helmy se štítem
16.10.2011 20:08:43 #1
Chtěl bych si koupit helmu s plexi štítem. Klasická helma v kombinaci s brýlemi sice jde použít, ale není to ono, vždycky to někde netěsní a čočky nesnesu. Poradíte mi někdo kde mají slušnější výběr. V našich e-shopech moc velký výběr nemají a už vůbec ne mimo sezónu. V cizině by se dalo vybrat jenže koupit a pak posílat na výměnu to je fakt na dlouhé lokty.
16.10.2011 22:17:23 #4
>> #1, marian, 16. 10. 2011 20:08:43
Ja som Osbe Proton Sr. kúpil tu http://osbe.inshop.cz/inshop/ za polovičnú cenu. Niektoré veľkosti majú ešte za túto cenu.
16.10.2011 22:32:27 #5
Taky o tom uvažuji. Zatím jsem viděl na sjezdovkách pouze tento model: http://snow.cz/…america-2006
Jaký je váš názor na koupi ne lyžařské, ale motorkářské helmy, např. toto: http://www.2hmoto.cz/…t-black.html
16.10.2011 22:58:42 #6
>> #5,
zahradník, 16. 10. 2011 22:32:27
Porovnej si hmotnosti těch přileb co máš v odkazech
Jinak samozřejmě by moto helma byla asi možná
17.10.2011 12:26:13 #8
>> #1, marian, 16. 10. 2011 20:08:43
Pokud můžu poradit, tak si vyber takovou helmu, kde bude na plexi štítu molitan a bude doléhat až na obličej, jako klasické brýle, jinak ti pod něj bude foukat.
Osba už takové helmy dělá, třeba model Proton Sport.
Nebo zkus sehnat helmu od firmy KASK, helma od Vistu, kterou tady někdo zmiňoval je vlastně luxusnější verze té od KASKU, originál KASK je ale řádově levnější.
22.11.2011 15:29:44 #9
Tuhle jsem mel na hlave v intersportu a byla super. Asi to neni to cos myslel, ale mozna bo to mohlo splnit ucel.
07.12.2011 01:15:49 #12
Cau,vim ze jednu dobu delal tuhle helmu Uvex,konkrtene to byl Uvex Wings Pro Race Fireblade nebo tak nejak,ale myslim ze ji prestali delat,lec nekde se asi sehnat da a na vyzkouseni postaci klasickej Wings Pro Race,kterej je obyvklej a nemel by byt problem ho nekde ve sportu vyzkouset,jinak za docela dobrou cenovku dela helmu s plexi Dainese konkretne V-jet myslim.Jinak nejznamejsi v tyhle oblasti je podle me Osbe.Ale doclea by me zajmaly osobni zkusenosti s plexi,prave treba to jak moc pod nej fouka,coz je samo otazka,ktera je nasnade,pokud je vitr a snezi,tak si dokazu predstavit ze to asi moc pohodlny nebude,a taky jesli si do toho clovek nejak nefuni a nemlzi se to no a tak.....jinak je asi taky nevyhoda ze plexi musi mit urcitou propustnost svetla,takze takova helma nebude asi idealni do kazdych svetelnych podminek(vecerni lyzovani,mlha,slunecno),viz clank lyzarske bryle.Jinak se to podle me kupuje bud proto,ze to vypada trendy nebo proste je skupina lidi,ktera klasicke bryle na obliceji nesnese,zvlaste prave ti,kteri pouzivaji dioprticke bryle,pak to muze byt asi uspokojive reseni.
13.02.2012 17:41:16 #13
IVAN- Zkus nosit dioptrické brýle, nosit helmu a přes to lyžařské
brýle. Pak si nasaď Osbe Proton a pochopíš8-O . Ta helma je fakt skvělá.
Člověk má mnohem větší zorný pole než v brýlých, štít se dá
pohotově sklopit a vyklopit jednou rukou a helma je i perfektně provedená.
Všem doporučuju.
13.02.2012 18:33:46 #14
>> #12, Theeo, 07. 12. 2011 01:15:49
Uz druhu sezonu pouzivam prilbu so stitom Osbe Proton Sr. a som s nou velmi spokojny. Stity sa daju pohodlne vymenit a standartne su v krabici 2 (dymovy a oranzovy). A ak by skutocne velmi fukal vietor a snezilo, da sa plexi stit odmontovat a pouzit klasicke lyz. bryle, vzadu na prilbe je klip na ich uchytenie.
14.02.2012 17:07:23 #16
Osbe se štítem mám asi 5 let, ale nakonec jsem stejně skončil převážně s odmontovaným štítem a brýlemi.
PRO : Za slunečného
dne je to se štítem paráda, kombinace sluneční brýle + štít má hodně
do sebe. Úžasné periferní vidění. Blesková manipulace jednou rukou
Menší sklon k mlžení.
PROTI : Fouká pod
něj více než pod brýle, kdo to hůř snáší (jako já), více mu slzí
oči (i když jsou pod ním další-třeba dioptrické brýle). Zní to
komicky, ale ty slzy taky občas stříkají zevnitř na štít, kde to dělá
namrzlé šmouhy. Štít je při manipulaci s helmou víc „na ráně“,
i při opatrném zacházení se po čase snáz škrábne. Neplní tepelnou
funkci, což vadí pokud je fakt kosa.
14.02.2012 18:07:15 #17
>> #3, TomáS, 16. 10. 2011 21:12:28
Jestli je ve Skipointu za 9, tak ji třeba budou mít jinde za 4.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.