Lyže pro ženu 53 let

včera 22:22:03 #1 

Estrella71

Zdravím, potřebovala bych poradit při výběru lyží pro ženu 53 let, výška 167 cm, váha 57 kg. Lyžující lyžující dlouho cca 25 let, docela často, cca 30 dní v sezoně, většinou celý den, pouze české sjezdovky (typu Rokytnice n.J. – modrá i červená, Paseky n.J, Medvědín modrá i červená atd., ráno na upravené sjezdovce, odpoledne na rozryté sjezdovce. Rychlost střední, na upravené sjezdovce i vyšší, technika jízdy ne úplně na hranách. Současné lyže Volkl Estrella (bez rockeru) 124–73–94, délka 151 cm, radius 13,3. Už jsou 12 let staré, chtěla bych si na stará kolena pořídit nové, se kterými bych dojezdila do důchodu:-) Vzhledem k tomu, že jsem drobnější postavy a staršího věku, nechci lyže, které by vyžadovaly příliš síly, ale zároveň aby mě lépe podržely v podmínkách, které nejsou vždy ideální – ledové plotny, rozježděný odpolední sníh… A odpustily i nějaké chyby v technice. Vloni jsem na jednom testu jezdila na Head Absolut Joy 122–80–108 cm a jezdilo se mi na nich lépe, než na mých. Bohužel jsou celé bílé, a to nechci. Zatím mám vybrané tyto: Elan Wildcat 78 nebo 76, Elan Insomnia 15C SX, Lusti LP 76, Sporten Iridium 5W. Chci pouze dámské lyže, kvůli designu a i nižší váze. Budu ráda za za každou radu.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy