Ski Amade-Bad Gastein - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Rakousko Ski Amade-Bad Gastein

Ski Amade-Bad Gastein

29.12.2011 16:52:44 #1 

goldone

Lonsky „aktualni report“ z tohoto stediska mne navnadil,abychom se zenou stravili par dnu mezi svatky na lyzich prave zde.Dle wwww stranek tohoto strediska napadlo na hrebenech cca 100cm a v udoli 30cm snehu,takze jsme se tesili na skvele zazitky.Nemluve o tom,ze v poslednich dnech byly pomerne mrazive dny,takze co nezapadalo snehem,slo snad dosnezit.Ale realita byla bohuzel naprosto katastrofalni­.Spousta sjezdovek uzavrena a ty, co jsou otevrene, jsou na spouste mist vydrene az na travu.A nemluvim jen o par metrech sjezdovky-jsou useky,ktere proste nejdou po snehu projet.Rolbari asi uz ted zapijeji Silvestra,protoze dnes rano byla hlina i tam,kde vcera byl jeste snih-a dle tvaru te hliny je to prace rolby.Kapitola sama pro sebe jsou snehova dela-v noci na stredu bylo jasno a kolem –8,na ctvrtek zpocatku jasno,pozdeji se zatahlo a teplota kolem –6. Avsak dela zacala strilet az dnes dopoledne kolem 10h,cca pul hodiny potom,co zacalo chumelit.Do te doby jsem nezahledl jedine delo v provozu.Uzna­vam,ze je to krasny a rozmanity areal-projeli jsme snad vsechny sjezdy ze Stubnerkogelu a zajeli se podivat na Sportgastein-ale bohuzel nemohu napsat nic jineho nez-UZ NIKDY VICE!Zazil jsem i horsi lyzovani,ale to bylo na vine pocasi.Tady mi to pripada jako naprosty nezajem provozovatele-udoli je plne zakazniku,kteri tak jako tak zaplati za permice,tak proc se snazit??? P.S.Upřímnou soustrast všem, kteří zde mají v těchto dnech objednané ubytování.

07.02.2012 23:43:41 #2 

vitan

Zrovna se rozhoduji mezi Bad Gasteinem,Schlad­mingem a Nassfeldem v termínu 17.2.-25.2.12 a tenhle report od goldoneho mě pořádně zviklal – máte někdo podobnou zkušenost jak píše on, respektive co byste z těch 3 doporučili?

08.02.2012 08:28:20 #3 

jurav muž

>> #2, vitan, 07. 02. 2012 23:43:41 Samozřejmě situace v Gasteinu bude díky novému sněhu a mrazům podstatně jiná než píše Goldone.Bohužel,ale i já mám s úpraveností tratí v Bad Gasteinu špatnou zkušenost,asi zatím nejhorší z Rakouska.Něco jiného je ale Dorfgastein,tam vždy super. V Nassfeldu jsem nebyl,ale je tam letos proti zbytku Rakouska málo sněhu. Já bych určitě volil Schladming.Upra­venost tratí v pohodě a i když v tomto termínu bude hodně lidí všude,tak aspoň můžeš volit mezi Schladmingem,Re­iteralmem,Hau­ser-Kaiblingem a hledat volnější tratě.

08.02.2012 09:52:35 #4 

vitan

Díky za reakci, pže upravenost tratí je pro mě dost důležité měřítko. Před 14 dny jsem byl v Saalbachu a vzhledem k tomu, že 2 dny chumelilo, tak se na to rolbaři docela vyhulili a bylo to velké zklamání. Připadali jsme si tam co se upravenosti sjezdovek týče úplně stejně jako na Slovensku v Tatrách letos 1.týden v lednu a hodně jsme na to nadávali. O Nassfeldu jsem vyčetl, že tam jsou 3 různí provozovatelé vleků a lanovek, kteří mezi sebou soutěží, aby přitáhli co nejvíc lidí na své sjezdovky, pže tržby se pak rozdělují v poměru počtu lyžařů. Tudíž usuzuji, že tam by nemusel být s úpravou sjezdovek problém…(?). pro jistotu dám na asi na tebe a zvolíme ten Schladming…

08.02.2012 10:19:40 #5 

jurav muž

>> #4, vitan, 08. 02. 2012 09:52:35 S tím Nassfeldem nevím.Bohužel Rakousko fakt není Itálie. Letos před vánoci jeden den ve Flachau dost špatné,potom dva dny Schladming super.Teď by to ale mělo být v pohodě všude,žádné přívaly sněhu nejsou v předpovědích vi­dět.

08.02.2012 10:22:53 #6 

No13cz

>> #4, vitan, 08. 02. 2012 09:52:35

V Nassfeldu jsem byl cca pětkrát, pravda,je to už aspoň tři roky, kdy jsem tam byl naposled, ale musím říct, že s úpravou svahů spokojenost. Samozřejmě dáno i tím, že jsme jezdívali začátkem března,kdy už žádné velké přívaly sněhu nebývají. Jediný problém je ten, že je tam několik „hrdel“, která jsou v jedenáct boulovištěm, takže to člověk prostě musí u těch dojezdů vždy nějak předrndat…Ono to s tou úpravou je asi i o štěstí, zrovna právě ve schladmingu jsme chytli tři dny sněžení a holt prostě to byl freeride, to se nedá nic dělat, ale pak zbytek týdne pohodička…Na Schladmingu mi vadí ta jeho hrozná roztaženost, v tomto je Nassfeld super,že je kompaktní, ale rozmanitý…Ale obě střediska mají něco do sebe…

08.02.2012 14:07:20 #7 

vitan

..někde na netu jsem cca před 3 lety vyčetl, že jedno středisko v Alpách (asi v Itálii) upravuje sjezdovky rolbama i během dne…ale za boha si nevzpomenu, který to bylo..:(, pokud by někdo věděl, nechť dá tip.

08.02.2012 14:21:29 #8 

kokoska.rokoska muž

>> #7, vitan, 08. 02. 2012 14:07:20

Tuhle prasárnu dělá spouta středisek v Rakousku, kdy speciálně odpoledne se to rolbama na sjezdovkách jenom hemží. Rolbaři totiž spěchaj domů na bratwurst a nechce se jim makat v noci.

V Italii jsem to naštěstí zatím neviděl. A podle toho taky sjezdovky vypadaj…

„Tak špatnej lyžař snad ani nemůže bejt slušnej člověk!“

08.02.2012 15:26:57 #9 

vitan

..bylo to myšlený jinak, jakože to upravujou pro lyžaře a pak to samozřejmě přejedou ještě v noci nebo brzo ráno před otevřením…To co píšeš dělali letos v Tatr.Lomnici na 1ný sjezdovce, kterou ráno zabudli upravit a nechali ji osudu, a ještě se pak ve 3 odpoledne mohli zmrcnout, že jim tam jako jezděj lyžaři ve stopě rolby..

08.02.2012 16:26:24 #10 

kokoska.rokoska muž

>> #9, vitan, 08. 02. 2012 15:26:57

Ne, to nemůžou dělat pro lyžaře. Takový trouba snad žádný rolbař není. Na čerstvě urolbovaném se totiž smysluplně jezdit nedá…

„Tak špatnej lyžař snad ani nemůže bejt slušnej člověk!“

08.02.2012 19:10:11 #11 

vitan

No někde jo – http://www.komodity.cz/…Quebec-x3345, ale to je jiný kraj – jiný mrav..:))

08.02.2012 19:36:36 #12 

HonzA_ muž

>> #11, vitan, 08. 02. 2012 19:10:11

Holt podle chuti každého soudruha. Já osobně mám ale rád na sjezdovce buď tvrdo a nebo rozježděné srágory či prašan. Čerstvě urolbovaný měkký sníh, který se sem tam propadá a není na něm pořádně poznat kde držet bude a kde ne, moc nemusím.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

08.02.2012 20:03:40 #13 

brumla muž

před dávnými léty rolbovali během dne na Hochkaru, nevím jaká je sitace teď. Každopádně se na tom jezdit nedá.

09.02.2012 00:32:28 #14 

Martin_B muž

>> #4, vitan, 08. 02. 2012 09:52:35 Před 14 dny a také předtím padalo v Saalbachu skutečně velmi mnoho sněhu, několikrát po sobě cca 40 cm za noc. Ono pak nějakou dobu přirozeně trvá, než se sníh zhutní a dokonale spojí s podkladem. To chce prostě čas. Takže jestli se na to vlekaři „vyhulili“ nebo „nevyhulili“, vyšlo by to nastejno. Prostě a jednoduše jsi měl smůlu, že hodně sněžilo.

Jezdím jak umím.

11.02.2012 21:46:09 #15 

DAVE71 muž

Doporučuji všem kdo mají rádi upravené sjezdovky aby přesně sledovali předovědi počasí. Moje zkušenost z rakouských a italských středisek (Klausberg, Moltaler, st.Anton, Hintrtux, Salbach,Stuhleck, Semmering, Hochkar, Schladming, Bad Gastein) je v podstatě stejná. Přes noc rolby projedou sjezdovku a zbytek je věcí přírody.

Já co jezdím MIMO upravené sjezdovky, se přizpůsobuji sněhové a teplotní realitě. Takže tento rok jsem ve Schladmingu jezdil v plus 10 a v Bad gasteinu v mínus 20. V prašanu v Bad Gastein i břečce na Schladmingu. Takže méně brečení na úpravu sjezdovek a více tvrdosti k sobě a investic do vybavení.

Zdar

Jedu kam až to jde!

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy