31.01.2012 12:04:42 #1
Skupině otrlých lyžníků z Brna se uvolnilo pár míst. Máme volný pokoj(4,nebo6lůžek)na šumavském Špičáku,termín 12–17.2.2012 – chata Kamzík, přímo na sjezdovce. Ubytování s polopenzí za 320 Kč na osobu, kontakt – vl.ad@email.cz, nebo mob.777787828
07.02.2012 10:22:28 #2
Ahoj Ta otrlost je na místě. Chci vás jen varovat,přesto že tam mají metr sněhu,celý den perou technický sníh lidem do očí(nechápu,že jim nestačí zasněžovat v noci a po skončení lyžování) a to je velmi nepříjemná záležitost,zvlášt při teplotě –15st (objet se to nedá,děla jsou všude). Jinak pěkné sjezdovky,na které jsem se těšil,dokáží jeho provozovatelé totálně znechutit. Rozhodně nepotěší ani parkování,které je daleko a i v dnešní době je placené! Škoda,takhle se k zákazníkům nechová.
07.02.2012 19:27:36 #3
>> #2, marekvenzara, 07. 02. 2012 10:22:28
Tak to zapnuté zasněžování přes den při těchle podmínkách je plivanec do tváře návštěvníkům, kteří jim vozí peníze v týdnech před jarními prázdninami.
A to parkování je velká bolest Špičáku. Když je dost sněhu, dá se zaparkovat v sedle. Ale místa je tam málo. Jinak je to opruz. A zjevně to nemá řešení, majitel pozemků si chce vydělat. Megalomanským plánovaným řešením je stavba sedačky z parkoviště k dolní stanici lanovky.
07.02.2012 19:37:47 #4
>> #3, HonzA_, 07. 02. 2012 19:27:36
Vzdalenost od parkoviste je urcite velmi neprijemna, nicmene pri tydennim pobytu v chate primo na sjezdovce bych to neprecenoval.
Zasnezovani, souhlasim, je skutecne nesvar, ktery bezesporu neni nutny. Otazkou je, zda nemaji zakazano zasnezovat v noci, napr. kvuli hluku.
Osobne jsem zazil zasnezovani na rodinnem stredisku Lipno, kde to prali mezi vanoznimi svatky do davu malych deti s rodici a Holandanu … Nestava se z toho nejaky pekny sumavsky zvyk ?
Poznamka OT : porovnam-li cenu zde zverejnenou s tim, co jsem zjistil pri hledani ubytovani v okoli Klinovce, je to za hubicku. To se patrne da snest i to zasnezovani…
07.02.2012 20:05:45 #5
>> #4, Martin430, 07. 02. 2012 19:37:47
Reagoval jsem na marekvenzara, zjevně píše o čerstvé zkušenosti a nemá to s nabízeným týdenním pobytem souvislost.
K tomu zasněžování – ano, je to možné že nemůžou zasněžovat v noci, zkusím se na to poptat. Ale v tom případě existují místo tyčových „chrličů do ksichtu“ rozesetých napevno podél sjezdovky i klasické „kanóny“, kterými se dá sníh foukat na hromadu. Stejně by měl vyzrát než se naveze na sjezdovku. O tom by odborníci z italského království armabetonu mohli vyprávět. Zrovna v lednu jsem viděl jak jednu pěkně uleželou hromadu rozkopávali rypadlem.
V několika areálech jsem se už poptával a většinou mi bylo řečeno něco ve stylu „v týdnu na hosty prdíme a pereme jim to do ksichtu, musíme nadělat sníh na víkend“.
A asi to opravdu bude šumavská specialita, na Zadově to dělávali celkem často. Stačilo sjet kopec a kromě pocitu jízdy po šmirglu jsi měl brýle plné zmrzlých kapek vody a mohl si je vzít škrabkou abys alespoň něco viděl.
K tomu OT: na Klínovci vím také o ubytování na sjezdovce za ještě větší hubičku než toto. Bohužel jen v pracovní dny a v doprovodu té správné osoby. Navíc s celkem omezenou kapacitou.
08.02.2012 09:09:52 #6
jo to zasnezovani je fakt „supr“ vec, jasne pocasi metr snehu a na sjezdovce musim jet s lyzarskymi brylemi, pac kazdejch 100m dostanu do obliceje „peeling“ ledovych krystalek.posledni roky to resim tak, ze pokud jedu v tydnu na pulden na „rychlovku“, tak predtim volam, zda zasnezuji a jedu tam kde mi potvrdi , ze nikoliv.Po spatnych zkusenostech si i na papirek u telefonu zapisuji jmeno a cas s kym mluvim.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.