VAROVÁNÍ PRO VŠECHNY
29.11.2012 21:43:25 #1
Zdravím kolegy lyžaře,
chtěl bych tímto varovat před Martinem Pospíšilem alias Martinem430,
který zde vystupoval jako zástupce výrobce lyží SNOWRIDER. Po předchozím
osobním kontaktu s Pospíšilem a vyzkoušení lyží na svahu jsem si na
oficiálních stránkách výrobce v dubnu objednal lyže. Byl jsem
přesměrován právě na Pospíšila, který si nechal na účet poslat peníze
s tím ,že za 4–7 týdnů přijdou na moji adresu lyže. Následně mi celý
léto vodil za nos. V září jsem přímo kontaktoval výrobce v Německu,
který o mojí objednávce nemá ani tucha a zároveň mi prozradil, že mu
Pospíšil dluží peníze…
Po všemožných snahách o vrácení peněz jsem skončil u stejných lží,
nebraní telefonů atd. a hlavně bez peněz a lyží. Nikomu bych nepřál
situaci v níž se právě nalézám.
Pro upřesnění se původně vyskytoval v Brně a poté
v Praze-Karlíně.
Budu vděčný za každou informaci o výše zmíněném individuu.
Díky Dustin
30.11.2012 09:29:04 #3
Podle své vlastní zkušenosti (nemá nic společného s tímto případem) musím konstatovat, že to jsou nejlépe investované peníze, které vůbec mohl Dustin utratit. Jak říkával můj děda, penězi zaplacené zkušenosti, jsou pro člověka ty nejdrahocenější. Zkušenostem z „vody“ nikdo důležitost nedává, ale pokud taková zkušenost stojí 22 000Kč (jako ta moje), tak už to má váhu.
Do konce života si bude pamatovat (stejně jako já), že platit za cokoli předem, je naprostá hovadina. Firma, která chce peníze za svůj výrobek třeba měsíc předem, je nedůvěryhodná a neseriozní, takže nemá vůbec cenu s takovou firmou jakýkoli obchod uzavírat.
30.11.2012 09:56:43 #4
>> #3, korsičan, 30. 11. 2012 09:29:04
To bys nekoupil nikdy treba byt (neb zaloha/rezervacni poplatek na 3+1 panel Pha je cca CZK 50–80k (nemyslim, ze je realitka, ktera to dela bez nej, a nektere jsou dokonce/prekvapive i celkem slusne a seriozni – jeste aby ne).
Ale souhlas. U mnohych veci (asi naproste vetsiny)to jde proste jak rikas
JInak jde jen o to nejak se porvat a managovat ta rizika (smlouvy…) a mit STESTI (o tom to/zivot je).
>Jinak jak rika Ivan je-li to pravda a nevedl k tomu M430 boj o holy zivot (osobne nemyslim, ze je to ten pripad)tak je to sila…
30.11.2012 11:15:55 #5
>> #4, MirekP, 30. 11. 2012 09:56:43
Pleteš hrušky a jablka. Pokud kupuješ byt nebo dům, tak můžeš využít takzvaný blokační účet ( každá seriozní realitka ani jinak nemovitosti neprodává), na který složíš za byt, či dům peníze a ty realitka dostane až v okamžiku, kdy katastr nemovitostí zapíše jako majitele tebe. A to může trvat 30 dní. V okamžiku, kdy katastr potvrdí zápis, tak v tom momentě se účet odblokuje a realitka, nebo i běžný prodávající si je může vybrat. Přesně takto jsem kupoval les. Naprosto stejnou službu jsem využil i u Fiatu, kde peníze ležely až do okamžiku, kdy bylo auto napsané na mně. V těchto případech jde vlastně o koupi nemovitosti „na dobírku“.
Dát někomu peníze dopředu, než dojde k zápisu do KN, je naprostá hloupost. Tady v okolí třeba banda podvodníků hromadně nakoupila lesy a pak je jednotlivě prodávala. Kupující jim zaplatil a než došlo k zápisu do katastru, tak to ta banda vytěžila, nebo prodala dalším zájemcům. A lidem zůstala jen holina (s povinností jí nejpozději do 3 roků zalesnit) a těm druhým oči pro pláč.
30.11.2012 11:47:56 #6
>> #5, korsičan, 30. 11. 2012 11:15:55
Promin mi mou smelost, a posledni nelyzarsky prispevek, ale nepodcenuj me. Moc chytrej nejsem, ale uplne blbej taky ne (alespon v to naivne doufam). Dokonce chapu a znam i co rikas. Zkus to po me precist lepe a narazis na klicove slovo = rezervacni poplatek a druhe CZK 50–80k (za to se v Pze nekupuje 3+1). A kdyz si to das dohromady tak mi snad lepe porozumis. Mozna to i s tim rezervacnim poplatkem lze vyresit chytreji (nevim a momentalne nasteji nepotrebuji), ale ve chvili kdy je dobra cena, byt na metru tak je i vice zajemcu (nechces-li ty, vezme jiny…). Znovu zduraznuji, ze mluvim o rezervacnim poplatku (mas k tomu samozrejme take patricnou smlouvu, ale rizika vnikaji, mimochodem oni tam jsou i s tim notarem ci mozna blokacnim uctem, on ti muze pri worst scenario klidne sebrat take, jen ho vylouci z komory…)
Dik za pochopeni, jinak mnoziny v 1.tride (jabka, hrusky a sjednoceni) jsem miloval, bylo to jedine co mi s TV slo.
Mej se a omluva ostatnim za nelyzarsky komentar (uz se nebude opakovat) MP
30.11.2012 11:55:42 #7
Tak to jsme si nerozuměli.
Jinak jsem tě rozhodně nijak nechtěl urazit, pouze jsem špatně pochopil tvůj předcházející příspěvek (blbě jsem ho přečetl, i pochopil).
Doufám, že to nemáš za zlé.
30.11.2012 13:41:31 #9
Souhlasím,zkušenosti jsou drahé,před dvěma lety jsme byli se ženou na Lipně.Jeden den jsme si udělali výlet do Passau,kde nás hned za hranicemi odchytli místní příslušníci,bohužel mě udělali komplet prohlídku a našli plynovou pistoli.Pokuta ve správním řízení byla 1600 euro.Moje nejdražší lyžování za 3 dny:-D Jestli ti ty lyže nedodá,tak se ozvy a já ti s tím trochu pomohu.....
30.11.2012 13:59:48 #10
Pro ty, kdo nejsou dost v obraze, z jara 2011:
Mj.: „… Od Tebe jsem informace čerpal a Ty jsi byl ten, kdo mě na tuhle myšlenku přivedl. Takže – pokud se podaří(lo) a Snowriders začnou dělat radost i lyžařům včeské kotlině, máš na tom lví podíl a patří Ti za to můj veřejný upřímný dík…“ (4/4/2011, post 8)
http://www.snowrider-team.com/…cz/index.php
Btw, když jsem psal „ví někdo něco?“, myslel jsem o Martinovi.
Víme sice prd, ale hezky se nám to rozjelo. Teď už čekám jenom story, jak se někdo neposichroval předmanželskou smlouvou a bejvalka ho parádně oškubala.
30.11.2012 20:43:57 #11
V tejto debate,ci zaplatit predom,alebo po obdrzani vyrobku,je treba byt velmi opatrny.Pokusim sa to povedat takto.Nehante niekoho,kto vopred zaplatil,a nedostal plnenie,lebo takehoto cloveka nazvat blbcom,by mohlo v paralele druheho dochodkoveho piliera,ktory u nas na Slovensku uz je realitou,/vo" vyspelom" svete je samozrejmy/u vas sa blizi k realite,moze byt velmi kontraproduktivne.A hlavne pre vas platitelov.
Dufam ze sa Martin 430 k tomuto vyjadri,ja mam s nim len dobre skusenosti.Hovorim z mojho pohladu.Mozno preto,ze som ho len par dni poznal,mozno preto,ze mi vysvetlil osobne „obrovsky zisk“ z tejto snahy ohladom Snowrider.Ale mozno to je inak,a ja zle chapem.
Dufam ze sa to da do poriadku.
Caute Harry
30.11.2012 21:55:22 #12
>> #3, korsičan, 30. 11. 2012 09:29:04
Ano, je to zkušenost poměrně zásadní. Bohužel za dost peněz, ale zase jsem si jist, že to nikdy nezapomenu. Obyčejně bývam víc ostražitý, na druhou stranu jsem trochu ze staré školi a odmala mě učili, že na horách si lidi pomáhaj a nějak jsem opmněl, že tohle nejsou hory, ale čistej byznys.
30.11.2012 22:07:05 #13
>> #8, TomáS, 30. 11. 2012 13:09:40
Jak mi prozradili v Německu ve fabrice, změna jeho „obchodních praktik“ se bohužel kryje s termínem, kdy jsem si u něj lyže objednal já, tzn. duben 2012
Dustin
04.12.2012 20:46:35 #15
>> #14, Martin47, 04. 12. 2012 20:01:18
Když ještě chvíli nic, napíšu Rolandovi, co ví.
04.12.2012 21:29:36 #16
>> #15, ivan, 04. 12. 2012 20:46:35 >> #14, Martin47, 04. 12. 2012 20:01:18
Ahoj, pravdu neumím. Co jsem ale slyšel, tak i virtuální nebožtík HOnza by měl něco málo k tématu .
05.12.2012 16:59:05 #17
>> #15, ivan, 04. 12. 2012 20:46:35
Já mám s celou záležitostí jeden problém. Varování píše anonym, a tím pro mě značně ztrácí váhu. Takhle konkrétní věc proti konkrétnímu člověku by nikdy neměla být vedena anonymně. Pokud se to opravdu stalo, nevidím nejmenší důvod proč neuvést celé jméno a bydliště, já bych to určitě udělal. Je to tvoje věc ale já bych se do nějakých zjišťování za těchto okolností nijak nehnal. Když si představím co všechno tady Martin Pospíšil komu napsal, umím si představit docela dlouhou řadu lidí, kteří by měli důvod ho spálit. Takže je na Dustinovi, jestli dá svým slovům váhu. Pokud je to pravda, Martin stejně dobře ví o koho se jedná.
05.12.2012 17:29:10 #18
>> #17, Martin47, 05. 12. 2012 16:59:05
Já se do toho nijak neženu. Zatím čekám, jestli Martin zareaguje, jestli není na útěku někde daleko, měl by sem občas kouknout.
Informace z webu, jak správně upozorňuješ, beru vesměs opatrně a od neznámého zdroje tím spíš.
Ale tím spíš, jestli to tady zůstane na úrovni vstupu jednoho anonyma bez další reakce, bych považoval za součást seriozní informace (a jaksi i svou určitou profesní povinnost) zkusit zjistit od konkrétního člověka, jehož znám, nakolik se zdejší tvrzení zakládá na pravdě. Vždyť do toho byl zatažen i on (Roland Voigt, výrobce lyží, dodávám pro nezasvěcené).
05.12.2012 17:30:22 #19
Nezlob se, ale tvůj příspěvek je naprosto mimo. Tady všichni diskutují anonimně, včetně tebe.
Dost dobře nechápu, proč by měl Dustin psát svoje jméno a hlavně adresu. Co, nebo jaký by to mělo smysl ???
Ten co ho údajně podvedl, tady taky nikdy nediskutoval pod svým jménem a adresou. To že má zřejmě Dustin pravdu, dokládá fakt, že se dotyčný tak nějak úplně odmlčel. Přitom ještě koncem loňské zimy nebylo vlákno, kam by něco nenapsal.
Podotýkám, že ani jednoho z nich neznám a svůj názor na danou věc jsem napsal výše . A rozhodně nic by na tom nezměnil ani fakt, že bych věděl, jak se Dustin jmenuje a kde bydlí.
05.12.2012 17:37:36 #20
>> #19, korsičan, 05. 12. 2012 17:30:22
Máš to trochu pomotané. Jedna věc je anonymně diskutovat o kravinách, druhá anonymně vznést proti konkrétní a jmenované osobě závažné obvinění.
05.12.2012 17:50:56 #21
>> #18, ivan, 05. 12. 2012 17:29:10
A teď si vem hypotetickou situaci, že se někdo snaží Pospu vyštípat z byznysu a ty zavoláš dodavateli a začneš sondovat jak to s ním je. Dodavatel přinejměnším znejistí. Vezmeš si to na triko? Důvěra je v obchodu se zahraničím docela důležitá věc (jen se snažím vidět věc z více úhlů). Jestli Pospa selhal, Dustin může podat trestní oznámení, škoda by byla docela vysoká a určitě by to byl trestný čin. Je to tak Navvy?
05.12.2012 17:52:40 #22
>> #20, Martin47, 05. 12. 2012 17:37:36
Jenže ten člověk tady „anonymně“ nabízel zdejším diskutujícím prodej lyží.
A tato nabídka byla po jeho NICKEM, nikoli jménem – vidíš tam někde plné jméno a adresu ???? Varování od Dustina je podle mně naprosto v pořádku, protože pouze varoval všechny zdejší diskutující, před nákupem lyží od tohoto člověka.
Tvůj argument bych naprosto sdílel na 100% za předpokladu, že by Martin430 na zdejší anonimní diskusi nedával žádnou reklamu na svůj prodej. To by pak byla prasárna, o tom žádná. Jenže on si tady tu reklamu dělal, takže upozornění Dustina je naprosto na místě.
Nemusíš můj názor sdílet, ale Dustin udělal v zájmu zdejších diskutujících to nejlepší, co mohl. A kde bydlí, nebo jak se jmenuje, mě opravdu nezajímá. Ale je klidně možný, že ostatní diskutující to zajímat bude.
05.12.2012 18:09:12 #23
>> #22, korsičan, 05. 12. 2012 17:52:40
A to si fakt myslíš, že obchody uzavíral pod nickem z diskuze? BTW, podle toho co tvrdíš v tom jede i redakce, protože to měl dohodnuté. Stejně tak já, protože jsem pod nickem nabízel jinou placenou službu, taky s redakcí domluvenou. Fór je v tom, že jsme ihned po kontaktu z anonymity vystupovali. Já nechci Pospu obhajovat. Jen vyznávám určité zásady. Navíc Pospa patřil k hrstce místních lidí, kteří se za nick nijak neschovávají a jejich identita je veřejná. Můžeš se přidat.
05.12.2012 18:36:53 #24
>> #16, vašek2, 04. 12. 2012 21:29:36
„Ahoj, pravdu neumím. Co jsem ale slyšel, tak i virtuální nebožtík HOnza by měl něco málo k tématu.“
A opravdu to chceme takto otevírat? Nemám moc zájem o další praní velkého špinavého prádla tady v diskuzi. Protože patrně nikam jinam by to nejspíš ani nevedlo.
Jinak k tématu vlákna bohužel neposloužím, netuším nic o situaci mezi M430, jeho (snad?) zákazníkem a fabrikou v Německu.
05.12.2012 18:43:42 #25
Já si myslím, že naprosto přesně víš, co jsem chtěl sdělit. :
Konkrétní obchody asi těžko mohl pod nickem uzavírat (moc inteligentní sice nejsem, ale tohle jsem opravdu tušil), ale tady nejde o žádné uzavírání obchodů, ale o zdejší reklamu".
A co se týče kdo je, nebo kdo není tady anonymní … Už tady ten web čtu několik let a zatím jsem „nezjistil“ jediné konkrétní jméno. Možná to zní divně, ale mě to vůbec nezajímá, kdo je kdo, nebo jak se jmenuje. Ta doba tady byla před více jak 20 lety a za sebe – díky, opravdu stačilo. To že se vás několik zná osobně, neznamená, že vás znají i ostatní. Navíc vůbec nechápu, co by to mělo za smysl. Každá diskuse, kde se začalo diskutovat pod plným jménem, šla okamžitě do kopru. Krásným a zatím posledním příkladem je diskuse na iDnes. Tam to redakce tak fantasticky pohřbila, že by to tak snad ani nikdo nevymyslel.
Co jsem chtěl sdělit ??? Anonymní (pro drtivou většinu diskutujících) Martin430 zde nabízí prodej lyží. Anonymní Dustin (opět pro drtivou většinu diskutujících) je s jeho službou nespokojen. Tak na toto téma založí vlákno a o svoji zkušenost se podělí se zbytkem zdejších diskutujících. Z mého pohledu mu nemám co vytknout. Ale chápu, že když Martina430 znáš osobně, tak to můžeš vidět jinak. Pokud bys ho neznal (třeba jako já), tak to taky řešit nebudeš a pouze přijmeš informaci, že tady něco nehraje. Nic víc, nic míň.
05.12.2012 19:34:13 #26
S tou anonymitou s Tebou souhlasím, nicméně zde na foru ji nebudu měnit, ale pokud máš zájem napiš mi email a jsem ochotný přeposlat mojí elektronickou komunikaci s M430. Tu samozřejmě lze taky zfalšovat. Velice jednoduše a bez možnosti diskreditace M430 lze ověřit jestli ještě pracuje pro p.Voigta.A následně potom i další již konkrétní věci.Myslím, že pokud je p.Voigt s prací M430 spokojený, nebude mít důvod na tom něco měnit.
05.12.2012 19:43:58 #27
>> #18, ivan, 05. 12. 2012 17:29:10
Budu velice rád pokud zjistíte od p.Voigta jeho názor. Moje sestra s ním o tom problému telefonicky mluvila 25.září 2012. Jinak jsme Vám emailem rovněž k dispozici.
05.12.2012 20:29:42 #28
>> #26, Dustin, 05. 12. 2012 19:34:13
Děkuji za nabídku, nevyužiji ji, protože nejsem a ani nechci být arbitr. Výše uvedené jsem napsal hlavně proto, abych upozornil na všechny možnosti, protože v minulosti už tady byly případy, kdy všechno nebylo úplně košer a mé aktivity v Teplicích by klidně mohl taky kdokoliv odstřelit (jemné pokusy dokonce byly). To, že M430 nijak uvedené nekomentuje, by bylo omluvitelné jedině nějakým skutečně objektivním důvodem. Pokud jsi o peníze přišel je mi tě líto už proto, že já jsem přesně ten typ, který by dokázal naletět stejně. Co mě ale zajímá je, zda jsi podal nebo podáš trestní oznámení. To bych já udělal.
05.12.2012 21:21:53 #29
>> #28, Martin47, 05. 12. 2012 20:29:42
Trestní oznámení jsem zatím nepodal, protože se snažím využít všechny smírné možnosti, tzn. zatím jsme s právničkou poslali na jeho adresu dva doporučené dopisy, přičemž jeden se už vrátil jako nedoručený.Až tyto snahy nedopadnou, obrátím se na policajty resp. asi spíš na soud.
Mimo jiné jsem to zde vyvěsil, doufaje že pokud se k M430 moje snahy o kontakt zatím nedostali, tak mu to snad někdo vzkáže. Pořád bych radši, kdybych si to s ním v klidu vyříkal, než když ho budou honit exekutoří.
05.12.2012 22:42:51 #30
Ani já nejsem nijakextra motivovaný tohle rozplétat, můj byznys to není a nijak se mě to netýká. Ale přišlo mi, že by objasnění, pokud bude věc pořád s otazníkem a M430 nezvěstným, patřilo k informování.
Přesto budu ještě přemýšlet, jestli vůbec se do toho montovat. Informace se objevila zde na fóru a já nejsem ani vlastník, ani admin, takže nemusím šťourat do všeho, co se zde objeví.
Ještě k té anonymitě. Jak to u fanwebů bývá, řada lidí se časem seznámí osobně, případně na sebe mají maily a telefonní čísla a vědí, o koho jde. U lyžování tomu asi nahrává skutečnost, že se odehrává v omezeném počtu míst, kde se mnohdy ti lidé sejdou, nebo sejít mohou. (Ne že by si přitom nutně museli předávat vizitky nebo ukazovat občanky.) Trochu k tomu přispěly i začátky Vylepšovacího lyžování a zejména Mistrovství diskuse, kde sice „závodily nicky“, ale každý coby živá osoba.
Btw, není možné, že by korsičan „nezjistil jediné konkrétní jméno“. Lidé ze SNOW – Petr Socha, Radek Holub, Petr Havelka, nyní Ondra Novák, tu a tam i děvčata, píšou pod jménem i příjmením. Myslím, že třeba Tomáš Mical se teď nedávno pod svým postem podepsal (vlákno o úrovni učitelů APUL).
Takže „stará garda“ se dost zná, a proto se na anonymitu asi dívá jako na jen částečnou.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.