Domů Diskuze Portál SNOW It's time to say goodbye

It's time to say goodbye

25.02.2012 20:58:45 #1 

Pavlos muž

Možná to bude někom vadit, že použiju tuto anglickou frázi, ale nastal čas, kdy se loučím s portálem SNOW.

Bohužel se jeho informační hodnota blíží nule a čekat na ojedinělé příspěvky Ivana Sosny (díky Ti za Tvojí skvělou práci) mě už nebaví.

Stejně tak upadá i kvalita fóra. Zdravé jádro se odmlčelo a nově příchozí „odborníci“ plodí někdy takové hovadiny, až je mi blivno. Takže mějte se tu pěkně a vzpomínejte na mě jak chcete a uznáte za vhodné.

Třeba se někdy potkáme na svahu nebo u bufetu…

SKOL

PS To samé lze říci i o tištěném časopisu, ze kterého se stává magazín freeridu a já vážně uvažuju o tom, že si ho už příští rok nepředplatím

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

26.02.2012 18:08:54 #2 

Gravedigger

>> #1, Pavlos, 25. 02. 2012 20:58:45

tvuj avatar mi bude chybet

26.02.2012 20:09:02 #3 

TomáS muž

Ty vole to zname.....uz po treti to balis? Pockej az budes neco potrebovat:) PS: me odmlceni se da vysvetlit jednoduse, novou praci:-) PS2 pak asi Jankuv budiness plan na.sral par lidi, no a kdyz HOnzi nelovi duse a nedodava nezaujate recenze o Sportenech, je trochu nuda, no…

27.02.2012 13:26:31 #4 

Harry žena

Ja som uz par krat napisal,ze vsetko co malo byt povedane ohladom race ski/do ostatneho sa nestaram/,tak uz povedane/napi­sane/ bolo.

Takze ktokolvek kto sem prestane prispievat/zdravim Ta Ivane/ uz nemusi mat pocit,ze niekoho oklamal.

Pavlosi,aj ked sa osobne nepozname,pri Tvojom rozluceni s nami musim podotknut,ze Tvoje prispevky boli pre mna osobne velmi zaujimave.

Tak Ta poslednykrat tymto zdravim/teda ak mozem/,chcel by som apelovat,bud pri rozume a prehodnot svoj postoj.

Nie si na urovni Mski,ktory si to moze dovolit.

Prepac ak som Ta akokolvek urazil,cau Harry.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

28.02.2012 10:55:57 #5 

ivan

>> #4, Harry, 27. 02. 2012 13:26:31 a další

Kdyby lyžování bylo větší byznys a já byl příznivce konspiračních teorií, snad bych uvěřil, že časopisová konkurence si zaplatila konkrétní osoby, aby zdejší fórum rozložily. Snad včetně mskiho, krajánků i plejády nově příchozích.

Harry, v situaci, kdy bych neměl žádný vztah ke SNOW, bych v současné situaci možná opravdu mlčel, neboť bych ve své účasti neviděl žádný větší přínos. Podobně jako jsem přestal diskutovat na carving-ski (kde to ale bylo vždy neobyčejně slušné a navíc jsem si tam příjemně udržoval němčinu) a na epicski (dtto English).

Protože ale mám existenční zájem na tom, aby se SNOW – časopisu i webu včetně fóra – dařilo, nezdekuju se a pokusím se, nabubřele řečeno, zachránit, co se dá.

S ohledem na všechny kvalitní informace, které se tady za ty roky objevily, i další dobrá vlákna a užitečné diskuse (což se nakonec zhmotnilo v úspěšném unikátním závodě) si myslím, že to stojí za to. Tím spíš, že role papíru obecně klesá a role nových médií roste. Viz např. dnes toto:

http://finance.idnes.cz/…dnikani.aspx?…

V neposlední řadě i proto, že tady máme jedinou funkční lyžařskou diskusi v Česku. Uvědomme si, že když si necháme rozesrat a zdegradovat tohle fórum, nenahraditelně poškodíme jedinou platformu, kde se neprovozuje (polo)píárové psaní o lyžování a lyžích. Tohle byste vážně chtěli?

Myslete na volnou, necenzurovanou, „unbiased“ diskusi. Za pár let možná budeme na dnešní internetovou svobodu zjihle vzpomínat. Tak si tuhle možnost nepodělejme už teď sami.

28.02.2012 11:39:14 #6 

Harry žena

>> #5, ivan, 28. 02. 2012 10:55:57

Toto co si napisal,je pre mna odpoved,preco si Ta musim strasne vazit.

Skoda,ze na obraku Snow,som Ti nemohol aspon podat tu moju uhorsku ruku.

Snad casom sa to podari.

Petre Havelko,ako som Ti to hovoril?Chrante si ivana ako najvetsi klenot?Tusim tak to bolo.

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

28.02.2012 12:17:31 #7 

Alda71 muž

Lepší je být férově těsně druhý, než vždycky první za každou cenu.

28.02.2012 12:51:31 #8 

TNS muž

..Neblbni človeče.Čítaj a keď sa Ti bude niečo pozdávať prispej.Mŕtvol a nemŕtvych je tu už viac než dosť.Máme aj gravediggera,ale dobrý hrobár tu chýba.Vidíš ako furt vyliezame:)

>> #4, Harry, 27. 02. 2012 13:26:31

„Ja som uz par krat napisal,ze vsetko co malo byt povedane ohladom race ski/do ostatneho sa nestaram/,tak uz povedane/napi­sane/ bolo.“

Žeby? A si si tým istý?

>> #5, ivan, 28. 02. 2012 10:55:57

„Myslete na volnou, necenzurovanou, „unbiased“ diskusi. Za pár let možná budeme na dnešní internetovou svobodu zjihle vzpomínat. Tak si tuhle možnost nepodělejme už teď sami.“

..veru,to by bola smutná budúcnosť.

>> #6, Harry, 28. 02. 2012 11:39:14

„Skoda,ze na obraku Snow,som Ti nemohol aspon podat tu moju uhorsku ruku.“ Som už trochu mladší,tak Rakúsko-Uhorsko nepamätám,ale môhol by som Vám podať uhorkovú ruku,len neviem či by ste práve o to stáli.

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

28.02.2012 13:12:33 #9 

Harry žena

Harry, 27. 02. 2012 13:26:31

„Ja som uz par krat napisal,ze vsetko co malo byt povedane ohladom race ski/do ostatneho sa nestaram/,tak uz povedane/napi sane/ bolo.“ Žeby? A si si tým istý?

Arsi ahoj.

Omluvam sa.Nie som si tym isty.Dost som si dovolil.A slalomova technika sa stale meni,tak mi to prepac./bojim sa vopred,ze tieto vety mi Mski a ivan daju riadne zozrat./

Ale znova,technika slalomoveho obluka sa meni,Na to doplati/la/Sarka.

Zdravim Vas.

caute Harry.

28.02.2012 13:56:38 #10 

ivan

>> #6, Harry, 28. 02. 2012 11:39:14

>> #7, Alda71, 28. 02. 2012 12:17:31

Díky vám chlapci za milá slova, která beru i jako podporu další existence co nejkvalitnější diskuse.

Původně jsem měl napsaný ještě odstavec o tom, že čistě sobecky na diskusi nijak nelpím, ale nakonec mi to přišlo poněkud nabubřelý tahat do toho moje ego. Ale budiž, pro úplnost:

„Mě osobně by nijak moc neubylo. Diskuse mě stojí akorát čas vynaložený zadarmo a troufám si neskromně říct, že v ní nepoměrně víc dávám než od ní dostávám (zejména jestli svůj několikátý odchod tentokrát mski dodrží). A skromných pár korun za pár článků a blogů zde mě taky nevytrhne. Saturovaný psaním jsem za ty roky dostatečně. A jak už jsem kdysi zmínil, ona společenská „chatová“ funkce fóra mě moc nebere. Čas, jehož ostatně v životě už zase tak extra moc nemám, strávím raději meditací než plky.“

Jenže, popravdě řečeno, ta motivace tady přece jenom je. Jednak přece jenom člověku dělá dobře fungovat tam, kde ho za to, co zná a umí, uznávají. Ale také mě baví uvádět věci na pravou míru, demýtizovat, ukazovat na to, co bývá skryto pod nablýskanou oficiální šlupičkou, co se vyjeví, když se člověku pospojují různé informace a vyvstanou souvislosti. Tedy to, „co si jinde nepřečtete“. To je vzácná role, které si vážím. I proto, že moc dobře znám, jaké to je, když se ty skryté informace publikovat nesměly.

Není to žádné disidentství, ale každý pravdivý a objektivní střípek z nás dělá v mezích možností svobodnější a svéprávnější lidi.

A už jsem v patosu, takže dost. Příště radši něco k tomu, jak to s tou nemoderností hrany je. Kromě jiného o tom teď bude dost velký článek v printu.

28.02.2012 21:59:58 #11 

TNS muž

>> #9, Harry, 28. 02. 2012 13:12:33

Ahoj,aj keď nerád,musím to upresniť.

Nemyslel a nespomenul som slalom.Bolo to všeobecné.Ešte je tak veľa tém ktoré sa priamo týkajú závodného lyžovania.Či už o matroši,alebo technike,drilloch­.Ak ťa ako tvrdíš zaujíma „race“,mali by Ti do puzzle chýbať dieliky.Alebo myslíš,že by sme môhli dať na všetky témy lock a už len čerpať?

Napríklad Ty si sám chcel rozprúdiť debatu o „virtual bump“,ale v lete?Skús to teraz,kým je sneh.

..Harry,už ťa na to upozorňujem viackrát,za čo sa mi bezdôvodne ospravedlňuješ? Si starší,lyžuješ určite lepšie,nič si mi nespravil..tak? Lezieš mi s tým ale fakt na nervy.

..a teraz sa Ti môžem ja ospravedlniť,za nevyberavú poslednú vetu,sorry:)

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

28.02.2012 23:08:22 #12 

Ičes

>> #10, ivan, 28. 02. 2012 13:56:38

Vážený Ivan (a Tvoje ego), k tomuto sa dá len súhlasne pritakať.

Na začiatku sezóny, keď v našich tuzemských strediskách bolo ledva pätnásť čísel bieleho zlata a vôbec nebolo jasné, ako to s touto lyžiarskou sezónou bude, som s cieleným sarkazmom prilieval do rozvášnených fundovaných debát olej do ohňa blbými poznámkami (zjavne si lepšiac svoj počet príspevkov) o tom, že „snehu je ešte stále málo“. Sic, chápal som to. Zákon zachovania energie nedal mnohým z tohto fóra inú možnosť, ako vypustiť paru. Sezóna pokročila, väčšina z nás si svoje lyžiarske endorfíny šťastia priebežne produkuje a následne s veľkou chuťou aj konzumuje a ja sa pýtam, KDE SA STALA CHYBA? Prečo toľko nevraživosti v priestore (témach), ktorý by nás mal aspoň čiastočne spájať? Je naozaj nutné byť nadsamcom a po…bať tých ostatných len preto, aby som si pohladkal svoje starnúce ego, alebo aby som kázal univerzálnu pravdu?

Lyžovanie má byť radosť. Lyžovanie nemá nič spoločné s tým, že Ti niekto dá po hube virtuálnym krígľom od piva. Toto nie je manifest, je to úvaha na tému PADLO UŽ DOSŤ SNEHU?

Cielene sa prepracovávam k lepšiemu štartovému číslu

28.02.2012 23:19:22 #13 

Harry žena

>> #12, Ičes, 28. 02. 2012 23:08:22

Icesko moj,ze Ty mas nakupene!

Nespoznavam Ta.

Myslis si,ze TOTO si ivan zasluzi?

Zdravim Ta Harry

28.02.2012 23:41:46 #14 

Ičes

>> #13, Harry, 28. 02. 2012 23:19:22

…Harry, Ty zacítiš víno aj cez monitor… samozrejme, že IVAN si to nezaslúži (no attack).Jak lvove bijem do vlastných radov. Len pre poriadok.

Cielene sa prepracovávam k lepšiemu štartovému číslu

29.02.2012 01:56:00 #15 

HT.Hugo

>> #4, Harry, 27. 02. 2012 13:26:31 Harry, ja tuhle prupovidku znam v rozsirene verzi: „Vsechno uz bylo receno, ale jeste ne vsemi“. Me prilis nevadi se probirat necim, co se uz v minulosti diskutovalo; me dokonce ani prilis nevadi cist hotove nesmysly -alespon ty psane v dobre vire se neco dozvedet – mentalne me to provokuje k zamysleni, proc to je nesmysl a jak by to melo byt spravne. Nevadi mi kostrbaty sloh a pravopisne chyby – uz i proto, ze vetsinu z nich sam nepoznam. Nevadi mi ani pripadne ego, naopak si myslim, ze pisatelum, kteri jsou fundovani patrni nas dik a respekt za jejich cas a energii. Vadi mi ale konfrontacni ego – to ktere roste tim, ze snizuje ostatni. Chybi nam takova ta zpetna vazba, kterou meli za casu musketyru: budes-li hulvat tak si to rozdame v Bolonskem lesiku s kordem v ruce. Jak rika muj soused pistolnik – ozbrojena spolecnost je slusna spolecnost. Schudnejsi by asi bylo, se soustredit v diskuzi jen na podstatu (lyzovani ) a soucasne odolat pokuseni ventilovat co si myslim o tom kterem pisateli. Ale mozna by tahle diskuze gentlemanu/techno­kratu byla nakonec nuda.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy