Domů Diskuze Servis lyží a snowboardů Dá sa zbrúsiť sklznica v domácich podmienkach?

Dá sa zbrúsiť sklznica v domácich podmienkach?

17.06.2026 10:10:06 #1 

galerida.marcel muž

Som mierne zúfalý z poškrabaných sklzníc lyží. Neviem ako to v domácich podmienkach prebrúsiť a zjemniť škrabance. Ide o takú hĺbku škrabancov, kde to po zaliatí kofixovými sviečkami i tak vypadne. Na brúsnom páse s vodným chladením na stroji nie je problém, ale ako na to doma? Samotnú hranu zbrúsim, no potrebujem zbrúsiť i sklznicu a tam neviem čím… Existuje nejaký prípravok, nejaká ručná brúska, ktorá to ale nespečie?… Každá rada dobrá, vďaka.

A teda v neposlednom rade, ak to tu už je, pokojne hoďte link, nech sa neopakujme..

18.06.2026 22:18:24 #2 

ZB?

Když se mi objeví moc škrábanců a rýh,tak nad tím moc nepřemýšlím a zanesu je do servisu a za 600 jsou skluznice jako nové a hrany ostré… Ale když nakoupíš vybavení,tak to zvládneš i doma…:-D

Lyze-to je moje diagnoza...

20.06.2026 07:06:31 #3 

galerida.marcel muž

>> #2, ZB?, 18. 06. 2026 22:18:24

Aké vybavenie? Natvrdo to brúsiť pilníkmi? Ad1 mám pocit, že zďaleka sa nedosiahne rovná sklznica, pokiaľ nie je lyža naozaj rovná a kvalitná už pred brúsením, ad2 pilník sklznica neskutočne zanáša a je to nekonečná robota, neustále to čistiť – ani si to neviem predstaviť. Nauhlovať spodnú hranu – to je ok, sklznica je veľká plocha. Ako to robiť? Pár lyží som už pobrúsil, ale naozaj som doteraz neprišiel na to, ako v domácich podmienkach spraviť i sklznicu – čo konkrétne na to použiť a aký je postup.:-?

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy