Ideální dárek pro ženu - sporťačku - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Hospoda Ideální dárek pro ženu - sporťačku

Ideální dárek pro ženu - sporťačku

27.11.2012 00:59:49 #1 

Kačka

Vážení diskutující, tohle je poprvé co zakládám vlastní vlákno diskuze. Zajímá mě jako ženu, partnerku i jako obchodníka. Všechny tyto zkušenosti zde můžu uplatnit. A ocením Vaše reakce. Zajímají mě i tipy na dárky pro muže, protože tento problém budu za chvíli řešit taky.

Zaujal mě zajímavý ukazatel na e-shopu, kdy většina mužů vyhledává zboží pro ženy (jsem romantička, takže mě to dojalo). Na druhou stranu, dámy, možná by pánové potřebovali trochu napovědět.

Předpokládejme, že máte přítelkyni, se kterou Vám je úžasně a chcete, aby s Vámi jezdila na hory. Logické. Chcete jí dát dárek, který ji k tomu povzbudí, ale neodradí.

Napíšu pár tutovek a propadáků z vlastní zkušenosti:

CO NE!!! 1)Zimní bunda: ne ne, tu si slečna (paní) chce vybrat sama, jedině byste uhádli její styl, nebo jí nechali model vyzkoušet a vzápětí jej objednali, pak ano. Dost velká pravděpodobnost, že se netrefíte.

2)Lyže pro začátečnici, čí mírně pokročilou, aby se zlepšila: dobrý nápad, jenže jestli jí to pak nepůjde, budete za to moct vy. Takže blbost, raději jí dejte poukaz na privátní intenzivní kurz (pokud máte dostatečné ego, jelikož instruktoři jsou moooooc přitažliví). Nikdy!!! se jí nesnažte naučit lyžovat sami.

3)Llyžařské boty jsou taky hloupost. Nedají se koupit bez zkoušení.

4)Helma nepřipadá v úvahu, nesedne.

5)Poukaz na nákup já například považuji za další povinost. Ale lepší než nějakou úplnou blnost.

TOP NEJ 1)Týdenní pobyt na horách se skvělým zázemím a jen s ním (záleží na stupni vývoje vztahu, jestli zvolíte víkendový pobyt). Na pařbu s kamarády jeďte jindy, na dárek se hodí romantika. Tu my ženy milujeme. A vždy tam zůstane ten fakt, že jste chtěl být jen s ní, i když se k vám přídá 50 známých.

2)Pro sporťačku může být skvělý dárek zdokonalovací camp (nemám přehled o nabídkách), nebo heliskiing (můj absolutní TOP).

3)Dost dobrý tip je vylepšení funkčního prádla, zde se daleko lépe trefíte, pokud znáte konfekční velikost partnerky. Funkční prádlo nepodléhá trendům. Pokud si nejste jisti velikostí, volte pružnější materiály, které se lépe přizpůsobí.

4)Můj soukromý tip: vyhřívače do bot. Tohle chlapi většinou nechápou, protože jim zima není. Takže je to dárek jen pro ni a při tom ji udržíte na svahu. Dokonalé.

5)Méně finančně náročné a zaručené (ale jen jako 5tý dárek, nebo 5té přítelkyni): ponožky, kukly, papuče, ručníky, apod.

Děkuji za reakce a pokud mi někdo chce dát k vánocům ten heliskiing, budu ráda -:)

Rum a sport (v různém pořadí)

27.11.2012 07:29:42 #2 

nekma

Co to je za blbost,někdo si chce asi založit eshop a tak si dělá průzkum trhu;-)

27.11.2012 07:30:09 #3 

ivan

>> #1, Kačka, 27. 11. 2012 00:59:49

Hezky nahozené vlákno. Měla bys to dělat častěji.

Dovolím si předtím, než se rozjedou tipy na heli na Aljašce a v Himálaji a na kousky od Bognerů, nadhodit něco obecnějšího.

1. genderkorektně by se měla zařadit i opačná situace – lyžařka přesvědčující nelyžaře. S tím, jak degradovaly kdysi povinné školní kursy, ne jen teoretická.
  2. trochu rozpor vidím v názvu vlákna „… ženu-sporťačku“ a v rozvíjení „chcete, aby s váma jezdila na hory“. V našich podmínkách asi „sporťačka“ k horám a lyžování/snb vztah mít bude, i když samozřejmě může být třeba dálková plavkyně se snahou přes zimu naplavat kilometry v teple, ne klepat kosu na horách.

Ale „sporťačkou“ zjevně nemyslíš Špotákovou, kterou ten její hasič asi nebude přemlouvat, aby místo zimního tréninku v jižní Africe jela na Pitztal a trénovala tam koulovačkou.

3. jako zajímavý (pánský) spin-off a samostatné vlákno bych viděl téma „jak dostat dámu na hory“ s podtitulkem „bez cesty vrtulníkem a pařby s Andreou Verešovou“. I tohle jsem si kdysi zkusil (bez helikoptéry a Vereška ještě byla na houbách) a pohořel.

27.11.2012 07:48:29 #4 

MarfyCZ

Dobre vlakno od Kacky, davam palec nahoru. Co se tyce prispevku od uzivatele Nekma: jedine Mizuno Pepiku vid? :-D

27.11.2012 09:55:46 #5 

nekma

Podle čepice se poznají vlastnosti prádla......šašku8-O

27.11.2012 10:42:42 #6 

MarfyCZ

Koukam, ze jsi ten Google opravdu nepouzil a nezjistil jsi nic ohledne Merino materilu, ktery je izolacne lepsi jak polyester a je jedno zda se jedna o cepici, termopradlo, svetr. Moc slozite tento fakt pochopit?

27.11.2012 10:49:35 #7 

Kačka

>> #3, ivan, 27. 11. 2012 07:30:09 Máš pravdu Ivane, sporťačka, zmiňovaná v mém příspěvku je žena, která by se mohla vyskytovat v této diskuzi. Takže má aspoň nějaký vztah k lyžím a horám. Proto si našla Lyžaře. Já to udělala až napodruhé, ušetří to spoustu výdajů (umí lyžovat a má lyže, asi desatery).

Chtěla jsem otevřít dialog, čím udělat opravdu radost, překvapit, zaujmout. Pokud slečna potřebuje nové slalomky (ty loňské už nemají hrany) je situace zase jiná. Nechci nikoho diskriminovat. Zajímá mě, co by třeba můj chlap pod tím stromečkem chtěl najít, vždyť už všechno má!! mě -:)

>> #2, nekma, 27. 11. 2012 07:29:42

Ano, mám kamenný obchod i e-shop. Správný postřeh, ale já se tím nikdy netajila. Kdo myslíš, že může přispívat něčím zajímavým do lyžařské diskuze lépe než ten kdo se tím baví 24 hodin x 365 dní v roce? Kromě Ivana teda, ale ten se tím baví taky tak, jen z jiného pohledu.

27.11.2012 11:22:12 #8 

ivan

>> #7, Kačka, 27. 11. 2012 10:49:35

U nás se situace vyvinula tak, že mně z předmětů vysloveně lyžařských nelze darovat vůbec nic. Prostě neprofík nemůže vědět, co považuju za vhodné. Nejdéle sloužily ponožky a jediný pozůstatek jsou dámské silonky, které používám, když nejsem naboso. Ovšem to je za pár kaček spotřebka, ne dárek.

K „překvapování“ jsem trochu skeptický. Překvapit lze různě, třeba i striptýzem podomácku, třeba účastí na swingers party, ale předmětem z oblasti, jíž dárce moc nehoví? Tam bych doporučoval zpátečku. Jak zdejší věrní čtenáři vědí, mám veskrze geniální manželku, konzultuju s ní kdeco, ale novou akuvrtačku si vyberu a koupím sám, s tím ji nebudu otravovat.

Musí být stromeček místem překvapení?

Trolla nekrmit, živí se reakcemi.

27.11.2012 11:48:45 #9 

MarfyCZ

Osobne bych bral pod stromkem kovovy brousek na hrany a pak nejaky to nadobicko pro zatlaceni vosku do skluznice. Dalsi darek by mohl byt nakrnick (satek na krk) made in S…a v hladkem pletenem vzhledu pac jezdim celou zimu v jarni Softshellce a ten krk tam neni moc chraneni. Zajimavy darek by mohl byt maly krystalicky thermo vak na ruce a pak vetsi pod perinu na chatu.

27.11.2012 13:40:55 #10 

tunda

Ivane ty jses fakt magor,co sem seres svou ženu a nějaký swingres party,Kačka je pipina co sem jenom dává nápadnou reklamu a ještě zde uveřejní svoji www.,nekma je debil a o Marfym ani nemluvím ,to je vůl co neumí lyžovat a jen tady napadá ostatní

27.11.2012 15:12:57 #11 

Handulka

>> #8, ivan, 27. 11. 2012 11:22:12 Již před lety moje matka pochopila, že co není na lyže, není dárek a u mých synů z autíček a jiných hraček na lyžařské věci přešaltovala v jejich cca 10ti letech. Tak to chodí u nás dodnes.I přes synův a snachy e-shop a kamenný obchod s lyžařským zbožím. Většinou každého něco zaujme a snacha koriguje a napovídá Ježíškům.Ten nejmenší ( 4,5roků) ale zatím nechápe, proč by mu Jezule mělo nosit něco na lyže, když si to může vzít v obchodě, Ježíšek mu přeci přinese mašinky. Holt dětská logika. Ale zpět k tématu. Pánům se bez zkoušky mohou darovat drahé hůlky, které nepotřebuje a za ty peníze by si je nekoupil, nová čepice či lyžařské a sluneční brýle. Také lyžařské rukavice, pokud znáte velikost, jsou dobrým dárkem. Pak je tu spousta nepotřebných blbostí, teplouš, lyžařská peněženka, termoska, pásek na lahev s pitím ( moc dobré na ledovce), lyžařský balíček s první pomocí a izotermická folie, lyžařský batoh, skládací lopatka, ale taky je možné doplnit příslušenství k autu na převážení lyží. Vynechávám drobnosti jako pásky na lyže,vosky,obal na lyže ap. Radost může udělat i atlas lyžařských středisek, stejně jako zakoupený zájezd ( jak psala už Kačka), nebo lyžařský film. A co takhle permanentka na oblíbený areál, nebo jen skipas on-line na jedno středisko na 1 den? Dobré je také nakupovat až v prosinci, aby se špatné dary daly pokud možno vyměnit. Nejlepší ale pro pány ( alespoň v naší rodině) je společná účast celé rodiny na lyžích, kdy všichni ráno vstávají bez keců a jsou včas ( u nás myšleno první) na kopci. Tak to platí dodnes u mého manžela. Jsou-li ale malé děti ( synova rodina) je nutné hledat kompromisy, neboť prťousové ranní kvaltování nesnáší, a tak občas vzorný otec rodiny, aby jeli všichni společně, přichází o ranní lyžování, zato si ale užívá rodinu, nebo spíše rodina jeho. I to může být odpověď na to jak dámu ( někde i pána) dostat na hory. Hlavně netlačit na pilu, vybírat hezké počasí, a nemyslet si, že ten druhý nutně musí jásat nad mým lyžováním. Nemusí, ale může být přítomen a já mu musím dokázat, že o jeho přítomnost stojím a umím ( občas) se přizpůsobit i jeho požadavkům pro pobyt na horách ( myšleno lyžování až od od 10ti a odpoledne kafíčko nebo procházka).
A na závěr, co si já, která jsem na lyžích cca 100–120 dní v roce přeji pod stromeček? Již mnohokrát jsem své bláznivé rodině sdělila, že nechci ani lyže, ani boty na běhání, nové hůlky,helmu či páteřák, ale třeba náušnice, nebo parfém. I já jako bláznivá lyžařka v lyžařsky bláznivé rodině nemusím nutně dostávat jen sportovní věci a budu spokojená. Asi jsem Vám váhajícím moc nepomohla.

27.11.2012 16:07:38 #12 

Kačka

>> #8, ivan, 27. 11. 2012 11:22:12

Jednak jsem si změnila motto, aby se neřeklo. Na Trolla kašlu.

Největší překvapení by bylo, kdyby nic nebylo.

Vaše vánoce musí být hoodně zajímavé. Ty v silonkách. Hlavně, že se nenudíte.

Díky za tip, ten striptýz zvážím, ale ne u stromečku, to by děti nepochopily. Třeba by mohla být zajímavá verze, jak se soukám ze závodní kombinézy -:)

27.11.2012 16:18:39 #13 

Kačka

>> #11, Handulka, 27. 11. 2012 15:12:57 Ahoj, už jsem myslela, že tu nejsou holky. Ten parfém je dobrý nápad. Parfémů není nikdy dost. Minimalizovala jsem vybavení celé toaletní tašky, takže i parfémy. Jen lyže asi nezmenším. Na bigfootech se blbě jezdí obřák. Hezký den.

27.11.2012 17:05:34 #14 

Martin47 muž

>> #11, Handulka, 27. 11. 2012 15:12:57

Máš to docela zmáklý. Drahý hůlky a brýle, které bych si kvůli ceně sám nekoupil jsou věci, nad kterými bych nefalšovaně jásal a navíc by to bylo i překvapení, které bych nečekal. Podařil se ti zásah do černého. Jediný háček je přesná trefa do vkusu, musela by být vypuštěna fikaná sonda. U raceově zaměřených jedinců by asi stačilo mrknout na vybavení jezdců ve WC a trefa by byla téměř jistá.

27.11.2012 19:07:19 #15 

Harry žena

>> #8, ivan, 27. 11. 2012 11:22:12

Budem trochu OT.Trolla nekrmit,zivi se reakcemi.

Ja prizivim.

tunda fesak,co je to to swingres party?

caute Harry

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

27.11.2012 22:26:43 #16 

Boryš

No tak já bych jako Ježíška na lyže bral nějaký solidní 4WD auťák. Třeba Subaru Forester, to bych se i dokázal tvářit radostně překvapeně. Snít člověk může, ne?:-D

28.11.2012 08:09:00 #17 

tunda

No zeptej se své staré,ta to dost často vymetá.....

28.11.2012 08:10:30 #18 

tunda

Nekrmit Ivana vola,živí se chytrýma kecama.

28.11.2012 09:52:48 #19 

ivan

>> #14, Martin47, 27. 11. 2012 17:05:34

Drahé hůlky a brýle? Odkoukáno z WC? Jenže to bych nejspíš dostal Leki, což je samo o sobě skvělé, ale nesměly by mít trigger, který nesnáším. Možná by to dopadlo tak, že bych si k nim musel přikoupit i rukavice, které jinak nepotřebuju. Navíc by nevěděla, jak dlouhé. Dobře, změřila by si moje dosavadní a zjistila, že tato délka neexistuje. Posoudí, jestli je lze zkrátit?

Brýle? Když dárce neví, jestli jednoduchý nebo dvojitý zorník (určitě by koupila dvojitý, jednoduchých je málo), jakou barvu (spíš do žluta? oranžova? růžova?), jaký typ zorníku? V žádném případě.

>> #12, Kačka, 27. 11. 2012 16:07:38

Neboj, na Vánoce pořádně zatopím a jsem doma naboso. Fotku se stromečkem v lyžařském včetně bundy i helmy a s lyžemi (jen zase naboso) už mám řadu let. (V lyžařském jsem byl já, ne stromeček, abych ti zase nenahrál…

Btw, snad se tě nedotklo, že jsem o silonkách – míněno krátké, ne punčocháče do pasu – napsal, že jsou „za pár kaček spotřebka“?

Měl jsem pocit, že jsem konečně přišel na něco, co bych jako obdarovaný dostat mohl: tyčinku na rty s faktorem 20 nebo 25. Jenže zase ouha: jsou různé systémy a ne každá se dobře otevírá a dobře drží zadělaná.

Nakonec mě nejvíc oslovil příspěvek Boryšův #16.

Je to ale poměrně jednoduché. Stačí vydělávat tak mega měsíčně. Z toho už bude pro manželku slušné konto, z něhož nějakého dárkového Forestera zacáluje jako nic.

Abych se vrátil ke své původní myšlence: obdarovávat někoho v oblasti, kde obdarovaný je vyhraněný znalec a dárce laik, je značně ošajslich. Naopak v atypické ski-bum family vylíčené v #11 panují zcela jiné poměry, což ostatně víme dobře všichni, kdo je známe.

28.11.2012 10:47:50 #20 

orim muž

>> #18, tunda, 28. 11. 2012 08:10:30 Človeče, Ty si nasratý hádam na celý svet. Je mi Ťa úprimne ľúto.

28.11.2012 10:51:55 #21 

tunda

Ale vůbec nejsu nasranej a na nikoho,uznávám ,že to někdy přeženu,jen se nudím a je to tady potřeba trochu oživit(asi né tímhle způsobem) Jen kvůli tobě orime debile už toho nechám.Měj se.

28.11.2012 11:10:22 #22 

orim muž

>> #21, tunda, 28. 11. 2012 10:51:55 Prepáč, že som Ti prekazil zábavku. Som rád, že si odpísal. Maj sa aj Ty a prajem Ti pekný deň. Úprimne: títo ľudia si nezaslúžia znevažovanie.

28.11.2012 11:48:32 #23 

tunda

Máš pravdu.Všem se tímto omlouvám...........

28.11.2012 16:09:55 #24 

Kačka

>> #23, tunda, 28. 11. 2012 11:48:32 Ahoj, díky za omluvu, bylo mi líto, že tohle téma v někom vzbudilo tolik negativních emocí. Jak vidíš, odkaz na svůj e-shop jsem smazala, napsala jsem ho do motta v době, kdy jsme ještě žádný e-shop neměli.

Takže se taky omlouvám za skrytou reklamu. Na druhou stranu se to dá napsat slušně a nenapadat ostatní, kteří za to nemohou.

Jestli má diskuze k něčemu být, musí tu přispívat co nejvíce lidí, co něco vědí a mohou k danému tématu přispět.

Já už odsud mám i pár skvělých kamarádů, co s nimi jezdím trénovat a občas si voláme, či pomáháme. Jenže ti se vždycky v diskuzi chovali korektně.

Přeji proto všem hezký den, i vyléčeným trollům.

28.11.2012 20:47:49 #25 

fischerbl

Tak to tady pročítám a trošku mě překvapuje, že tu nikdo zatím nezmínil možná staromodní dopis Ježíškovi. Chci Subaru Forester tak napíšu Subaru Forester. No a pak už jen čekám, jestli Ježíšek překvapí pozitivně nebo negativně.

P.S. Už jsem jednou k Vánocům dostal Ferrari..

Jinej gang...

28.11.2012 22:17:59 #26 

HonzA_ muž

>> #25, fischerbl, 28. 11. 2012 20:47:49

„P.S. Už jsem jednou k Vánocům dostal Ferrari..“

To já zase Ferrero (Rocher). Ferrari dostal náš mladej.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

29.11.2012 05:48:59 #27 

ivan

>> #24, Kačka, 28. 11. 2012 16:09:55

Netřeba se omlouvat, vlákno je OK ba výborné. Jsem sice extrémista, jemuž nelze darovat takřka nic lyžařského, viz mé příspěvky výše, ale v běžném životě „normálního“ lyžaře, jenž je alfou a omegou celého lyžařského dění, je to téma naprosto patřičné.

Tento týden mi moje skvělá manželka koupila nový mobil. Protože coby dědek nejsem mobile-geek a mašinka na telefonování mě nijak nerajcuje, jsem vděčný a spokojený.

29.11.2012 10:13:30 #28 

Kačka

Ahoj, mám ještě pár tipů pro chlapa 40+ ,který celý život brázdí sjezdovky:

Výživa pro klouby, chladivé gely, hřejivé gely, ohřívače zad, ortéza na koleno (pro jistotu pravé i levé), ginko na studené nohy a zapomínání, krém proti mrazu, krém na omrzliny, krém na opalování, krém po opalování, krém na spáleniny (protože přece nebude používat krém na opalování). Apod.

Každý rok nám Ježíšek něco přinese. Aspoň to mám pěkně při ruce, jak to potřebuji.

Ideální dárek je ten, který můžete i sami využít. Já třeba rodině dovezla z dovolené sadu talířků. Teda každému jeden, aby se nehádali a byla to sada. Stejně jí používají všichni, tak co.

Dělají to Ferrari 4×4? My bydlíme na kopci.

Napíšu Ježíškovi, aby si vsadil Sportku, je tam spousta peněz.

Hezký den.

29.11.2012 13:18:15 #29 

ivan

>> #28, Kačka, 29. 11. 2012 10:13:30

Správná sportovkyně se nevzdá a smekám před tím, že dokážeš vyšťourat další a další možnosti. Jestli ale smím pokračovat ve své roli kazišuka, tedy zde „kazidárce“, namítl bych:

Výživa pro klouby? To komerční kondro je dost nanic, byť placebo efekt fungovat může. Gely? Snad jo, existují různé, možná by ten lubrikační šel na skluznici? Gingko ano, viz i můj post nedávno – jestli funguje, se uvidí. Krém proti mrazu a na omrzliny? „Chlap 40+ ,který celý život brázdí sjezdovky“ by ale měl být dostatečně ošlehaný ? Ale do Grónska asi ano, poraďte se s Fridtjofem Nansenem nebo aspoň s Petrem Sochou. Opalovací krém? Určitě. Na spáleniny? „Chlap 40+ ,který celý život brázdí sjezdovky“ ale přece nebude takový pako, aby se nenamazal? Ledažeby dopoledne ožralej usnul na slunci, když kopec už v 11 změknul k nepoužití. Máte některá doma takového?

Lyžařským dárkem může být při dostatečně volném výkladu skoro všechno. Pamatuju z kdysi, když se pořádaly lyžařské burzy coby tolerovaný výkřik opravdového trhu (nabídneš, prodáš a nepotřebuješ k tomu žádný Obvodní podnik koupě a prodeje), že se dbalo na to, aby se prodávaly věci jen lyžařské a aby se to nezvrhlo například v kšeftování s úpadkovou západní hudbou a podobně (s ní se kšeftovalo zase jinde). A tak jednou visel chlapecký tmavý oblek s textem „pro trávení večerů na horské chatě“.

4×4? Když jsem kdysi bydlel ve Špindlu (přesně v místě, kudy se dneska ze strany 4sedačky vstupuje do Stravovadla ve Sv. Petru), vedla odtamtud nahoru na silnici cesta do kopce, od prosince do dubna pod sněhem. Já měl škodovku 105 a ta by bývala se zimními drapáky vyjela snad i na Sněžku (pokud by se cestou nezavařila, jak ráda činila), ale soused nad námi měl zadokolku žigulíka a vyjel vždycky.

Konec škádlení. Máš ve všem pravdu, já jen poštěkávám, aby bylo veselo.

29.11.2012 14:14:03 #30 

Navvy

Tak já se mezí pilnou prací také přidám s nějakým tipem. Myslím, že vyhřívaná taška na boty je skvělý dárek pro každého, kdo ji ještě nemá (a dodnes se chválím za to, že jsem si ji koupil). Pro běžkaře to může být GPS nebo chytrý telefon, který má GPS a příslušný program pomocí kterého zjistí jak málo toho na těch běžkách nachodil (ti co na běžkách běhají jsou výjimkou).

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy