02.12.2012 01:27:59 #61
Český domov začne vydávat Váš Špindl, měsíčník pro návštěvníky horského resortu
http://www.mediar.cz/…eho-resortu/
Navenek vypadá jako propagační plátek obce. Jenže pozor – toto píšou prosincové Špindlerovské noviny:
„Nové periodikum
Od poloviny prosince 2012 bude ve Špindlerově Mlýně vycházet nový časopis pod titulem „Náš Špindl“. Vedení Města Špindlerův Mlýn sděluje, že není součástí vydavatele ani redakční rady a za grafickou ani obsahovou náplň neodpovídá.“
http://www.interes.cz/…wPeriod.html
Zajímavé. Tudíž něco dalších informací o Českém domově, abychom věděli, kdo nás v zimě bude informovat/balamutit:
http://www.mediar.cz/…-milionu-kc/
Vydavatel:
Strategic Consulting s.r.o., Praha 10-Vinohrady, Pod Rapidem 10, Ičo 257 92 920
Jan Čížek, dat. nar. 19. března 1976, Praha 10-Vinohrady, Pod Rapidem 10, PSČ 100 00
Obchodní podíl: 100%
22.12.2012 21:12:08 #62
Nepříliš dobrá zpráva pro návštěvníky Špindlu přichází z automobilové branže. Vrchlabská Škodovka sice přežije, ale místo smělé expanze, o níž se hovořilo ještě nedlouho před tím, čemu říkáme krize, se tam nadále mají jenom vyrábět převodovky.
Myslím, že je tak jasné, že původní představy o vylepšení příjezdu, sahající až k obchvatu Nové Paky (existují přinejmenším 4 varianty a některé snad už předválečné, lze dohledat na webu) jsou pasé. (Částečné) financování Škodou mělo být podmínkou pro rozšíření továrny, iirc.
Takže zase pakárna skrz Paku, tankodrom z Horek do Studence, courání přes Studenec, šraňky v Branné… Chudák řidič, chudák auto. Nemluvě o lidech, kteří asi přijdou o práci.
EDIT EDIT EDIT (31/12/12):
Podle tohoto článku
http://hradec.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…
se zdá, že na moje spekulace uveřejněné zde neberte ohled.
Rekonstrukce silnice Horka – Branná by měla proběhnout do konce 2014, za 230 milionů.
Akorát je to tak, že celkem 485 M a z toho 230 M přímo na ni poskytne jakýsi pan „Stát“ z „prostředků zvláštního účtu“.
Totiž: „Stát regionu peníze přislíbil na základě dohody se Škodovkou před několika lety. Automobilka tehdy slíbila rozšíření výroby ve Vrchlabí v roce 2008. Svoje závazky splnila, v tamním závodě vyrábí moderní automatické převodovky pro celý koncern VW.“
Tohle se psalo v září 2012.
Ale už v říjnu dostalo padáka 200 lidí a přišla zpráva, že auta ve Vrchlabí končí – což mi jako „rozšíření výroby“ moc nepřipadá.
Ale jaká byla posloupnost dějů a jak co proběhlo přesně, nevím. Ani to nesleduju, šlo/jde mi zde jen o ty silnice, které by posloužily i lyžařům.
Takže SNAD budou.Když je holt za ono „rozšíření výroby“ zaplatí i daňový poplatník z druhého konce republiky, převlečený za „stát“…
Za původní zmatečnou spekulaci se omlouvám. Jak to nakonec skutečně dopadne, uvidíme.
23.12.2012 10:43:14 #63
Zdravím, určitě, jedna z velkých zhovadilostí je cesta do Špindlu. Praha – Jíčín cca 100km za hoďku a ten zbytek (45km) cca za další hodinu, když to moc nejede. Za 1 3/4 se to dá zvládnout při menším provozu bez kamiónů. Můj osobní názor je, že až se nový majitelé Špindlu rozkoukají, možná vymyslí/za-financují alespoň opravu silnice Horka – Studenec, ta je skutečně katastrofální. Vymyslel už někdo obchvat Nová Paka – Horka – Studenec a třeba i dál na Jílemnici, Vrchlabí? Michal.
23.12.2012 17:21:29 #64
>> #63, headskitest, 23. 12. 2012 10:43:14
Koukám, že už jsi tak načichlý špindlerovskými zvěstmi o expanzi Natlandu a převzetí Snowhillu, že předjímáš změnu MAJITELŮ nejenom Skiareálu.
Ne že by na úvahách tímto směrem nic nebylo, ale při zachování statu quo si dost těžko představuju, že pouhý nájemce bude za své peníze záplatovat kus silnice 25 km daleko.
Ti úplně největší bossové tam budou létat, zbytek ve velkých SUV-bestiích těch pár děr přežije. Ale kdoví?
Jestli existuje takto kompletní řešení, nevím. Na ty obchvaty Paky jsem narazil tuším na městském webu, když jsem si tam v době těch automobilkových plánů hledal reálnost obchvatu.
Za Pakou vidím problém v Novopackých kopcích, rovně tam nic vést nejde. A obávám se, že výkupy pozemků by byly složité a nadlouho. A reálná alternativa vlastně neexistuje.
23.12.2012 18:43:53 #65
Zdravím, „tak tam udělají tunel a bude a klidně už od Jíčína“
, ta investice, myslím
oprava silnice Horka – Studenec nemusí být až tak velká s ohledem na
jejich možnosti, a určitě by si to vykompenzovali za další velké +.
23.12.2012 21:48:09 #66
>> #65, headskitest, 23. 12. 2012 18:43:53
A opravdu si myslíš, že lidé (firmy) jejich formátu by to (spolu)financovaly z vlastní kapsy? Já myslím, že rozhodně ne. Situaci v tamním kraji neznám a tak ani netuším, co by znamenalo „popostrčení“ této akce na seznamu krajských priorit výše…
24.12.2012 09:38:46 #67
Zdravím, proč ne, potřebují dobrou kampaň pro lidi, např., do Špindlu ne za 2 hodiny, ale za 90 minut! Těch pár milionů se jim za pár let vrátí a určitě ve spolupráci s krajem, státem to není nereálné. Jeden z projektů/zatím v plánu v Tatrách, je je podkopat do Polska…, tak proč by to nešlo u nás. Díky a pěkné Vánoce. Michal.
31.12.2012 07:16:16 #68
Podle tohoto článku
http://hradec.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…
se zdá, že na moje spekulace v #61 (viz EDIT i tam) neberte ohled.
Rekonstrukce silnice Horka – Branná by měla proběhnout do konce 2014, za 230 milionů.
Akorát je to tak, že celkem 485 M a z toho 230 M přímo na ni poskytne jakýsi pan „Stát“ z „prostředků zvláštního účtu“.
Totiž: „Stát regionu peníze přislíbil na základě dohody se Škodovkou před několika lety. Automobilka tehdy slíbila rozšíření výroby ve Vrchlabí v roce 2008. Svoje závazky splnila, v tamním závodě vyrábí moderní automatické převodovky pro celý koncern VW.“
Tohle se psalo v září 2012.
Ale už v říjnu dostalo padáka 200 lidí a přišla zpráva, že auta ve Vrchlabí končí – což mi jako „rozšíření výroby“ moc nepřipadá.
Ale jaká byla posloupnost dějů a jak co proběhlo přesně, nevím. Ani to nesleduju, šlo/jde mi zde jen o ty silnice, které by posloužily i lyžařům.
Takže SNAD budou.Když je holt za ono „rozšíření výroby“ zaplatí i daňový poplatník z druhého konce republiky, převlečený za „stát“…
Za původní zmatečnou spekulaci se omlouvám. Jak to nakonec skutečně dopadne, uvidíme.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.