Domů Diskuze Osobnosti Janica Kostelić

Janica Kostelić

13.09.2025 17:06:57 #1 

stefa muž

Neskutočná odolnosť, vytrvalosť a vôľa. Fuj, to muselo bolieť!!! :-(

https://www.youtube.com/watch?…

13.09.2025 19:51:16 #2 

PetrAT muž

slečna drsňák

16.09.2025 08:26:04 #3 

oblouk muž

>> #1, stefa, 13. 09. 2025 17:06:57

ODOLNOST, VYTRVALOST, VŮLE … Otec Ante Kostelič byl znám tvrdostí své sportovní výchovy – m.j. i v tomto byl velkým vzorem Petra Záhrobského. Bez tohoto přínosu rodiče-tenéra by Janica ani Šárka nedosáhly na své úspěchy. Oba byli za tento přístup, „po zásluze“, vláčeni v médiích a kritizováni veřejností. U obou to bylo většinou neprávem – bez chybějícího vhledu „dovnitř“. Nedá mi to, abych se zde nezmínil o svém nečekaném poznání.

Tuším v roce cca 2003 jsem na závodech v Innerkrems usedl na kotvu s copatou dívčinou – děsnej mráz, nevlídno… – a ona celá zachublaná do bund. Začli jsme oba hudrat na to jaká je kosa a lyžování na hovno. Kouknul jsem se na ní pozorně a přišla mi nějak povědomá… – ale byly to závody mužů – a ona měla na rukou, považte ! palčáky!!! Palčáky byla tehdy pro závodníka ostuda největší!!! Kdepak, Janica to tudíž nemohla být! Nicméně jsem se jí nejistě zeptal – že je podobná Janice :-) … Tak jsme zašli na čaj a chvilku si povídali o utrpení lyžařského závodníka. Otvíracím a vlastně hlavním tématem byly právě ty palčáky a ochrana před zimou… :-) Palčáky byly, podle Janici, „jedinou“ úlitbou jejím holčičím potřebám… Ante prostě uměl svoji holčičce podlehnout! – a dobře vím, že Petr také. Specielní palčáky a dokonce elektro topení do bot přišly do „běžné“ výbavy závodníků až pár let potom.

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy