29.03.2012 15:18:35 #1
Veronika ešte nemala svoje vlastné vlákno, tak som si dovolil založiť
ho. Bohužial pri nie príliš veselej príležitosti.
Dnes mala tlačovku, prikladám linky na výstupy z nej z viacerých
zdrojov
http://sport.sme.sk/…krajinu.html
http://sport.pravda.sk/…szsporty.asp?…
http://www.ta3.com/…krajinu.html
29.03.2012 18:30:19 #3
>> #2, escape, 29. 03. 2012 15:59:21
To si sa ešte slušne vyjadril. Keď si vezememe skutočnosť, že lyžovanie je zimný šport č.1., a človek pri sledovaní pretekov SP je hrdý keď tam vidí značku našej krajiny a teraz hrozí, že ju veľmi dlho nebude vidieť, som riadne nasratý.
29.03.2012 20:50:52 #5
Veronice fandím . Dokázala se vrátit po zranění a vyšplhat až na
samotnou špičku . Klobouk dolů co ona a její tým dokázali
Je smutné, že slovenští papaláši se nedokázali nad celou situací
povznést
Ale popravdě známe situaci spíše z té tiskovky, tak kdo ví jak se
všechno má
V každém případě jí přeji, aby se jí dařilo i v dalších
sezonách
Teď když má naše Šárka slabší období, tak jsem rád, že „naše“
Zuzulka jede takovou extra třídu
A ještě jedna věc vy slovenští zbojníci.
Ako to, že jí dovolíte si vzít toho žabožrouta ???
Dofrasa, taková kočka a uteče vám
30.03.2012 07:29:35 #6
Gantnerová pravdepodobne ešte stále nepochopila, čo to je spolupráca v národnom tíme… jej vízia je jej dcérka, potom dlho-dlho nič a potom kopa ho..án. Je mi ľúto, že aj v SLA fungujú na Slovensku všeobecne zaužívané nakalé maniere, fungujúce naprieč spektrom všetkých športov. Kým sa bude dať plateným funkcionárom pekne žiť zo zväzových peňazí, nič sa nezmení. Jak lyžaři přicházejí o iluze…
EDIT: Nechápem ako si SLA predstavuje svoj vstup do jednotlivých tímov Zuzulovcov, Žampovcov, Vlhovcov a ďalších -ovcov…
30.03.2012 10:22:56 #7
jedine co sa da v slovenskom sporte robit, je pranie penazi, iny zaujem tam nikdy nikto nemal, vid Siroky, Heister, Kmotrik, Laurinec atd …
a u mladeze je to podobne, preto mame momentalne „tolko“ svetovych
talentov … hokej, futbal atd …
30.03.2012 14:04:34 #8
reakcia nedala na seba dlho cakat: http://sportky.topky.sk/…ci-zavadzaju
30.03.2012 18:25:34 #10
>> #6, Ičes, 30. 03. 2012 07:29:35
Takže po jesennom praní špinavého prádla Zuzula-SLA sa prádlo perie aj na jar.A urobiť si nezaujatý názor bez dobrého infa zo zákulisia je takmer nemožné.
Proti Timovi stojí Jana Gantnerová,so svojou nálepkou spolupracovník štb(aj keď tu je otázne či „spolupráca“ nebola len na papieri,výmenou za možnosť vycestovať na preteky),ale členstvo v Mečiarovej HZDS a lukratívne privatizovanie pre vyvolených boli skutočné.
Komu veriť? Nechcem hádzať všetkých z SLA do jedného vreca,ale po skúsenostiach s rôznymi Jankami G.a P.(ktorej som bol „obľúbenec“ vo Vrátnej:) ja im veriť nedokážem.
Veronike prajem všetko dobré a fandiť jej budem,aj keby sa rozhodla jazdiť za inú krajinu.A dúfajme,že Peťa Vlhová bude čím skôr Veronike dôstojná konkurentka.
Dnes som čítal,že Zuzulovci testujú nové lyže a je možný prechod Salomon=>Fischer:)
30.03.2012 23:37:31 #11
>> #10, TNS, 30. 03. 2012 18:25:34
Neznám poměry na Slovensku, ale protože znám z jiného lyžařského zákulisí víc než je obvyklé, zdá se mi, že spíše Zuzulovci mají pravdu. Jejich příběh mi totiž dost připomíná jiný příběh z jiného sportu. Když to Zuzule půjde jinde, bude to dobré i pro slovenský sport, protože zvýší motivaci dětem, které se teprve rozmýšlejí jestli je lepší lyžovat nebo sedět doma…
31.03.2012 00:11:56 #12
>> #1, Duro, 29. 03. 2012 15:18:35
Ano Duro,Verona si uz davno na Snow zasluzila vlastne vlakno.Skoda,ze to vypalilo az v takychto suvislostiach.
Chlapi,velmi osemetna tema.
Najhorsie,ze kus pravdy je na oboch stranach.
Treba to brat tak,ze za vsetkym su len vztahy ludi.Ci uz v dobrom alebo zlom.
Jedno v lyzovani je ale iste.Problemom su financie.Tak ako vo vsetkom sporte na Slovensku.Kto pretekovo lyzoval/uje/ vie co so sebou lyzovanie prinasa.Kolko financii stoji napr. zajazdenie desiny na republike.Kolko energie ,casu ,penazi rodicov od mala,lebo pri vsetkej ucte ku klubom a klubovym peniazom a ich snahe,lyzovanie je vysoko individualisticky sport ktory vyzaduje velke obete od celeho sukolia okolo lyziara.A dost velke peniaze.A to nielen štatne.
Bolo mi az zle,ked som si precital diskusiu pod Durom uvedenym clankom v SME.
Je jasne ,ze od Zuzulovcov ide o premysleny tah,kedy vratit stare problemy na stol ,a kedy ak nie teraz?Veronika super jazdi,ma moznost ist lyzovat za inu krajinu,idealna moznost vydobit si svoje.
Ja sa im vobec necudujem.
Zrazu zacali okolo Veroninho lyzovania smrdiet aj vecsie prachy,bohvie ako boli podpisane bohvieake zmluvy,a uz sa to mele.
Svojim sposobom ide aj o vztah a suboj Blavaci-Tatranci ktory od nepameti nebol nikdy bezproblemovy.
Tima so svojim zanietenim a povahou nieco dokazat si velmi cenim,ich story je dost podobna story viacerych rodin aj v CR ale aj vo svete,ktore sa dokazali cez osobne obete prepracovat az na vrchol.Velmi uznavam otcov tychto lyziarov,lebo dokazali lyzovanie v svojej hlave pochopit,a este aj vrazit do hlav svojich ratolesti.
Mozno aj to,ze niekedy vyborna ceskoslovenska lyziarka Jana G. toto so svojou dcerou zatial nedokazala/bod pre nazor TNS/,zatial sa k tomu moc neblizi ,moze mat na tom tiez svoj podiel.
Ved ako otec,vraz do svojho decka/to plati tak do strnast rokov veku/ rocne svojich stopetdesiat papierov/v starej mene/, a usmevom na tvari sa pozeraj ako Tvoje decko neda starsich ziakov na MSR do desiny.Nuz,niekedy je zaujimave zvonka pozorovat ake vseliake vztahy v ski panuju,a aka nevrazivost.
Nuz,prachy su na poslednom mieste.
SLA do decka da tiez svoje prachy,ale to su smiesne ciastky.Lyziarov -pretekarov je/aj ked uz mi to pripada ze bolo/ vela,medzi najlepsich sa dostanu len niektori.
Poznam par chalanov,ktori jazdili este v nedavnej minulosti obcas aj svetak,ovsem museli to zabalit,lebo to bola taka rehola,nekrestanske prachy,v tridsiatke koniec s lyzovanim /ak sa skor nezranil/, a teraz aby boli pri lyzovani, aspon trenuju zazobane decka.
O podmienkach trenovania mladeze by urcite mohol nieco napisat aj TNS alebo Ices.
Skoda,ze uz sa tu neozve obcas Ivan alebo Mski,Ti by mohli nieco povypravat o tom preco Sarka vstavala rano o tretej a o deviatej mala odtrenovane, kolko ju/a jej rodinu/ este ako nezname meno lyzovanie stalo.
Nuz ,velmi tazka debata kedze viem ze aj cinovnici SLA na lyzovani nebohatnu.
Takze,ja si myslim,ze ide skor o vybavovanie si sukromnych nezrovnalosti nazberanych za tie roky v tejto nasej malej Tatranskej kotline.
caute Harry.
Mimo temy.
Icesko,gratulujem k slalomu vo Vratnej,celkom slusne.Bol aj Arsi?
EDIT. Ices,ak Arsi nesiel obrak a je rocnik 77 tak uz som sa zorientoval.
31.03.2012 14:25:37 #13
Po pravde Zuzulka mi dvakrat sympaticka nie je, stale mi pripada ako taka uplakana nesvojpravna tinedzerka. Bohuzial presne toto vidno aj v pretekoch, chyba jej killer-instinct. Za to kam to dotiahla jej patri samozrejme respekt. No a pan Zuzula sa pustil na trocha tenky lad. Ked sa rozdavaju dotacie preferuje socializmus, ked sa delia vynosy z reklamy zase kapitalizmus. Takych by bolo. Keby som od statu dostal na karieru celkovo 700tis EUR hubu by som si urcite neotvaral. S tym panom Kocnerom zasiel uz teda ozaj daleko, to si mohol vo veci rovno najat Ukrajinsku mafiu. Chapem ze sa snazi spravat „trhovo“ ked su vysledky, tak ide vytrieskat zo systemu maximum penazi. O peniaze ide, chechtaky, ziadna reprezentacia, imidz krajiny, mladez alebo buducnost, o tom sa vzdy len keca. Je to ako cez kopirak Tina Maze, aj tam boli slzy, zaloby, nedodrzane zmluvy za reklamu, vyhrazky ze bude reprezentovat ITA atd. Damy by si mali uvedomit ze neziju v Svajciarsku. Keby som bol nahodou majster sveta v hokeji a pochadzam z Afriky, tiez nebudem nadavat na lokalny zvaz ze nemam podmienky ako Kanada. SLA su amateri, aj sa tak prezentuju. Logicky ze ked sidlia v „kolkarni“ a maju 4 profi clenov to nemoze byt to iste co OSV. Zuzulka nie je jedina kto je na SK nedoceneny. Keby kazdy jeden plakal a robil kvoli tomu tlacovky.. akoby to vyzeralo. Ak sa chce niekedy nahanat s Marlies mala by s tou labilnou psychikou nieco robit a nevyuzivat ju na taketo medialne hry.
31.03.2012 16:07:35 #14
S psychikou nic moc nenaděláš
Určitě bych to Veroně nevytýkal
To že někdo pláče a přitom je špičkou ve svém sportu není nic
nezvyklého. Stačí zavzpomínat Hakinen F1 , Stefan Everts motocross (10×
mistr světa !!!)
Já si myslím, že Veronika do té situace byla natlačena okolím, týmem a
slouží tam pouze jako věřejně známá persona
Co se ale skutečně odehrává asi ani netušíme (možná ani ona) , to je
někde na pozadí a toto jen vyplavalo na povrch
Za mě klobouk dolů, že se dokázala dostat do špičky
Držím jí palce, aby se tam i udržela
31.03.2012 16:46:14 #15
Zuzula ma s lyzovanim na top urovni podstatne viac skusenosti, mal by tu aktualnu neschopnu amaterku nahradit a taketo natlakove tlacovky organizovat pri boji o vyssie dotacie pre cely zvaz. Potom by som ho uznaval. Sice moj respekt ma aj teraz, ale pytat peniaze, ktore su na ukor inych vacsinou mladych mi az tak obdivuhodne neprijde.
Hakkinen neviem ci sa niekedy rozplakal, nie je to vyslovene o slzach. Je to schopnost nasrat sa a spravit nieco vynimocne, neprist dociela ako vyklepane dievca z diskoteky a povedat „spravila som chybu, skoda-preskoda a mohla som mat medailu. Ale aj stvrte miesto je pekne. Domov si odnesiem pekne spomienky.“
Hakkinnen killer-instinct mal a sakra dobry.

31.03.2012 20:06:54 #17
Dnes dalsi clanok Zuzu.
Toto mozno par veci objasni viac.
A velmi zaujimave citanie ohladom zakazu dvoch startov v EP .
Co by prislo nabuduce? Stiahli by ju zo stupna vitazov v SP ,lebo jej nepovolili nejaku reklamu na spodnom pradle?
Hovorim Vam,bacha su to osemetne zalezitosti.
A z hovna bic neupleties,to hovori jedno slovenske porekadlo.
Ze ho Timo s Veronou uplietol,vsetka cest.
caute Harry.
31.03.2012 22:15:43 #18
>> #17, Harry, 31. 03. 2012 20:06:54
Nikdy jsem aktivně nezávodil, ani jsem se poblíž něčeho takového nevyskytoval. Takže do toho nemám co kecat. Ale můžu o tom kecat. V článku se, mimo jiné, píše:
„Nivelizácia ako za totality Úsek alpských disciplín dostal na začiatku sezóny stotisíc eur na celý reprezentačný tím. Ten bol podľa výkonnostných kritérií rozdelený na kategórie A, B a C. V najvyššom áčku sa ocitla štvorica, ktorá dostala rovnaké peniaze. Každý po 10 080 eur na sezónu. Zuzulová, Janka Gantnerová, Adam Žampa a Jaroslav Babušiak. Nivelizačný prístup bol v zjavnom rozpore s reálnou výkonnosťou, nehovoriac o výsledkoch.“
A jsme, podle mně, u jádra pudla. Totiž úhlu pohledu na věc a otázce strategie. Jeden extrém je dávat nejvíce peněz těm nejlepším, protože ti jsou přeci nejvíce vidět a mají největší náklady. Nojo, ale mají taky nejvíc příležitostí si něco vydělat. Tenhle přístup se, mně osobně nelíbí, protože při omezených rozpočtech svazů (a ty budou vždy omezené) staví do cesty bariéru těm nadějným, kteří musí utopit spoustu vlastních prostředků na to, aby se vyškrábali nahoru.
Druhý extrém by byl zase ten, že od určité úrovně vlastních příjmů by se dotace neposkytovala žádná a závodník by naopak ze svých výdělků část vracel zpátky do systému, aby kompenzoval to, co už dávno dostal + případně i to, co dostali ti, kteří nakonec tolik úspěšní nebyli.
A potom máme spoustu stupňů mezi tím.
Co je dobře a co je špatně? Na to bude spousta subjektivních názorů a budou hodně záviset i na tom, v jakém stádiu je daný závodník, nebo jestli patří mezi ty, kteří financují, rozdělují či trénují (a koho trénují).
Není to nijak jednoduché, ale tenhle spor velmi připomíná spory Šárky o kombinézy, spory CZ reprezentantů ve skocích (např. Jakub Janda v jeho hvězdném období) o reklamní prostor na helmě a mnoho dalších. Chápu vysoké náklady na udržení se ve špičce a na to jít ještě dopředu. Relativně krátké období, ve kterém sportovec opravdu může významně vydělávat. Ale také vidím relativně málo peněz, které do podpory sportu jdou a spoustu rukou, které se po nich natahují.
Jen, z mého naprosto laického pohledu, myslím, že by měl být rozdíl mezi hraním/závoděním za určitý sportovní klub a mezi členství v reprezentaci za určitý stát. Ano, možná jsem naivní, ale vnímám to tak. Svým způsobem chápu kvalitní lyžaře, kteří se rozhodnout odejít z Rakouska a reprezentovat jinou zemi, protože se v ohromné rakouské konkurenci nemají šanci dostat na zajímavé akce. Nicméně, odcházení čistě pro peníze už mi přijde trochu nefér, až nevděčné či vypočítavé. Samozřejmě že záleží na konkrétní situace. V kolektivních sportech se v takových případech (samozřejmě podle smluv) často platí za přestupy ohromné finanční částky. V případě reprezentace pokud vím, tak naprosté prd. A po sportovci, která takto odejde, zůstává často jen zatnutá sekera a záleží jak si s tím ten který svaz dokáže poradit.
Toť má trocha do diskuze od naprostého laika.
02.04.2012 17:58:12 #19
Tak koukám na ten slovenský „zjazd na doraz“ a Zuzulka to jela na slalomkách
Chalani, naznačte jí nějak že existují i jiné lyže…
02.04.2012 18:13:40 #20
>> #19, HonzA_, 02. 04. 2012 17:58:12
Kdoví co jela. Vždyť podle popisu to byla strašná rasovina, na kterou by se bez přílby a motokrosových chráničů vydal jen sebevrah.
02.04.2012 18:27:55 #21
>> #18, HonzA_, 31. 03. 2012 22:15:43
HonzO cau. Vidis,napises to ako laik,a ma to hlavu aj petu.
Nikdy jsem aktivně nezávodil, ani jsem se poblíž něčeho takového nevyskytoval. Takže do toho nemám co kecat.
Ha,ha. Budem musiet niekomu asi pripomenut jeho vykon v obraku Snow.Vyvaloval som v druhom kole oci na tohto nezavodnika.
Ale k tym Zuzulovcom.HonZo,Verona tam bola cisto ako PR.Odovzdavala aj ceny.
Ovsem ,hned mna paranoika napada.Utok na tlacovke na SLA, v ktorej jedna z dost silnych podnikateliek z minulosti za vlady HZDS p. Meciara v Tatrach,pani J.G. sefuje SLA.
Akcia na ktorej Verona je, je akciou J and T.
To nase J an T muselo v minulosti v Tatrach a s Tatrancami vybojovat dost tvrde a neprijemne boje,aby mohlo sirit okolo kamzikov nasu civilizaciu a pokrok.
A tam neverim ze na seba nenarazili zaujmy roznych podnikatelskych/az mi je smiesne pisat ze podnikatelskych,ale co uz/ zoskupeni.
Nemohla byt tlacovka aj hrou na vyssej urovni?Na urovni vyssej ako je uroven v ponimani Zuzulovcov?
caute Harry
09.04.2012 00:31:01 #22
No ked som uz taky mudry,zareagujem aj v tomto vlakne.
Veronika si bude brat zabozruta,velmi mladeho chalana /z mojho pohladu/,ktory trenoval aj zabozrutsku repre.
Viditelne jej to v jej jazde ide k uzitku,velmi by ma zaujimalo ako vidite Vy,ktori mate tu chut este prispievat na Snow,kde je ten jej progres,a co ho charakterizuje.
caute Harry
10.04.2012 17:07:16 #23
Absolutne nemam chut nieco komentovat.
Len preposielam clanok.
Pre vsetkych,ktori nad lyzovanim rozmyslaju,upozornujem na polohu Veroninej panvy v obluku na fotke.
Nebudem vstupovat do inych vlakien,ale aspon takto z dialky mi to neda.
Velmi sa tesim na odpoved toho,koho Krab velmi rozumne vo svojom poste/inde/ oslovil.
Sadim uz tu u nas papriku,ale toto mi za to bude stat.
caute Harry
10.04.2012 19:42:45 #24
>> #19, HonzA_, 02. 04. 2012 17:58:12 Skutočne duchaplný príspevok. HonzA čo máme naznačiť Tebe?
10.04.2012 20:53:20 #25
>> #24, orim, 10. 04. 2012 19:42:45
Tak prepáč, nechtěl jsem se dotknout idolu. Jen mně překvapila její volba lyží na takovou akci – od profíka bych čekal něco jiného. Anebo možná musela kvůli Salomonu? Čo ja viem?
Každopádně mně její výběr lyží silně zarazil. Toť vše.
Jinak mně můžeš naznačovat lecos, zkus to a třeba mi to dojde .
10.04.2012 21:52:37 #26
>> #24, orim, 10. 04. 2012 19:42:45
???
Co proti tomu příspěvku máš? Kde vidíš problém? Vždyť i slečna Zuzulová z toho má evidentně srandu.
10.04.2012 22:17:14 #27
>> #26, Boryš, 10. 04. 2012 21:52:37 V tom máš úplnú pravdu. Veronika to brala ako šou. Som na pochybách, či to tak poňal aj HonzA.
11.04.2012 06:43:29 #28
>> #21, Harry, 02. 04. 2012 18:27:55
Ahoj Harry!
„Ha,ha. Budem musiet niekomu asi pripomenut jeho vykon v obraku Snow.Vyvaloval som v druhom kole oci na tohto nezavodnika.“
Tak zase mně nepřechval. I když – z toho vršku druhého kola jsem měl celkem dobrý pocit, škoda že jsem to podělal dole…
Ale jinak jsem to myslel vážně – nikdy jsem aktivně nedělal žádný sport. Snad jen s výjimkou několika let hokeje v raném dětství.
K Veroně – jasně že jsem pochopil že její účast bylo jen PR. Už jen ta představa jak si na to půjčuje lyže od mamy a těsně před startem zjišťuje že jsou nastavené na jinou botu… Ještě že byl po ruce šroubovák.
02.05.2012 21:18:09 #29
I takto se dá popsat svatební den
http://www.superspy.cz/…lekatou-hrud
03.05.2012 01:35:28 #30
>> #29, PetrAT, 02. 05. 2012 21:18:09
Dobry link.
Aspon Ivan vidi,ze sa ma este co ucit.
caute Harry
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.