[Diskuze k článku]: PITZTAL: AKTUÁLNÍ FOTOREPORT
05.11.2008 11:57:14 #1
V dalším fotoreportu se podíváme na Pitztal. Tedy, označení fotoreport je dnes nutno chápat s rezervou. Příroda tentokrát nastavila svou odvrácenou tvář a kromě psího počasí první den nabídla druhý den počasí ještě horší.
07.11.2008 12:50:20 #2
(tomas, ) Ale stejně to tam muselo být super. počasí nepočasí, na
lyžích je vždycky skvěle. co čeští baťůžkáři? neokupovali tam
restaurace s řízkama v alobalu? myslím jen jako reakci na Karola viz.
Hintertux fotoreport. Já
teda jezdím s baťohem vždycky, ale ne proto, abych tam měl jídlo na celý
den, abych ušetřil, ale proto, že tam mám Tatranku, jablko, pití, krém na
opalování, … a podobně. Kdybych to měl po kapsách, tak bypadám jako
voják bez batohu, ale v plné polní.
08.11.2008 11:47:11 #3
(Luboš Sušila, ) Máš pravdu, že na horách je vždycky dobře Abych řekl pravdu, nějak
nesleduju, kdo je jaké národnosti, občas to zaznamenám, když mě člověk
nebo skupina chováním nebo jinak „zaujme“, ale jinak nemůžu říct,
jestli tam češi tlačili chleba se salámem a zabírali místo „slušným“
hostům
K tomuto bych
ale měl jednu zkušenost. Byl jsem na Kaprunu se skupinu Rakušáků a Němců,
když jsme šli přes poledne do hospody, někdo si dal polévku, někdo velký
oběd, já jsem si teda taky dal polévku, abych nedělal ostudu:-) a světe div
se, někteří z nich si dali čaj nebo pivo a k tomu si z batohu vytáhli
chleba se salámem! Nikdo to moc neřešil. Takže možná jsme v některých
soudech papežštější než papež, ale uznávám, že je jiná situace, pokud
toto udělá každý ze skupiny 10 lidí a když to udělají z takové
skupiny dva. Možná se jen potřebujeme adaptovat, vyzkoušet si oba extrémy a
postupně získat „cit“ pro kompromis
Jinak já taky jezdím
s batohem, mám v něm foťák, pití, opalovací krém, sluneční brýle,
náhradní rukavice, čepici/přilbu a když stihnu nachystat svačinu, tak
klidně i jídlo. Batoh mi při jízdě nevadí, zvykl jsem si, kvůli tomu
foťáku je to pro mě většinou nutnost. Tož asi tak je to u mě
s batůžkama, svačinama, ostudou a podobně…
10.11.2008 18:52:41 #4
(Honza, ) Takže je povinnost něco prostě utratit v restauraci na svahu? Přijde mi to hrozně snobský. Jiná věc je sednout si do retaurace, nic neobjednat a tlačit do sebe donesenou sváču. V tom přápadě tam nemám co dělat. Ale jinak v tom nevidím žádný problém.
10.11.2008 19:26:00 #5
(pepe, pe.pe@bigboss.cz) Super, nesuper – jednou jsem konkrétně na Pitztalu zažil takový počasí, až jsem si myslel, že nedojedu ani do restaurace. Fialový omrzlý „šmouhy“ pod brýlemi zmizely asi po týdnu… Jinak, já jezdím taky s baťůžkem. Vozím, stejně jako Luboš Sušila, foťák, rukavice, čepici, čokoládovou tyčinku, tatrošku a krém. Ale navíc mám ještě termosku s čajíkem. Batoh na zádech mě nijak neomezuje, a obvykle funguju jako přepravce drobností pro celou výpravu. Co se týče konzumace vlastních zásob v restauraci, jsem proti tak napůl. Já si dám vždycky pití a třeba polívku, špagety nebo buřta. Z vlastních zásob stlačim maximálně nějakou tu tyčku. Na druhou stranu, konkrétně na Pitztalu to v hospodě absolutně neřešej. Češi sežerou svoje řízky, pak přijde maník, a ještě to po nich uklidí.....
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.