Atomic RACE Ti Sl vs. D2 Sl

27.08.2012 19:37:50 #1 

Švéd

Dobrý den, prosím vás , může mi někdo na základě rozdílu v konstrukci přiblížit rozdíly v chování těchto dvou modelů v praxi. Něco jsem tady na fóru našel a něco málo dedukuji z dostupných dat, ale přiznávám, jsem trochu zmaten.Pomozte zbloudilému…Děkuji.

27.08.2012 22:32:25 #2 

PetrAT muž

Už to tu párkrát bylo v diskuzi
Ti SL je hodně pohodová, rekreační lyže, točí s minimální námahou, prostě pro široké masy
D2SL je mnohem zábavnější, veselá ski, zase pro širší masy, ale už to je přeci jen jiné svezeníčko
To jsou moje postřehy z krátkého ježdění na testovačce

26.10.2012 19:34:28 #3 

Mejla

Ahoj Mám od loňské sezony TiSL a jak píše Petr nahoře,příjemná lyže .Jsem trošku starší ročník:-D ,po operaci kolena,tak vyhrála ta pohodovější :-).Já si před koupí půjčil a projel oboje na Hromovce(myslím)a šel jsem do té hodnější.I když v tomhle počasí venku můžeš zatím jen v teple vybírat :-D .Tak ať Ti to jezdí

27.10.2012 09:52:09 #4 

Oski muž

>> #3, Mejla, 26. 10. 2012 19:34:28

Měl jsem možnost se svézt na obojím a mám stejný názor s Mejlou. Nevím, co je trošku starší ročník, já jsem husákovo dítě a nakonec jsem zvolil D2. Přijde mi, že D2 je při pohodové jízdě tolerantní, ale když si chceš chvíli zadupat, tak jde krásně rychle z oblouku do oblouku a perfektně drží a má rebound jako třeba raceové Volkl Racetiger SL – to je dle mého skvělá lyže, ale vydržím na ní tak dvě hodiny. Pak už na ni nemám a když se na ní jen tak vozíš, je to zlobivka a úplně cítíš, jak když bys jel ve formuli po parkovišti u Hypernovy… Oproti tomu D2 když dostane naloženo, dává krásně zpátky, je předvídatelná a pak když nemůžeš a chceš jen tak odpočívat, povozíš se bez rizika výprasku:-) Ale pokud nechceš jezdit nakládačku ani chvilku, šel bych do TiSL. Když si chceš občas vyrazit z kopýtka, D2 je pro to lepší. Na pohodovou jízdu mi přišly obě velmi podobné. Připomínám, že velmi záleží na délce. Mám je v délce 165. Měl jsem na nohou i 155, na blbnutí super, ale na celodenní ježdění už ne – ty 155 chtějí z oblouku do oblouku, 165 sice taky, ale dá se na nich i střední až delší oblouk. 155 už se ve středních obloucích necítí tak doma, o delších nemluvě. Kdybys šel do 155, pak je potřeba k nim brát do rakve ještě obřačky nebo univerzálky, abys pojezdil celý den. Ale odhaduji, že ta 155 nebude Tvůj případ.

27.10.2012 11:50:30 #5 

orim muž

>> #4, Oski, 27. 10. 2012 09:52:09 Pekný príspevok, pre nás laikov. Ďakujem za početnú skupinu amatérov.

27.10.2012 12:09:40 #6 

vrcho

>> #4, Oski, 27. 10. 2012 09:52:09

Tak ja som taký blázon čo si kúpil tie D2 155. Sú to fakt lyže na blbnutie, z obluka do obluku idu skoro samé, ale človek sa na nich dost namaká. Dá sa na nich vydržať aj celý deň ale hrozí presílenie a zranenie (vlastná skusenosť). Ako každému by som ich odporúčal ale k tejto 155 určite mať pri sebe aj druhe lyže.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy