[Diskuze k článku]: TESTY LYŽÍ - SNOWTEST 06/07
15.02.2007 17:25:52 #1
Stalo se už tradicí, že tým lyžařů okolo redakce našeho časopisu každoročně vyráží koncem zimy na jednu ze svých stěžejních akcí – test lyží. Ani letos tomu nebylo jinak. S rovnou stovkou lidí letos cestovalo šedesát testovacích párů, z nichž čtyřicet naleznete detailně popsaných na následujících stránkách. Testovalo se ve švýcarském Davosu, a to v prvním dubnovém týdnu. Počasí vyšlo téměř ideálně, čímž završilo vedle vysokého počtu testérů (a tedy spolehlivého statistického vzorku) i další předpoklady k tomu, abychom dosáhli relevantních výsledků. Dá se s určitostí říci, že letošní SNOWtest přináší nejspolehlivější informace v historii.
20.02.2007 09:47:27 #2
(Kalas, ) Ahoj lidi, nemáte někdo náhodou nějaký zkušenosti se slalomkama od Voelklu? V testu jsou tu z Racetigerů jenom ty obřačky, takže uvítám nějaké bližší info. Díky!
23.02.2007 21:55:04 #3
(Petr, petr.socha@snow.cz) Samozřejmě, mnoho testérů, i já osobně.
23.02.2007 22:08:37 #4
(Petr, ) Máte někdo zkušenosti s těmito lyžemi? Popřípadě jaké?:-) Máme doma Atomic Beta Race 11.21 a Voelk P60 Slalom Carver, nevím jestli si to myslíém dobře, ale jsou ty Allstar něco mezi? Dík za odpověď.
24.02.2007 08:49:56 #5
(Anča, ) Ahoj ano mam.Ale mam tie zlte recetigre.Dobre drzia ci uz v hlbokom snehu, tak i na lade.Odporucam:)
23.04.2007 11:37:55 #6
(Petr, ) Žluté slalomky nemám, ale červené GS (obřačky) a není myslím lepší lyže na trhu. Není však pro rekreační ježdění, kratší oblouk se dá, ale dá to větší námahu. Zato na ledu a upravené trati při delším oblouku člověk zažije fakt adrenalin. Krájí led doslova jako žiletka. Včera jsem se vrátil z Tuxu a jeden pán co si koupil Rossignoly 9 vůbec nechápal jak můžeme se synem v takovém tvrdém ledovatém terénu jezdit tak rychle aniž bychom upadli. Byl to celkem dobrý lyžař ale na svých tyky docela drahých lyžích měl problém.........
08.12.2007 15:43:20 #7
(jean, xholom@centrum.cz) ahoj, mam
uz par let volkl p50 race carvery, 183 delka. uz od techto lyzi si myslim porad
plati veta uvedena v testu: „draha, narocna, ale uzasna milenka “ nevymenil bych. na tvrdem
snehu, ledu, uparvenem kopci neprekonatelna lyze.
24.01.2008 20:30:32 #8
(Andrej, kusnierik@sezam.cz) Shanim informace k temto lyzim, jak jsou postaveny a jake jsou zkusenosti s nima v terenu. Co vim, tak se jedna o jakousi specialni verzy z rady Supershape vyrobenou pro sit prodejen Sport 2000. Je to opravdu jen prebarveny model Supershape? Diky vsem. A.
24.01.2008 23:19:48 #9
(PetrAT, ) Měl jsem půjčenou loňskou v délce 160 cm. Připadla mi vcelku rychlá a hodná. Jsem hobby lyžař, žádný závodník. Osobně jsem si koupil Elan SLX 165 cm a ta je ve srovnání taková zábavnější, dravější, více emocí. Ale někomu může vyhovovat ta „vychytanost“ „felklů“. nevím jak letos, ale cenově měl Volkl trošku úlet
24.01.2008 23:25:39 #10
(PetrAT, ) jezdil jsem asi 2 zimy dozadu Supersport s těma hodně hvězdičkama, nejvyšší model. V té době jsem měl Elan S12. Musím říct, že ty Volkly mě doslova nadchly. S rádiusem asi 14m, délka 168 cm krásně zatáčely, žádné násilí. problémem v té době byla cena téměř 24.000,– . Co bylo zajímavé, že vydávaly při jízdě takový podivný hluk, ale jezdily moc pěkně a o dost lépe než S12.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.