Brýle - poškrabané zorníky
29.02.2012 18:49:22 #1
mám brýle Alpina Bonfire Quattrolflex – http://lyze.sport-zabava.cz/…p-14289.html
Po prvním čištění je mám neskutečně poškrabané. Čistil jsem mokrým kapesníkem a poté suchým kapesníkem. Přitom mají 50% vyšší odolnost proti poškrábání, diamantový povlak a co já vím co ještě (za ty peníze) a vůbec nic to nevydrží.
Jaké máte vy zkušenosti s poškrábáním zorníků?
29.02.2012 20:53:58 #3
Mam bryle Uvex Apache (S1) a podarilo sa mi ich poskrabat jedine raz ked boli v helme v jednej taske s lyzakmi. Zrejme z helmy vypadli a poskrabali sa o prezky. Jednalo sa o male skrabance ktore normalne pri lyzovani nevadia. Pred lyzovanim ich cistim len utretim tym vrecuskom s ktorym som ich kupil. Par krat som ich musel umyvat pod vodou, naposledy potom co sa mi dostala kvapka krvi medzi skla (nastastie sa to podarilo vycistit). Nikdy sa mi ale nestalo zeby sa utieranim na sucho alebo mokro poskrabali.
Predtym som mal nejake Dr. Zipe (boli mensie, tak som ich podaroval a kupil druhe) a tie sa mi utieranim ani nosenim v helme v jednej taske s lyzakmi nepodarilo poskrabat.
Zorniky som vzdy cistil obycajnou vodou, ale musel som ich nechat velmi rychle osusit na radiatore aby neostavali stopy po vode medzi sklami.
29.02.2012 22:14:36 #4
>> #1,
puamik, 29. 02. 2012 18:49:22
S poškrábáním nepomůžu, ale jak hodnotíš ten quatroflex?
Cena je příšerná, tak by mě zajímalo jestli to je skutečně
taková pecka
29.02.2012 22:25:36 #5
Kupoval jsem je na německém shopu, cena 1 800,–. Nejprve jsem je
zkoušel v Rakousku v obchodě, kde jsem si mohl vyzkoušet, že přes brýle
bylo vidět i to co pouhýma očima vidět nebylo . V praxi již takový pocit
nemám. Ale měl jsem je zatím jen na jedné dvoudenní lyžovačce.
Rozjasňují krásně, nemlží se, spokojenost s nimi je. Až na to
poškrábání. Teď přemýšlím jestli za 700 koupit nové zorníky a nebo
kupovat brýle za 200. Jediné co mně vadí je, že mně vysychá čočka
v oku. Pomáhá mně to, že prvních pár metrů na kopci jedu bez brýlí
abych nachytal vlhkost do čočky a pak brýle hodím na oči.
01.03.2012 22:52:35 #7
..poškrabanie zorníkov:
Ak sú doškrkané z vonkajšej strany,ide buď o nekvalitný materiál,alebo a to skôr o nevhodne agresívne čistenie.Ešte sa mi to jakživ nepodarilo.Čistím nasucho vrecúškom na to určeným.
Z vnútornej strany je zorník na škrabance omnoho háklivejší+antigog vrstva.Odporúčam nesnažiť sa čistiť,ak to nie je naozaj nevyhnutné.
..quatroflex:Priateľka má v závodných Tyroxoch.Nič prevratné,výborný zorník,ako hocijaký iný konkurenčný v tej istej triede.
02.03.2012 06:28:16 #10
>> #9, puamik, 01. 03. 2012 23:05:44
„jo jo, je to z vnitřní strany“
A jsme doma. Z vnitřní strany se brýle čistí jen když není zbytí. A většinou to nedopadne dobře. Jak na to relativně šetrně se dočtaš v návodu, ale není to nic, co bys dělal na svahu.
A jestli ty Alpiny nají nějaké vrstvy proti poškrábání, jsou určitě jen zvenku.
02.03.2012 08:35:28 #11
>> #9,
puamik, 01. 03. 2012 23:05:44
Asi bych to zkusil opatrně rozleštit antifogovou emulzí
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.