Domů Diskuze Technika jízdy Totální zmatení

Totální zmatení (strana: 2)

01.03.2012 14:15:13 #31 

rimmer.ace

>> #30, bonup, 01. 03. 2012 14:00:35

ja se prave chystam do Montany aby me navrtali/seridili vazani (sporteny jsou uplne nove), takze premyslim, jestli bych to taky nenechal obrousit (kdyz uz tam budu)..ale skluznice i hrany se mi zdaji byt pohledem a hmatem:-) v poradku..

01.03.2012 14:23:05 #32 

bonup muž

>> #31, rimmer.ace, 01. 03. 2012 14:15:13 Možná to byl jeden kus kde se na něco zapomělo, já vůl je v obchodě nerozbalil z igelitu a vzal je zatavené. Doma nasunul vázání, seřídil, pak po nepodařeném víkendu i zažehlil sice se mi skluznice nezdála, ale dlouho jsem neměl nové sportovní lyže tak jsem si říkal, že to tak třeba má být. Každý kdo to u nás na sjezdovce viděl říkal, že to ještě neviděl, ale nejsme tam nikdo žádnej expert. Nedokážu ti poradit.

01.03.2012 15:25:55 #34 

rimmer.ace

.

01.03.2012 15:26:13 #35 

rimmer.ace

>> #32, bonup, 01. 03. 2012 14:23:05

a muzes popsat jak ta skluznice vypadala? Asi to bylo neco hodne mimo, kdyz se to nezdalo rovnou nekolika lidem:-)

01.03.2012 15:46:47 #36 

bonup muž

>> #35, rimmer.ace, 01. 03. 2012 15:26:13 No jak vypadaly, představ si drážky (pilu) asi 1×1mm (možná malinko menší) když si je přejel nehtem prostě struhadlo, podélně na skluznici, v jednom místě na jedné lyži zhruba kde konci pata vazani dokonce videt jak fréza zastavila a znova začala – vznikla tam takova vlnka ne doleva a doprava, ale jako od elektrickeho hobliku kdyz se zastavis a zase zacnes nahoru dolu. Koupil jsem klukovi take Sporteny o týden později, jenže dětské tuším TX3 nebo tak nějak ty měli strukturu podobnou jenže mnohem nižší kopce asi tak jako se pak vrátili lyže z Montany -myslel jsem že je to možná na těch mejch správně dobře pak držej směr a že to tak třeba má být, ale orpavdu jsem na tom skoro nemohl jezdit moje trápení bylo velké ačkoli na videu to tak možná nevypadá. Netroufl jsem si na prudší sjezdovku bál jsem se že nezasmýkám když budu potřebovat. I teď po servisu je to místo s tím zastavením frézy vidět tam je lyže hladká na zbytku je stále rastr, ale mnohem nižší – ona to asi Montana do takové hloubky nezbrousí lyži a nebylo to třeba teď jezděj dobře to že je tam kousek hladkej opravdu nepoznám.

01.03.2012 16:02:46 #37 

bonup muž

Ten 1mm jsem přehnal, ale vezmi si velkej pilnik na zelezo takovej ten cca. 30cm dlouhej a podobné jen trochu hlubší drážky tam byly to je teď dost přesné přirovnání. Dle mě to odpovídá i chováním na tvrdém sněhu se s nima nedalo do strany hnout bez opravdu velkého snažení, na rozbředlém to nebylo tak špatné ačkoli stále to nebylo ono. Možná ještě chyběl také podbrus hran opravdu nejsem expert a nejsem schopnej ti říct proč, píšu jen co jsem viděl a cítil.

01.03.2012 16:09:58 #38 

rimmer.ace

no dneska se na to znova podivam poradne…

01.03.2012 20:41:17 #39 

Gravedigger

>> #37, bonup, 01. 03. 2012 16:02:46

takove drazky na skluznici, jak popisujes, opravdu zpusobuji, ze lyze do strany neuhne ani o milimetr a neda se na ni jezdit (krome rovne nebo cista hrana). nevim, cim a jak to muze vzniknout, ale uz jsem takove lyze zazil.

01.03.2012 23:11:28 #40 

rimmer.ace

no takze jsem se na ne poradne podival, a budu mit asi stejny problem:-( podelne drazkovani, mezery jako jemny kulaty pilnik – drazky jsou tak milimetr od sebe (meril jsem to)

No o vikendu se zeptam v Montane, jestli to je OK nebo neni…(5ti kilo se me moc za prebrouseni hrani/skluznice u novych lyzi zas tak davat nechce – a to jeste nemam ani navrtane vazani:-) )

01.03.2012 23:48:24 #41 

mski muž

>> #26, valerius, 01. 03. 2012 13:25:24

Ja sem obcas nakouknu a do zadnych vetsich diskuzi nemam potrebu se poustet(jsem nervak a vyjadrovaci schopnosti nemam zrovna nejlepsi). BTW: V souvislosti s tvymi vystupy zde na foru me napadla jedna takova myslenka(ber to vlazne): M.T. ma prorizlou hubu a ego jeste vetsi, nez co ve skutecnosti umi a zna. A umi a zna toho hrozne moc…

To skoro zni jako ze me znas osobne.??

a v poho.. samozrejme ze to beru vlazne.. Diky za konstruktivni kritiku!

Ver mi ze sam ty me vystupy zdaleka tak neprozivam jak se mozna zda na prvni pohled..

Osvojil jsem si silny sarkasmus, ktery chapu mnozi v cechach zamenujete za realitu (tedy ze to myslim vazne) tedy nekdy ano.. sam se v tom stracim, uznavam.

a s tim egem a prorizlou hubou.. do svych 30 let jsem jen poslusne soupal nohama kdyz mluvili starsi a zkusenejsi..

Ego a troufalost jsem si budoval uz treba tim kdyz jsem mel tu drzost stat na startu paralelnich slalomu a pokouset se je porazit vedle lidi jako treba Phill a Steve Mahre, Joel Gaspoz, Hansi Hinterseer, Bernhard Knaus, a dalsich sveho casu top jezdcu na svete..

Postupem casu jsem se proste zvrhnul natolik ze lide kteri verejne propaguji bludy a znaji a umi kulove s prehazovackou proste neberu a jsem ochoten toto verejne dat najevo.

Co to znamena pro me je moje vec. Pro vetsinu zdejsich diskutujicich je to vsak prilezitost prohlednout z mraku smogu k cistemu nebi a zaricimu slunci.

Kazdy necht si z toho vem to co umi a ceho je schopen.

Zdar, M.

jen mrtva ryba plave s proudem...

01.03.2012 23:53:52 #42 

TNS muž

>> #37, bonup, 01. 03. 2012 16:02:46

>> #40, rimmer.ace, 01. 03. 2012 23:11:28

Nebavíte sa tu obecne o štruktúre?Štruk­túra Lebo ak áno,tá je v poriadku.Na sklzniciach má svoje opodstatnenie a určite nezhoršuje jazdné vlastnosti lyže.V bonupovom prípade by som povedal,že bola lyža zle nabrúsená,alebo mala konkávnu sklznicu.

..nechcem z Vás robiť noobov,ale ak by som videl prvý krát v živote sklznicu so štruktúrou,možno by som sa tiež tak pýtal.

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

02.03.2012 00:00:39 #43 

rimmer.ace

Ja jsem noob co se tyce vyroby lyzi a tady tehle srand :-) Moje posledni lyze byly jakesi atomicy, ktere jsem dostal v 15ti (a to je 10 let), par let jsem nelyzoval…tehda jsem je jeste daval kazdy rok do servisu a vazne jsem to moc neresil

Kdybych byl profik, tak bych se tu blbe neptal:-) (vlakno o vyberu lyzi, konstrukce atd)

02.03.2012 02:02:09 #44 

valerius

>> #41, mski, 01. 03. 2012 23:48:24

No trosku te znam. Jsem Sisa(se spoustou diakritiky). Parkrat jsem te potkal. A tvuj termin(mozna nepresny) „mikropohyby v panvi“ me prikopl k premysleni nad technikou(protoze bezni treneri to proste delaji spatne ) a odstartoval dlouholete premysleni, zkouseni, vyhodnocovani…ktere nese sve ovoce…premysleni od fyzizky stredni skoly dale.

Nicmene, chlubis se vic, nez je zdravo. Napada me(a mozna se pletu), treba to chlubeni Krausikem. Ten byl frajer vzdycky(vzdyt, kolikanasobnej je to mistr CR ve slalomu) a kdyz jsi tu dal do souvislosti jeho world cup title ve skicrossu a sebe. To je ujety. On byl od pocatku ve skicrossu dobrej. Hodne zalezi i na urcitych telesnych predpokladech(hlav­ne podil rychle-glykolitickych vlaken), ktere proste on ma(to vlastne jen tipuji, ale vse tomu nasvedcuje. I to, jak byl dobrej od pocatku, coz nemelo v SX pocatcich s technikou lyzovani moc spolecneho). Vyhral prvni SX zavod a od zacatku vyhraval porad, to nemelo co docineni s tebou. A tvoje zasluhy proste nebudou takove(tipuju, ale tipuju, ze tipuju spravne).

Pokud jsi (i) arogantni pro to, ze chces odehnat lidi, kteri nechapou argumenty, jsou jestitni, ci kteri se proste chtej hadat, fajn…to chapu…mozna ses jen prilis namachrovanej(ale holt, porad znas dost, pekelne dost, takze mas co sdelit)ale prehanis to. Diskutujiciho bys mel brat jako partnera, ne nekoho, koho chces prevalcovat(i kdyz uznvavam, je to tezke, kdyz sem nakej „namachrovnej blbecek“ postne svoje moudro a mysli si, jakeje je farjer(kdo vi, jestli tak nepusobim i ja…ale ja zadna moudra nepisu :) )). Ale i na me, i kdyz te hodne uznavam, tak pusobis prilis jako namachrovanej blbecek. A ted si predstav naky (polo)turisty, kteri te neznaji.

No, to ze ty jsi arogantni, budiz. To, ze svou aroganci odhanis oddusevnele blbecky, kteri jsou mozna slusni, ale musi se s nima slusne, protoze nad fakta stavi pristup…budiz…vidim to podobne. Ale fakt si myslim, ze se delas lepsim, nez jsi(a jsi fakt dobrej). Proto pro me zustane numero uno Sosna…ten je hodne dobrej a jeste to umi podat(i kdyz, nedokazu plne porovnat vase znalosti. Ale dle zde fora to tak vidim…).

Nic, mozne pokracovani za strizliva.

Abych nebyl uplne offtopic:

Bonup: Zalezi na tom, jak na tom jsi a kolik si toho prectes od Sosny(a od diskuze s mski(urcite by se nasli dalsi..sorry znalcum, co vynecham…ale Sosna a M.T. jsou, dle me, top)…pak se ptej(event. ukaz, jak na tom jsi…mozna jsi to uz ukazal a jen jsem ten post nevidel…ale stejne me to nezajima)

02.03.2012 05:15:31 #45 

mski muž

>> #44, valerius, 02. 03. 2012 02:02:09

nazdar Siso,

.. rad o tobe po dlouhe dobe opet slysim..delas ted neco do lyzovani?

Neva, ze jsi byl pri psani malinko ovinen, alespon jsi to psal a myslel od srdce.. toho si vazim.

s tim Krauzikem… jasne, jeden z nejvetsich ceskych talentu vubec.. prvne jsem ho potkal, kdyz mu bylo 17 ve Spindlu v paralelnim slalomu.. tehdy jsem s nim prohral, uz jsem v te dobe koncil zavodni karieru, je o 14 let mladsi.

Byl tehdy v Solidu u Ludi Cerovskeho a trenoval tam tehdy Kolar. Pak prisel Mudroch. Ti ho zahrabali do sedi a prumeru. I ve slalomu jak pises ze byl nekolikrat mistr republiky, nutno dodat… (mezi pidlookymi). Ve svetovy konkurenci nemel narok ani na tu posr.. 60 v EP.(koukni na Fis vysledky, snad tam jeste budou)

A obrak uz vubec tragedie!!

Pro me byl Tomas konkurent a navic brzdil a podrazel mladyho Formice a pak i Hayera, kdyz jim znemoznoval starty na zavodech.

I pres to jsem mu ovsem (nezistne tak jak mnohokrat a mnohym) pomohl v roce 2002 z kraje roku.. Pred tim nez skicrosy zacal jezdit!

O tom ovsem ty Siso nemuzes vedet. My dva jsme se poznali az o neco dele, prvne si pamatuji jak jsem tobe, Zdendovi Safarovi a par dalsim, nekde v ubykacich u Tanvaldu vedle tenisove haly pri zavodech ukazoval cviceni na lane a osvetloval zaklady techniky.

Pak jsme spolu jeste jeli par zavodu, obrak v Peci a nejaky skicrosy.. to me uz tahlo na 50 a ty jsi mel neco prez 20.

Fakta jsou fakta a o ty tady jde!

Rozhodne s nikym nechci soutezit kdo docura dal a vys!

A tak podobne je to i s Ivanem Sosnou, ktery zaklady na kterych dale stavel a skrze filtr, prez ktery tridil a prijimal dalsi informace od jinud mel Ivan ode mne. Nedavno to zde zcela otevrene a nepokryte napsal. O uzkem kontaktu ktery jsme spolu udrzovali od naseho prvniho setkani v roce 1994 az do meho odletu sem.(s vyjimkou jednoho roku)… a co to pro nej znamenalo,,

A Krab ma to hlavni a podstatne tez ode me. V podstate z jednoho jedineho dne a vecera co jsme spolu byli v Rokytnici na prvnim VL v roce 2008. Je to velmi inteligentni clovek a stacilo mu to k tomu aby dale zapracoval a ver, ze by mohl z fleku radit i tem co se „motaji“ kolem ceske repre. az na detaily jako treba ty ruce Krabe ze?

Tak jen tak na vyjasnenou Siso,, vse v dobrem… M.

edit: tak jsem o tom vsem jeste po ceste z mesta dost premyslel..

treba Siso, nevim jak bych to nazval.. (residual influence?) ty jsi s klukama kdyz se zacinal jezdit cross taky jezdil, ne? A co Gumma kterej v te dobe taky s klukama tedy i s Krauzikem jezdil trenovat a po zavodech.. Ten byl za celou dobu 7 let existence Brema teamu, dobre prosycenej prevzatyma poznatkama ode me.. klukum jsem navic vse do podrobna oduvodnil aby to melo i pro ne same hlavu a patu.. Vim ze Kuba a nejen on to pak predavali dal a dal.. komu asi? M

jen mrtva ryba plave s proudem...

02.03.2012 08:31:47 #46 

bonup muž

>> #42, TNS, 01. 03. 2012 23:53:52 No já pak prošel několik obchodů a koukal na skluznice ruzne drahých modelů. Levné nemají nic (to znam vzdy jsem mel takove lyze) a drahé maji strukturu je to jasně poznat. Dokonce i v Montaně mi ukazovali jak ma vypadat struktura, ale tohle je (teda bylo) mnohem hrubší opravdu jako pilnik, struktura je spíš jako jen vyškrábaná tohle opravdu není struktura jakou mají jiné lyze. Ja jsem ted s tema Sportenama moc spokojenej jen ten zacatek dost bolel (kolena atd. jim se fakt nechtelo). Mozna to bylo schvalne, ale pak jsou lyze tak jak jsou z tovarny jen pro par vyvolenych a divim se ze jsou tedy prodavanay jako ten nejhorsi sportovni model. U nás na vleku maji lide take nove a drahe lyze v porovnani se Sportenama co strukturu meli jenze ta je mnohem melci puvodne jsme se skoro klonili k nazoru ze pokud na nich budu hodne jezdit tak se struktura otupi a bude jako na ostatnich lyzich. Proste to vypadalo jako by lyze jeste meli projit pres nejakej smirkovej valec take jsem to chtel rucne obrousit vibracni bruskou, ale usoudil jsem ze nicit nove lyze home made servisem nema cenu – tech tech 490Kc nelituju vypatilo se. To rimmer.ace – jestli pujdes do Montany kvuli vazani oni ti poradej jsou prijemni a narozdil od nas tomu rozumej. Neprislo mi ze by ti za kazdou cenu neco nutili. Veril bych jim pokud reknout ze bys je mel nechat prebrousit. Pokud pujdes v Praze do Prubezne mam slevenku na 20% rad poskytnu sedim na Kubanskem namesti coz mas skoro za rohem tam od tud.

02.03.2012 11:04:10 #47 

rimmer.ace

bonup:

Jo chystam se tam o vikendu, verim, ze me tam poradi co s tim, ale jak si popisoval, ze cast skluznice za patkou vazani, byl uplne mimo, tak u tech mojich je skluznice krasne z „jednoho“ povrchu, nic se tam nestrida…na tu strukturu se ale kazdopadne zeptam.

Dik vsem za rady.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy