové lyžáky a narazil jsem na Head Edge 130. Trochu se bojím takto vysoké flexe, ale moje proporce jsou 2 metry a 110 kg, tak si říkám, že by to mohlo být OK. Jsem na úrovni cca středně pokročilý lyžař. Má někdo také zkušenost s technologií Liquid fit od Head? Mám celkem úzké nohy v oblasti kotníku a ve stávajících botách mi noha trochu „lítá“ – tzn. zvedá se mi pata, i když mi jinak boty sedí dobře (šířka, délka atd). Vybrané nové lyžáky tuto aplikaci podporují. Dá se někde koupit náplň, nebo musím do servisu kde mi to případně doupraví? Díky za odpovědi.
13.09.2025 20:41:14 #3
>> #2, PetrAT, 13. 09. 2025 19:44:39
https://www.sportisimo.cz/…-130/261220/
Ještě doplním že mi je 42 let, jezdím většinou max půl dne, občas už bolí kolena, dle hodinek cca 15 km, rychlosti max 60km/h a lyže mám Lusti SC 74 (170 cm). Zkoušel jsem hodně různých značek a ve všech mám prostě volnou patu. Ty head mi sedí asi nejlépe, ale nevím jak moc se povolí nebo ne. Článek jak vybrat boty jsem tu četl. Díky.
13.09.2025 22:32:38 #4
Podle popisu jde o širší botu , spíše zaměřenou na komfort
Jak funguje Liquide Fit nevím, třeba se ozve někdo kdo ho má
Ten parafin si tam nastříkáš sám ? Předpokládám, že ve Sportisimu
o tom nebudou vědět nic
Flex 130 . Je otázka jestli jde flex snížit jen nastavením . A nebo by se
muselo řezat do boty
dnes 09:53:57 #5
Ja mam taky uzky kotnik a siroke zaprsti, dlouha leta jsem to (chybne) resil sirsima botama a pokusy s vycpavanim kolem kotniku. Pred par lety jsem se odhodlal koupit uzke a o cislo mensi boty, ktere dobre sedely kolem paty ale vepredu strasne tlacily. Pak jsem si nechal vytahnou skelet do sirky v predni casti chodidla (a rovnou i vypect boticku a vytvarovat stelku od Sidasu) a ted mam ty nejlepsi a nejpohodlnejsi lyzaky za poslednich 50 let. Mel jsem to takhle udelat uz davno.....
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.