Lyžovaní versus snowboarding [článek] - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Články Lyžovaní versus snowboarding [článek]

Lyžovaní versus snowboarding [článek]

04.12.2011 10:44:49 #1 

kompre muž

ZAPOJ SE DO DISKUZE A VYHRAJ OBLEČENÍ NORTHFINDER!

Přišli jste poprvé na svah a rozhodujete se, zda vyzkoušet lyže nebo snowboard? Anebo jste zkušený lyžař a máte chuť vyzkoušet jízdu na snowboardu? Tak právě pro vás přinášíme několik informaci a rad.
Odkaz na článek

05.12.2011 20:14:10 #2 

Kraaaaa

Na lyžích si připadám mnohem svobodněji, můžu se daleko volněji pohybovat po sjezdovkách, můžu si dělat s nohama co chci.A hlavně když se dostanu například někde na rovinku,tak daleko jednodušeji pomocí hůlek přejedu tento úsek. Nejčastější pohyb snowboardistů na sjezdovce je poskakování. Snowboardisti určitě zase něco blbého říkají o nás lyžařích. Ale není nad to, když se velkou rychlostí lyžař rozjede na kvalitní sjezdovce hlavně po ránu (když je panenský manšestr na sjezdovce)a začne krojit krásné oblouky a zaním zůstanou krásně uspořádané dvě rýhy ve sněhu. A poku nekdo bude chtít okusit jízdu v prašanu, může koneckonců i na lyžích. A navíc když člověk vidí ty krásně elegantně oblečené lyžařky v úplých kalhotách(na snowboarďačkách oblečení jen visí), tak je volba jasná. Ale nikomu samozřejmě neodpírám jeho volbu pro snowboard. Nic proti snowboarďákům ne­mám.

05.12.2011 20:23:59 #3 

Kaa

Proč ukázat na To či Ono? Snowboard jsem si koupil před více než 15 lety, asi, možná dříve. Obrovská těžká fošna, handmade, pevný vázání, nedalo se to unést, ale ta jízda byla tak jiná. Lyže šly do sklepa. Snowboard se rychle vyvíjí, na hony se vzdaluje lyžování, rovné lyže mi připadají srandovní. Časem jsem na prkně zažíval pocity svobody a radosti z jízdy, freeride v prašanu je asi nejvíc. Lyžařské firmy kopírují vykrojení hran, já najednou potřebuju lyže, abych mohl naučit lyžovat malou dceru, začínám znovu a k mému překvapení zjišťuju, že když to jde, naplňuje mě to stejně jako kdysi prkno, ta jízda je tak jiná. Na ledě je to asi nejvíc 8-)

06.12.2011 07:06:13 #4 

Fil muž

Tak v tom mam jasno :) Upravená sjezdovka jsou jasný lyže a když napadne prašan tak volim prkno ale mě je to jedno na čem a kde jedu hlavně že jedu a užívam si jízdu na max :)

06.12.2011 08:32:36 #5 

davidk muž

Když jsem se rozhodoval jestli lyže či snowboard, jednoznačně jsem zvolil lyže. Už kvuli tomu, že naučit se na lyžích je jednodušší, aspoň pro mě. Při navštívení sjezdovky jsem se ve svém přesvědčení jen utvrdil, pač jsem viděl hodně lidí, kteří se na snowboardu učili a upřímně, válet se pořád na zádech se mi moc nelíbí. Sjet kopec na lyžích, bez kaskadérských kreací a pádů kde hrozí naražení zadní části těla, se dá zvládnout za 1–2dny. Stejně jako lyžování má své výhody, má je i SNB a když se to umí, krásně se kouká na oboje. Ale jak se řiká 100lidí, 100názorů.

06.12.2011 12:30:38 #6 

kubes007

U niektorých dlhoročných lyžiarov príde moment keď sa na obyčajnej zjazdovke začnú „nudiť“ – tak to bolo aj v mojom prípade. Následne by mal nastať nejaký posun vpred. V mojom prípade to bolo požičanie si Snb v požičovni len tak for Funn. 3–4× som sa pobavil na doske je to predsa iný pohyb a niečo nové. No našťastie ma to nechytilo až na tolko aby som zanevrel na lyže. Pretože prišli na rad skúsenosti s freeride. To čo som zažil na freeride ski sa nedá slovami opísať – tá neskutočná voľnosť a ľahkosť pohybu je neuveriteľná. Najväčšou výhodou lyží oproti snb vo voľnom teréne je možnosť šľapania a ľahšieho presúvanie pomocou paličiek… freeride ski for ever

06.12.2011 12:59:47 #7 

V0174 muž

Nějaké ty roky jsem lyžoval, když jsem na popud kamarádů a známých zkusil snowboard. Nejprve půjčený z půjčovny, po dvou letech jsem se pak odhodlal si koupit vlastní. A užívám si dodnes oboje. Obvykle ráno obouvám lyže a užívám si „manšestr“ (fakt se to takhle píše!) a rychlost na čerstvě upravených sjezdovkách. Po obědě, nebo když už se (typicky na českých sjezdovkách) vytvoří muldy, přesedlám na snowboard a užívám si naházený sníh u kraje v nižších rychlostech. Na lyžích mě nebaví jezdit pomalu, na snowboardu zase moc rychle, takže je to pro mě ideální kombinace. Řekl bych, že se všechna tři prkýnka na sjezdovce krásně doplňují – díky odlišnému stylu jízdy nevzniká tak rychle typická struktura českých úzkých sjezdovek – uprostřed plotny a po krajích muldy, do kterých se většina bojí, aby neskončili v lese.

A takové věci se stávají a není důvod se jim nezasmát. (Pervers Animals)

06.12.2011 15:18:57 #8 

narf

Ked som zacinal ja, a rozhodoval sa ci lyze alebo snb, rozhodol som pre snb, lebo ked som pozeral ako si to uzivaju lyziari a ako snowboardisti, tak snb sa mi zapacilo viac. Po par padoch som to rychlo zmakol ako samouk a aj na lacnej doske som si to vedel uzit. Pri zaciatkoch bol hlavne problem s vlecnou pomou, kedze vyrezi po lyziaroch ma dost brzdili a par padov z pomy mi vedelo pokazit cely den, ale aj to sa dalo naucit. A nastastie existuju aj sedackove lanovky ;) Kedze upravenost niektorych zjazdoviek u nas dost klesa so stupajucou hodinou tak sa vela lyziarou stazuje ake bubny a nanosi snehu su na zjazdovke. Co mne ako snowboardistovy az tak neprekaza. Niekto spomina vyhodu lyzi ze snimi a s palickami sa moze dobre pohybovat,ale snowbordista vypne snb a kludne v tych botach moze ist kam chce ako v normalnych snehulach, zacial co prejst od parkoviska k zazdovke v lyziarkach je niekedy umenie. Moja zena co lyzuje by vedela povedal svoje ;) Takze prajem vsetkym vela snehu na jejich zjazdovkach a nech si vyberu co ich najviac bavi :D

07.12.2011 10:45:29 #9 

exTNT

Lyžovat mě rodiče začali učit v roce 1970 a docela se jim to povedlo. Hrozně mě to bavilo a dostal jsem se až k (amatérskému) závodění.

Přibližně v roce 1990 jsem začal koketovat s prknem – poprvé na hrozně mokrém a těžkém sněhu, takže jsem po cca hodině potřeboval vyždímat všechno včetně trenek a vzdal jsem to. Podruhé na totálně přemrzlém a umydleném sněhu, kdy jsem se tři dny mlátil jak kapr na suchu a měl jsem modré prakticky celé tělo. Čtvrtý den napadlo přes noc asi 25 cm prašanu a najednou to šlo – a bylo to krásný!!! Od té doby jsem přeskočil na prkno a strašně mě to bavilo, takže na lyže se jen prášilo.

Stejně jako u spousty jiných se situace změnila v roce 2003, kdy syn dospěl do věku 3 let a bylo třeba ho naučit lyžovat. Koupil jsem si tedy „spotřební“ carvingové lyže, abych se kolem něj mohl snadněji pohybovat a koukal jsem jak jelen, jaký pokrok během těch 13ti let lyže udělaly. Zjistil jsem, že carving je paráda a zase jsem se vrátil na lyže.

No a teď je juniorovi 11, lyžuje už krásně a dostal se do věku, kdy by rád zkusil prkno. Takže to vidím tak, že si asi letos někde půjčíme prkna oba (pokud bude hezký měkký sníh) a uvidíme jak to dopadne…

Závěrem: jak lyže, tak SNB mají něco do sebe. Na lyžích je člověk určitě mobilnější a zejména v českých horách (kotvy…) jsou lyže i podstatně pohodlnější, svezení v carvingovém oblouku je nádhera. Ale třeba pocit ze „surfování“ na SNB v čerstvém prašanu jsem na lyžích zatím nezažil a určitě to stojí za ty vykloubené kyčle z vleku…

Za sebe vidím jen jednu zásadní nevýhodu SNB, se kterou mám ale spíš mentální problém: velkou skupinu tzv. „snowboarďáků“, kteří v tlupách posedávají a polehávají na těch nejnemožnějších místech sjezdovek, co jim kde upadne, např. obaly od „kool sneků“ nechají ležet a obecně se chovají jako tupé stádo (hlavně specifikum našich českých hor). Dokonce jsem na vlastní oči (naštěstí jen z lanovky na Hnědý vrch, jinak bych se asi musel prát a bylo jich o dost víc…) viděl jednoho takového idiota rozkopávat plaňkový plot kolem školky malých smrčků, aby tam mohli jezdit – přece tam byl hluboký prašan a ten se mu líbil, tak co… Byl bych hrozně nerad, kdyby mě někdo měl s tímhle živočišným druhem hodit do jednoho pytle, takže nakonec nejspíš už zůstanu věrný lyžím, přinejmenším v našich horách.

A aby to někdo nepochopil špatně: rozhodně si nemyslím a neříkám, že všichni prknaři se na horách neumí chovat – ale z mých zkušeností je mezi nimi podobných případů podstatně víc, než mezi lyžaři.

07.12.2011 11:40:41 #10 

SparKii

Jako ortodoxní lyžař přiznávám, že jsem na Snb v životě nestál a občas obdivuji s jakou elegancí a grácií někteří dokáží překonat i náročnější terén – respekt. Mě osobně to neláká, a u nás v rodině na Snb taky nikdo nejezdí, takže mě k tomu ani nic nevede.A znovu se učit jezdit na něčem jiném? To raději opravdu celý den lyžuji a užívám si. Upravené sjezdovky, manšestr, carving, zasněžené hory kam jen oko dohlédne, sluníčko a nejbližší kolem mě, to je to, co na tom miluji a je jedno jestli na jednom nebo dvou prknech.

08.12.2011 13:00:05 #11 

DagG

lyze to je jasny, ale kdyz bude na prd snih, pucime na Moninci snowboarda a pudem se tam placat :-)

08.12.2011 17:52:18 #12 

Horca

Upozornění: Následující text není vhodný pro lyžaře!:)

Nebudu se dlouze rozepisovat a a už vůbec nechci nikomu radit, ať dělá to a nebo tohle, napíšu jen jedno: Píchněte mě hůlkou, kopněte přezkáčema do rozkroku, ale jestli je svištění na lyžích rovně dolu po „manšestru“ a následný čekání ve frontě na vlek víc, než vyšlápnutí si kopce, zatáčky a „poskakování“ v čerstvým prašanu na snowboardu, tak sním svoje kalhoty (stejně na mě jen „visí“:)). Takže za mě: Neverending snowboarding!

PS: Rivalita mezi náma vždycky byla, je a bude, ale prosím, neházejte nás všechny do jednoho koše. Inteligentní člověk si rozhodně nesedne pod muldu, nepůjde rozkopávat plaňkový plot, nebude znečišťovat přírodu..nehledě na to, zda je to lyžař, snowboardista nebo jezdí na pekáči.

PS2: Pozooor, už i snowboarďáci nosej úplý kalhoty!:)

08.12.2011 19:10:44 #13 

Kaa

>> #12, Horca, 08. 12. 2011 17:52:18

:-P pěkně

Vystihl jsi to, je to vo lidech. Teď jezdím víc na lyžích, ale více bezohledných blbů jsem viděl jezdit právě také na lyžích, nejlépe vodpoledne, palba dolů mezi dětma po modrej!?

Je jedno co máš na nohou, jde o to co je v hlavě.

11.12.2011 00:16:12 #14 

Tesna muž

Velmi dobře si pamatuji zimu 90/91, kdy jsem s kamarádem dle návodu z ABC postavili naše první prkno s epoxydovou skluznicí (vylepšené o šroubované hrany z rezervních zásob našich otců), které vydrželo pouze několik krátkých a zcela nekontrolovaných jízd – zřejmě překližka z 30 let starého gauče nebyla to pravé ořechové.

Hned poté jsme koupili nějaké sériově vyráběné prkno české výroby (byla to hrozně těžká a tvrdá deska), na něj naroubovali lankové patky ze starého deskového vázání (původní, nenášlapná verze) a špičky z Kooh-i-noor vázání z lyží na trávu (a bylo „tvrdé“ vázání, navíc na patce lehce přestavitelné). A s tímto vybavením jsme vyrazili na místní kopce, kde jsme po 2 sezony budili údiv, protože jsme obvykle byli první a jediné prkno, které se na těchto svazích vyskytovalo. To mělo mj. tu výhodu, že i vlekaři neměli nic proti našim amatérským prvním a po dlouhou dobu neúspěšným pokusům se na vleku vyvézt. Zvláště vesnické homemade pomy s rovnými tyčemi byl zážitek.

Po těchto dvou letech, kdy jsme ve finále tehdejší „loučky“ (dnes modré a modro-červené jezdili bez problémů a s obezřetnotí jsme dali i Velkou (černou) na Kohútce, a to v době, kdy se podobala metrovému schodišti, jsme se opět vrátili k lyžím, protože nás prkno nijak nenadchlo. Což bylo z dnešního pohledu dáno hlavně podmínkami tehdejších neupravovaných sjezdovek, které nedávaly prostor si prkno užít.

Zhruba po 10 letech jsem si prkno vyzkoušel i v Alpách, ale protože tam i lyžování dostalo proti českým kopcům o několik řádů jiný rozměr, po půl dni jsem ho vrátil a od té doby jezdím jen na lyžích.

Nevím, možná je to jen můj subjektivní dojem, ale připadá mi, že od boomu snowboardingu na přelomu tisícíletí, kdy na lanovkách byl poměr lyže prkno pomalu 1:1, dnes počet snowboarďáků výrazně klesá.

15.12.2011 17:35:38 #15 

Pacman

Od svého útlého mládí jsem pro dopravu na sněhu používal lyže.O „ďábelském“ prkénku jsem neměl ani tušení do té doby než si kluci u nás na svah donesli (dotáhli) nějakou napodobeninu z překližky.Nicméně na prkně jsem se začal učit teprve „nedávno“ v roce 2009 a mohu říct díky bohu za to,že jsem se do toho dal a neřekl už je pozdě na změny.Takže,pro mě určitě vítězí snowboarding.

16.12.2011 08:45:33 #16 

medax

Tak zatím nemůžu posoudit, neboť jsem nevyzkoušel ani jedno ( pokud nepočítám lyžařský výcvik před x lety na základní škole, kde jsme měli spíše jiné zájmy než lyžování). :-) Ale nikdy není pozdě, letošní zimu se chystám vyzkoušet lyže. Věřím, že to je báječný relax a oddychovka. A protože napřed musím mít nějakou lyžařskou výbavu, čekám že mi něco nadělí Ježíšek.

16.12.2011 19:34:51 #17 

Z-denik

Začala jsem s lyžemi, ale nikdy mi to moc nešlo, respektive jsme s rodiči na hory jezdili jen velmi málo a bez tréninku to prostě nejde.:-) A později jsem si připadala neohrabaně a trapně, že stále vypadám jako začátečník, tak jsem lyžování vzdala úplně. Na lyžařském výcviku na střední jsem vyzkoušela prkno a i přes mnoho šílených „držkopádů“ se mi zalíbilo. I když to má svoje nevýhody jako zmrzlý zadek od neustálého posedávání na sněhu nebo obtížnější překonávání rovinek, moc mě to baví. Hlavně mi přijde, že naučit se na snowboardu je mnohem jednodušší než na lyžích a připadám si prostě mnohem jistěji, když mám obě nohy přidělané k jednomu „prkénku“ a nemůžou se mi rozjet od sebe a všelijak zamotat. :-D

19.12.2011 10:43:53 #18 

novottom

Já jsem byl vždycky příznivce lyží. Od zkušenýho kamaráda jsem se naučil carving, pořídil kratší Elany s menším rádiusem a jsem naprosto spokojen. Není nad široký oblouky na upravených italských sjezdovkách. Zkoušel jsem snowboarding, ale nikdy mě to nevzalo. Po pravdě, ani mi to moc nešlo, což je možná důvod, proč jsem zůstal u dvou „prken“ :)

19.12.2011 12:53:48 #19 

Brigi muž

Jako malého kluka mě rodiče naučili lyžovat a bylo to skvělé. Bavilo mě si užívat jízdu na upravené sjezdovce a vychutnávat si rychlost, které jsem byl schopen dosáhnout… Pár let na to k nám dorazil snowboarding. Zaujalo mě to, jezdit si po kopci, jednou tak a pak zase tak. Zkoušet různé otočky a triky. Samozřejmě i rozdíly v oblečení byly markantní a stylové… Bylo to o mnoho svobodnější a pohodlnější, obout si měkké boty a jít si užívat na kopec, ať to byla sjezdovka a nebo freeride. Jasná nezávislost ;-) Dnes už však musím přiznat, že i nové styly lyžování mají taky hodně co nabídnout. Ať je to jízda ve snowparkách, upravených sjezdovkách nebo ve volném terénu. Na snowboardu i lyžích jde hlavně o to si to užít a vychutnávat si požitek z jízdy. Je to osobní projev 8-)

20.12.2011 19:38:08 #20 

lafa

Lyže jsou mojí vášní ale před pár lety jsem si půjčil prkno a za dvě hodiny mučení jsem byl hrozně dobouchanej.Dobrá zkoušet se musí všechno a já se rád vrátil k lyžím.Před čtyřmi lety můj malý synek tehdy už lyžař,pořád do mě hučel tatí ja chci snowboard tak opět půjčit a na kopec,já ho nebyl schopen a ani nechtěl učit,večer jsme koupily twin tipy a dnes po prknu ani nevzdychne lítá v parku až mě mrazí.Zároven razím heslo at si každej jezdí na čem chce hlavně že nesedí doma na prdeli.Blba najdeš všude.Tak at to jezdí

21.12.2011 11:17:51 #21 

ladnarek

Mno na lyžích začínal skoro každý. Někdo se toho chytl naplno a začal jezdit na hory a do ciziny. Já jsem takové možnosti neměl takže jsem lámal lyže na kopečku zvaném Buben :-D Poté co jsem začal vydělávat nějaké koruny začínaly Petříkovice , Mladé Buky a Černá Hora kde jsem začínal pokukovat po snowboardu . Je to asi 4 roky zpátky kdy mě kámoš říkal neboj běž do toho tak jsem šel . Půl dne jsem se mlatil po kopci a na vleku a druhý den jsem šel a koupil svůj první SNB . Je to prostě úplně něco jiného a myslím že opravdu si to člověk musí okoštovat aby věděl o čem je řeč . Každopádně já jsem pro prkno a kdo to vzá po 2 hodinách mlaceni po svahu je to možná trošku škoda protože za víkend se toho dá hodně naučit a když se pak chytne v nějakém parku prašan a začne se do něj skakat s nějakým tím trikem je to famozní ;-) Takže všem lyžařům a prknařům přeji hodně sněhu a žádné úrazy :-D

22.12.2011 17:24:39 #22 

Drupy.z

Ahoj všem.Já osobně jezdím na prkně už několik let a moc si to užívám.Nejlepší jízda,je pro mě v prašanu,když krásně svítí sluníčko a lechce mrzne.Kolem ticho,jen při jízdě dolů slyším sních pod prknem.To je paráda. :-)Osobně mám raději prašan než udusanou sjezdovku.Když udělám chybu a následuje pád,tak to tak nebolí,než na zmrzlé sjezdovce.Nejsem profík,neumím všelijaké triky a skoky.Jezdím sám sobě pro radost.Lyže jsem párkrát skoušel ale nikdy mě to nic neřeklo.Na lyžích jezdí spoustu,nebo vetšina lidi a já jsem nechtěl být další ovce v davu, i proto jsem volil prkno.Na prkně je to pro mě pocit svobody,volnosti a radosti z jízdy.

25.12.2011 19:05:45 #23 

Free

Ak ste začiatočník a neviete sa rozhodnúť tak odporúčam snowboard. Zdá sa to ľahké ale je to presný opak.budete mať nohy pripnuté a nemožte nimi hýbať samostatne iba spolu.Spočiatku vám budú robiť problémy zatáčky ale keď sa už do toho dostanete tak je to paráda.Lyže sú tiež super ale na snowboarde sa dá viac vyblázniť.Ja som spočiatku lyžoval až neskor ma uchytil snowboard.Keď som sa len učil tak ma to nebavilo bude vás z toho bolieť poriadne kostrč a kolena preto odporúčam aspoň chrániče na kolena aby ste ich nemali také zničené ako ja.Postupne som lyže úplne vynechal a jazdil už len na snowboarde.Už je to pekných pár rokov čo na ňom jazdím. A keď idete ešte na nejakú freerajdovu zonu tak je to úplne fantastické.teraz si už moj život bez snowboardu neviem predstaviť.

26.12.2011 12:23:42 #24 

Dudy

Ovládam aj lyže aj snowboard. Carving (štýl lyžovania) je proste niečo užasne a začal som to tak vnímať až ked som sa tu techniku naučil. Vie to človeka strhnúť a vie si tu jazdu naplno užiť a vychutnávať si to. Ide len o správne zvládnutý štýl, ktorý sa ťažko učí a každý musí sám pocítiť kedy treba zatlačiť na hranu lyži a unášať sa tým ako samo ťa to berie na druhu stranu kopca. O snowboadovani len toľko že som sa to naučil za jeden deň a za týždeň som sa zlepšil natoľko že už som mohol trénovať len triky a to na zjazdárskom svahu mi bude nanič. Ak board tak jedine len race snowboard lebo ma irituje ak niekto si zobere obyčajný snowboard a snaží sa zdolať zjazdársky kopec a 80% boardistov kopec len zošmýka a to naštve asi každého kto si chce jazdu vychutnať a potom už sa dá len zbaliť a isť domov znechutený z nepodarenej lyžovačky. K lyžovaniu len toľko že sa to treba učiť stále a treba veľkú trpezlivosť kým to pôjde, kým na boarde to človek zvládne behom par hodín. A ako lyžuješ prezradí o tebe všetko. Lyže sú odraz tvojej osobnosti. NAVŽDY LYŽE

26.12.2011 20:57:25 #25 

marvan

Pro mě už asi navždy zůstanou lyže. Sjezdovky či běžky. Myslím, že mezi snowboarďáky Mádla s Kotkem nepatřím… Dcera s nima koketuje a chce to zkusit, já si nechám vzpomínky na to, jak jsem začínala lyžovat stylem, že mi děda do špičky dřevěné lyže navrtal dírku, narval tam provázek a tahal mě za sebou. Gumové lyžáky a další vzpomínky, co více si přát. Snad jen nedopadnout jako Hanč a Vrbata. Ovšem opírat se o cizí prkno u stánku s grogem, bombardinem, pumelenicí nebo podobným nápojem umím docela dobře…

04.01.2012 16:38:28 #26 

Arachnittu muž

… Jednoznačne dávam hlas Snowboarding-u. Už by som si nevedel predstaviť žeby som mal jazdiť na lyžiach. Na „prkne“ mám pocit voľnosti a zároveň sa mi ľúbi elegantnosť pri freestyle … ovšem nemám nič proti lyžiarom. taktiež mám kamoša čo jazdi freeski a je to taktiež dosť zaujímavé.. no Doska je doska…:)

07.01.2012 21:05:23 #27 

sandri

Ja som lyzovala od malicka, 15 rokov a potom som vymenila lyze za snowboard. Obidve maju nieco do seba, no musim dat svoj hlas doske. Uz snowboardujem 10 rokov, no este stale sa na tom necitim uplne ako doma, takze je to pre mna stale vyzva..Niekedy si prajem mat k tomu bordu aj palicky :)) Tesim sa na zimu uz v horucich letnych mesiacoch a viem ze je to kvoli doske :)

19.01.2012 09:56:07 #28 

Pudl

Zdravím, od malička jsem jezdil na lyžích závodně ,ale po nějakém čase mi to přišlo stereotypní a chtěl jsem zkusit něco nového. V té době se začal v ČR rozvíjet Snowboarding a mě lákalo to také zkusit, od té doby jsem na lyžích nestál. Snowboarding mi dává na svahu mnohem víc než lyže ,ale jde podle mého hlavně o to co člověk od lyžování/snow­boardování očekává. Tyhle dvě aktivity jsou dle mého hodně rozdílné a nedá se určit jestli je lepší to nebo to. U mě zvítězil snowboarding,je pro mě jak zábavou tak do jisté míry i životním stylem. Znám spoustu lidí co jezdí jak na lyžích tak na prkně. Ale na jednom se s nima shodnu pokaždé…SNB boty je mnohem pohodlnější než přeskáče :)

19.01.2012 18:54:01 #29 

czert11

skusal som lyzovat,ale ked som sa postavil prvy krat na dosku,tak som si povedal,ze toto je pre mna a odvtedy som na lyziach nestal aj lyze maju svoje,vec nazoru>D

25.01.2012 14:29:39 #30 

k.i.k.a.

Každý má svuj názor !!! Já například jezdím jenom na lyžích a nikdy bych je za nic jiného neviměnila … vždycky se hrozně těším na zimu kdy si mužu jít zase zalyžovat na nejbližší svah. Jízdu si vždy užívám svištění dolů z kopce vítr ve vlasech (samozdřejmě přes přilbu :D )a čerstvý vzduch. Nikdy bych to nevyměnila za jízdu na snowboardu ikdyž bych to někdy ráda zkusila.

Co tě nezabije, to tě posílí !

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy