Domů Diskuze Zdraví a bezpečnost Jak v zimě podporujete imunitu?

Jak v zimě podporujete imunitu?

dnes 09:51:11 #1 

Kateřina F

Zajímalo by mě jestli máte nějaký „vychytávky“ jak podpořit imunitu přes zimu. Mám za sebou další sezónu lyžování kterou jsem skoro celou projezdila s rýmou. Budu ráda za každou babskou radu co u vás funguje.

dnes 10:40:13 #2 

IIIvan muž

>> #1, Kateřina F, 17. 03. 2026 09:51:11

Ja nedám babskú radu, ale len chlapskú. Treba brať len ako inšpiráciu, bez záruky:

Minulé roky som bol chorý(virózy…) priemerne 4× za sezónu, off na 7–10 dní a ešte dlhšie potom citeľný pokles výkonnosti.

Koncom minulého leta som sa rozhodol chodiť ráno do škôlky(10 minút tam a 5 naspäť) len v kraťasoch a krátkom tričku. Testoval som postupne na jeseň čo je ešte únosné. Zistil som, že do mínus 5 sa to dá vydržať a telo si zvykne(jedine, že prsty na rukách sú dosť zmrzlé).

Výnimka je dážď a vietor, vtedy hodím mikinu, pod nulu dávam aj šiltovku na hlavu. Ľudia sa síce divne pozerajú, aj komentujú(ale na otázku či mi nie je zima poviem „veď som si dal ponožky“ :-) ). Túto sezónu som bol chorý len 1× a aj to som bol off len 2 dni a za ďalšie dva som trénoval v pohode. Náhoda? Možno…

Predtým som sa iné roky snažil otužovať studenou sprchou ráno, ale asi to je moc intenzívny „zásah“ na organizmus a skôr to imunitu v nevhodný čas oslabí(keď už človek má „bacila“ a ešte neprepukli príznaky).

dnes 11:26:42 #3 

Jendajede

Třikrát týdně sauna, denně vitamín C, nohy v teple a dobrou mysl :-)

dnes 11:53:44 #4 

IIIvan muž

>> #3, Jendajede, 17. 03. 2026 11:26:42

Tvl Honzo, ty žiješ? :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy