Rossignol Bandit SC80???
26.10.2011 16:54:18 #1
Dobrý den, rád bych znal názor odborníku na tuto lyži. Na upravené pistě jsem velmi dobrý lyžař a volný terén jsem vždy jezdil jen tak rekreačně. Přesto se mi to velice zalíbilo a chtěl bych se zeptat,zda-li by to byly vhodné lyže pro mě (180 cm, 77 kg), výška lyží 185 cm. Děkuji Všem za pomoc!
26.10.2011 17:47:16 #4
Jako jedna lyže, nebo už něco máš? Dle této recenze je to nic moc pro dobrého lyžaře:
Its on-slope performance is wanting, and it is not versatile enough in Freeride conditions to qualify for the „Versatile Freeride“ category. Nonetheless, this ski is a good bet for the resourceful to intermediate skier who is looking for a ski which is very easy to use at moderate speeds on downhill runs, pleasant underfoot on soft snow, and which can be used to gain experience on powder.
26.10.2011 18:20:23 #6
nechci nijak radit, jelikoz nejsem nijak excelentni lyzar, ale kdyz uz mas slalomky s kterymi jezdis na upravene piste, tak proc universaly??? si kup bud obracky na rychlosti nad 70km/h vyse nebo freeride lyze s 100mm pod botou a rockerem do volneho terenu a prasanu. universaly chapu jen pro nekoho kdo ma pouze jedny lyze na vse.
26.10.2011 18:46:39 #8
>> #7, maryys, 26. 10. 2011 18:30:12
No já myslím, že tahle lyže je spíš ještě sjezdovka 60% až 70%. Asi to nebudou žádný tvrdý lyže (dle rezenzí), zase je ale správně uvažuješ v délce 185cm. Myslím, že na tvrdší sjezdovce to bude na nich opruz. Jakmile napadne a nespojí se to ještě a budeš jezdit na upraveným měku, tak ve 185cm se na nich svezeš. V odpoledním bordelu pojedou asi taky pěkně, ale NE na ledových plotnách nebo uklouzaným sněhu. Trochu víc do terénu bych uvažoval spíš někde kolem 90–95mm, aby se s nima dalo jezdit i na sjezdovce. Rockeru bych se spíše vyvaroval, ten bych bral až u skutečných speciálek nad 105mm, které zase nevyužiješ, nebudeš-li cíleně vyhledávat podmínky. BTW na svých Scott Pure (92 jsem byl loni 4×, z toho bych pouze jednou ocenil širší. To ale ve Špindlu bylo nejvíce prašanu za posledních 10let:-)Obecně by ale tyhle široký lyže měly být pro dobrýho lyžaře jenom „top model only“, protože s narůstající šířkou narůstá problém s drživostí na hraně. Ta se údajně zlepšila za poslední tři roky a tak bych do staršího modelu a lyže pro středně pokročilé asi nešel.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.